Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

YEŞİM PEKİNER QUINTET @ 60 m2 , 28 Nisan Salı 21.30

28 Nisan 2015 Salı 21:30
Vokal: Yesim Pekiner
Piyano: Emre Tukur
Saksafon: Stephane Haessler
Kontrabas: Baran Say
Davul: Olgun Acar

Grup, klasik Amerikan caz standartlarından Fransız müziğine, Brezilya'nın önde gelen kompozitörlerin latin caz eserlerinden funk'a kadar çok geniş bir repertuarla bizleri büyülü bir müzik yolcuğuna çıkaracaklar.


Yeşim Pekiner

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi lisans ve yüksek lisans mezunu olan Yeşim Pekiner, müzik çalışmalarına lise ve üniversite yıllarında Prof.Dr.Yıldız Dağdelen eğitiminde klasik şan ile başladı. İlerleyen yıllarda, Boğaziçi Üniversitesi Klasik Müzik Korosu ve Ladies and Gentlemen Müzikal Korosu'nda solist ve korist olarak yeraldı. Caz söylemeye, 6 yıl önce başlayan Yeşim Pekiner, Sibel Köse ve Randy Esen gibi ustalarla çalışmış ve Sheila Jordan, Amy London ve Kevin Mahogany gibi değerli caz müzisyenlerinin atölyelerine katılmıştır. Sahne aldığı yerler arasında Nardis Jazz Club, Istanbul Jazz Center, Taksim Eliteworld Hotel (Jazz Company), Santral Istanbul Tamirane, Eylül Bar, Indigo Alt, Yıldız Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall bulunmaktadır. Ayrıca, Roni Ben Hur, Neşet Ruacan, Duduka De Fonseca, Emre Tukur, Nilüfer Verdi, Şenova Ülker, İmer Demirer, Önder Focan, Kürşad Deniz, Erdal Akyol, Sarp Maden, Baran Say, Uraz Kıvaner, Meriç Demirkol, Selim Selçuk, Ahmet Türkmenoğlu, Derin Bayhan, Duru Tuna, Anıl Şallıel, Siney Yılmaz çalıştığı müzisyenler içerisindedir. Bahçeşehir Üniversitesi'nde vokal teknik ve vokal repertuar dersleri vermektedir. Eylül 2014 yılı itibariyle Bahçeşehir Üniversitesi Caz Akademisi direktörlüğü yürütmektedir. Yeşim ocak 2015'te BAU Caz Akademisi, Los Angeles Türkiye Başkonsolosu Gülru Gezer'in davetiyle SIR Hollywood'da Bahçeşehir Üniversitesi Caz Yüksek Lisans programının lansman konserini verdi. Caz Akademisi Direktörü Yeşim Pekiner'in vokalde, Caz Akademisi öğretim görevlilerinden Baki Duyarlar'ın piyanoda sahne aldığı konserde, Dünyaca tanınmış müzisyenler Rufus Philpot (basta), Katisse Buckingham (tenor ve alto saksafon ve flüt) ve Louis Palmer (davulda) eşlik etti.

Emre Tukur

Emre Tukur piyano eğitimine 1972-1975 arası Ankara'da Zeren Ulusoy ile başladı. Galatasaray Lisesi'nde orta ve lise eğitimini sürdürürken Verda Ün'ün öğrencisi oldu. Aynı yıllarda ilk armoni ve kompozisyon bilgilerini Zeki Ün'den aldı. 1981'den itibaren çalışmalarına çeşitli caz ve rock gruplarıyla devam etti. 1983'te RA ile çalıştı. 1985'te Gür Akad ile birlikte Clips rock grubunu kurdu. 1986'da Eurovizyon Şarkı Yarışması Finalisti olan grup aynı yıl Türkiye'yi Norveç'te temsil etti. Emre Tukur, 1989'dan bu yana çalışmalarını tamamen caz ağırlıklı olarak sürdürmektedir.

Stephane Haessler

Stephane 2000 yılında, Bangkok Tayland'da yaşarken tenor saksafon çalışmaya başladı. Bankok'ta yeralan ve hocası Nic La Fleur'ın müdürlüğünü yaptığı MIFA(the International Academy of Music)-Uluslararası Müzik Akademisi'nde Caz ve Çağdaş Müzik Programı'na katıldı. Professor Nick La Fleur yönetiminde ve MIFA Caz okulu öğrencileri tarafından oluşan 8 tane Big Band'le Bankok Şehrinin farklı caz mekanlarında konserler verdi. 2003 yılında profesyonel nedenlerle Istanbul'a atanınca, arkadaşı Emre Tukur'un kurmuş olduğu AQUAVIT grubuna katılarak farklı mekanlarda konserler vermeye başladı.

Baran Say

1980 İzmir doğumlu basçı müziğe 1990 yılında Maria Rita Epik Müzik Okulunda klasik gitar dersleri alarak başladı. Lise yıllarında elektrik basla tanışan müzisyen, Raci Pişmişoğlu'ndan enstrümanın inceliklerini öğrendikten sonra 2000 yılında Viyana Şehir Konservatuarına- Konservatorium der Stadt Wien - kabul edildi. Viyana'da Uli Langthalerile klasik kontrbas çalışmaya başladı. 2003 yılında İstanbul'a döndükten sonra Kiesa Brown, İmer Demirer, Aşkın Arsunan, Volkan Öktem, Yahya Dai, Şenova Ülker, Kerem Görsev, Sibel Köse, Elvan Aracı, Baki Duyarlar ve Yavuz Akyazıcı ile çalışma şansını edinen müzisyen çalışmalarını İstanbul'da sürdürmektedir.

Olgun Açar

1986'da İzmir'de doğdu. 14 yaşında davul eğitimi almaya başladı. Antonio Sanchez, Ferenc Nemeth, Massimo Manzi, Johnathan Blake, Chander Sardjoe, John Blackwell gibi değerli müzisyenlerle özel dersler yaptı. Aldığı eğitimler sonrasında müzikte kendi yolunu çizdi. Amerika'da Berklee College of Music, New York Jazz Academy, Mel Brown Jazz Camp, The Collective School of Music; Avrupa'da Siena Jazz Foundation ve Venice Jazz Festival'inden aldığı burslarla eğitimini ve öğrenimini sürdürdü. Ankara Uluslararası Caz Festivali, İzmir Avrupa Caz Festivali, İstanbul Caz Festivali, Akbank Caz Festivali ve Bakü Caz Festivali'nde sahne aldı. Olgun Açar, kendi bestelerine de yer verdiği The Tides adlı caz, funk, hip hop ağırlıklı projesiyle Türkiye'deki festival ve kulüplerde sahne almaktadır. Bestelerden ve düzenlemelerden oluşan bu projeyle bir albüm hazırlığı içindedir.

Bilet 20 TL

Yorumlar

Aynı gece