Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Kamil Erdem Trio

20 Mayıs 2016 Cuma 22:00
Kamil Erdem Trio
20 Mayıs Cuma
Etkinlik Saati: 22:00
Bilet Al
Tam 30 TL.

1980'li yıllarda başladığı profesyonel müzik kariyeri boyunca cazın farklı türleri ve geleneksel müziklerden izlenimlerini yansıttığı beste ve yorumlarıyla birçok projeye öncülük eden Kâmil Erdem, bugüne kadar farklı ülkelerden ve müzik türlerinden müzisyenlerle ortak çalışmalar yapmış, Avrupa, Afrika ve Amerika'da yirmiden fazla ülkede konserler vermiştir.

Erdem'in1990'da kurduğu Asiaminor'le "Along the Street" (1991), "Longa Nova" (1996) ve "Kedi Rüyası" (1997), solo bas gitar çalışmalarını yansıttığı "Bir Bas Masalı – A Tale of Bass" (2001), Kâmil Erdem Quartet ile "Odd Tango" (2008), Fransız akordiyoncu René Sopa ile birlikte "Kâmil Erdem-René Sopa Quartet" (2010) olmak üzere altı adet albümü yayınlanmıştır.
2011'de A.B.D.'de Capital University tarafından her yıl düzenlenen Jazz and World Music Festivali'ne "Artist in Residence" olarak davet edilen Erdem, konser ve albüm çalışmalarının yanısıra eğitmen olarak da uluslararası etkinlikler gerçekleştirmiş, Polonya, Avusturya, Hollanda, ABD ve Güney Afrika'nın tanınmış eğitim kurumlarında konuk olarak ders vermiş, atölye, seminer ve master class çalışmaları düzenlemiştir.

Kamil Erdem 1983'te ODTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuş, ancak 1995'ten itibaren mühendisliği bırakarak sadece müzik kariyerine yönelmiştir. 2001'den bu yana YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü'nde öğretim görevlisidir.

Üçlü, caz standartlarının yanı sıra kendi bestelerinden de örnekler sunacak.

Kamil Erdem (b) Kaan Bıyıkoğlu (p) Berkan Tilavel (d)

Yorumlar

Aynı gece