Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

NEŞET RUACAN BAND

11 Ocak 2013 Cuma 23:00
Neşet Ruacan Band/ Konuk: Nilüfer Verdi

Neşet Ruacan Band'ın bu haftaki konuğu NİLÜFER VERDİ
Caz dinleyicilerine unutulmaz bir müzik şöleni sunacaklar ...

Davul: Deniz Dündar/ Bas: Deniz Kançelik/ Vokal: Evrim Özşuca

Nilüfer Verdi :
Müzikle ilgili bir ailenin ferdi olan Nilüfer Verdi İstanbul doğumludur. Babası ve ağabeyinin vurmalı çalgılar ve davul çaldığı bir ortamda büyümüş ve çok küçük yaşlarda özel piyano dersi almıştır.
Liseyi bitirdikten sonra müzik hayatı ve eğitimi New York'taki New School'da ve ardından Boston'daki ünlü müzik okulu Berklee College of Music'te devam etmiştir. Bu okullarda Jack Reilly, Bob Winter, Ray Santisi, Billy Pierce gibi hocalardan piyano, kompozisyon ve harmony dersleri almıştır.
Nilüfer verdi ülkemizin ilk kadın caz piyanisti olarak dikkat çekmiş, gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında birçok festivalde Türk ve yabancı sanatçı yla çalmıştır. Yapı Kredi Akbank, Kuşadası, Bilsak, Afyon, Boğaziçi ve İstanbul festivallerinde sahne alan sanatçı, Houston Fest, Port Heron Fest gibi çok sayıda uluslararası etkinliğe de katılmıştır.Çin Halk Cumhuriyeti de dahil olmak üzere bir çok ülkede turnelere katılmış olan Nilüfer verdi 1997 senesinde ilk albümü olan Mânâ'yı yayımlamıştır. Bu albümde Neşet Ruacan'ın yanı sıra Ariel Hoenig ve John Ormond yer almıştır. Albümdeki dokuz eserin yedisi Nilüfer Verdi imzasını taşımaktadır. Sanatçı özellikle Kanada'da büyük ilgi görmüştür. Nilüfer Verdi'nin ikinci albümü ise İzhar adını taşımakta olup kendisine Bu albümde Kamil Özler, Kağan Yıldız ve Nedim Ruacan eşlik etmiştir.

Biletler Mybilet ve Living Room'da.

Tam:30 TL/ Öğrenci: 15 TL

Yorumlar

Aynı gece