Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Xinobi [Lisbon] , Moullinex (Lisbon), Dsknnct | Oz-E, İslandman <live> @Kite

20 Mayıs 2016 Cuma 22:00
Kite 20 Mayıs Cuma günü Tropikal disco disiplinine sahip önemli isimleri barındıran Portekizli plak şirketi Disco Texas'ın patronlarından Xinobi ve Moullinex'i ağırlıyor. Geceyi ısıtacak isim ise Ankara elektronik müzik sahnesinin vazgeçilmez isimlerinden biri olan Dsknnct olacak.

Cuma / Friday

►Xinobi (Discotexas)

Disco Texas'ın patronu Xinobi mayhoş Disco soundların'dan yüksek tempo Deep House'a kadar uzanan setleriyle nam salmasıyla beraber son çıkardığı EP'si Puma ile de bilumum chart'da yukarılara oynamayı başardı. Onu etkileyen sanatçılar, sahip olduğu plaklar kadar çeşitli, dolayısıyla prodüksiyonlarındaki eklektik ve kendini tazeleyen yapı her plak çıkarttığında bizi şaşkına çevirmiyor. Onu Basitce Discocu yada House'cu olarak etiketleyebiliriz lakin işin aslı onun işlerinde benzersiz bir doku olduğudur. Bu çok yönlülük onun performansların da da görülür. Tutarlılığını kaybetmeden Miami'deki palmiye ağaçlı bir soundtrack'ten Berlin'deki soğuk bir geceye seyahat edebilirsiniz.

►Moullinex (Discotexas)

Son yıllarda In Flagranti, Sebastien Tellier, Two Door Cinema Club ve Cut Copy gibi isimlere yaptığı isimlere remixlerle kulüplerde dansedenlerin topuk ve bilumum kemiklerinin kırılmasına sebebiyet veren Moullinex, Sunflare EP'sinden sonra geçen yıl yayınladığı ilk uzun çaları Gomma etiketli Flora ile de dinleyicelirine "Allahım sana geliyorum" dedirtmeyi ihmal etmedi.

Albüm'den çıkan Matrix, Aşk ve Kedi üçgenli "Deja Vu", Bu gece benimsin temalı "Darkest Night" ve günün her anı ağrı kesici etkisi yaran "Take My Pain Away" single'larıyla Beatport'undan bilumum blog'una listeleleri tokatlayan nu disco'sundan house'una tempolu ve groovy dj setiyle Kite'da büyük bir yangın çıkartmayı planlıyor

►Dsknnct

2004 yılından bu yana müzikle içli dışlı olan Serkan Söğüt, 2008 yılında hayata geçirdiği Dsknnct projesiyle bir anda Ankara elektronik müzik sahnesinin vazgeçilmez isimlerinden biri haline geldi. Bir çok partinin aranan ismi olmasının yanı sıra (Puhu, Locus Solus, Kite etc.) gibi bir çok mekanın resident dj'liğini üstlenen Dsknnct; Black Strobe, Dub Fx, Moullinex, Gigamesh, Kolombo, A.N.D.Y, Jacques Renault, Marek Hemmann, Till Von Sein, Alex Niggeman, Ishome, Stavroz, Mickey, R.A.C, Xinobi gibi dünyaca ünlü isimlerle aynı kabini paylaşarak kariyerinde önemli bir basamak atladı. Geçtiğimiz yıl Alman partneri Krink ile "Hospital" adlı başarılı bir ep ye imza atarak Rhythm Royal Recordings'den prodüksiyon alemine giriş yapan Dsknnct düzenlediği bir çok etkinlikle de halen Ankara müzik piyasasının nabzını tutmaktadır.

Cumartesi / Saturday

►ISLANDMAN ( LIVE)
Cosmic Chill - Electro Kraut / İstanbul

Tolga Böyük'ün 2010 yılından beri 'islandman' adı altında topladığı solo çalışmalarını davulda Eralp Güven, synthesizer ve gitarlarda Erdem Başerle birlikte sahneye taşıyor. Her üyenin kendine has müzikal deneyimini ortaya koyduğu topluluk 'afro beat' ten 'krautrock' a uzanan geniş bir müzikal
aralık sunuyor.

Sahnede synthesizerlarla oluşturdukları mekanik ses raylarının üzerinde emprovizelerle yol alan,
yeni ses diyarlarını keşfetmeyi amaçlayan bir müzik dizayn ediyorlar. Keşfe ortak olmak yada dans
ederek geçen treni uğurlamak izleyicinin seçiminde.
// Linkler //

Soundcloud
Bandcamp
Islandman - Waking Alpha / Music Video
Islandman - Waking Alpha / Live @ COOP İstanbul
Islandman - Love Fields / Music Video

► OZ-E (ÖZAY BAŞ)

2000 başlarının en önemli Club'ları ,cantina,soho,nu-pera,smoke,dulcinia 'da resident Dj olarak görev alan Oz-e harmanladığı Downtempo,Deep ,vocal,funky ve Tech-house gibi Sound'larla İstanbulun ve türkiyenin en çok konuşulan House Music Dj'lerinden biri oldu.2000'li yılların ortalarına kadar ,samara,club maxim,Club Crystal,Buzz bar,blanco,rush ,H2000,Rock n Coke ,Radio Cool ,Radio Quasar gibi Club ,Radyo ve festivallerde Türkiyenin Ve dünyanın en önemli dj'leriyle aynı kabini paylaştı.Yakın zamanda ,Clinic,11:11,minimüzikhol,The Hall,beat,Küçük ,follow,Koma,Otto (Alaçatı),kite (Ankara) Cosmique Room,Superb (Bodrum) ,Suma Beach gibi birçok sahnede performans gösterdi.Türkiyenin en Önemli elektronik müzik Radyolarından Dinamo Fm'de 2007 den günümüze her cumartesi 16.00-17.00 arası Deep,Deep Tech-House'dan oluşan set'lerini sunmaya devam ediyor ve 2014 itibariyle Luxury Lounge Fm'de Her pazar 22.00-23.00 arası seçtiği Deep House mixleriyle dinleyicilerini yeni bir haftaya hazırlıyor.
2006 da Türkiyenin ilk House Music Complation'ı ''The Future Sound of Istanbul House Workz''e ilk parçasını vererek production kariyerinede başlamış oldu .Bugüne kadar 30'a yakın ep yayımladı ve bunların arasından ''that's What I want,Dexter House,Unfinished Ceremony,My Love For You''Beatport,juno,Traxsource ,stompy gibi sitelerde Top 100'e grime başarısı gösterdi ve önemli Dj'lerin Chart'larında yer aldı ayrıca Power fm Extra Lounge ve Sony Music işbirliğiyle yayımlanan Best of extra Lounge 3 ,Best of Extra lounge 4 ve benzeri gibi birçok Complation'da Track'leri bulunmaktadır.

Yorumlar

Aynı gece