Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Aydoğan Topal @ Favela Istanbul (Eski Istanbul Live)

19 Nisan 2013 Cuma 21:30
Evrensel müziğe giden yolun, yerel müziği sahiplenmekten geçtiği inancı ile uzun süredir Karadeniz Müziği üzerine çalışmalar yapan Aydoğan Topal; 2009 yılında hazırladığı albüm ile birlikte müzik marketlerdeki yerini aldı.

Karadeniz Müziği'ne alternatif melodiler ile renk katan albümde, Karadeniz Halkı'nın beğeni ile dinlediği anonim türkülerin yanı sıra, sanatçının kendisi tarafından yazılan besteler de yer alıyor.

Türkiye'de alışılagelmiş Karadeniz Müziği'ne alternatif duruş niteliğinde olan bu albüm ile birlikte, profesyonel sanat hayatlarına devam eden önemli isimlerle çalışan sanatçı, özgün müzik tarzı ve kendine has duruşu ile sanat camiasından olumlu tepkiler aldı.

Bir buçuk yıl albüm üzerinde yoğun çalışmalar yapan Aydoğan Topal, müzik hayatına Türkiye'nin çeşitli illerinde verdiği dinletiler ve konserlerle devam etmektedir.

1982'de Trabzon'da doğan Aydoğan Topal ilköğretim ve lise yıllarını Artvin'in Hopa ilçesinde tamamladı. Çok küçük yaşlarda müziğe olan ilgisini fark eden sanatçı, kendi geliştirdiği bir teknik ile klavye, bağlama, koltuk davulu ve gitar çalmayı öğrendi. 1999 yılında bitirdiği lise eğitiminden sonra kendini tamamen müziğe adayan Aydoğan Topal, Doğu Karadeniz'de verdiği ilk konseri ve ardından gelen dinletiler ile aranan müzisyenlerden olma yolunda önemli bir yol kat etti. Kendisini sürekli geliştirmeyi ilke edinmiş sanatçı İstanbul'a gelerek müziğini ileriye taşımak ve Karadeniz Müziği'nin tek tip olmaktansa farklı renklerle harmanlayıp dinleyicilerin beğenisine sunma düşüncesini, farklı adreslerde verdiği konserlerle duyurma başarısını gösterdi.

"Tulum kemençe ile dansa başlarken, gitarın saksafonu davet edişini, anne karnında ilk duyduğumuzda içimizi titreten o ritmi bulacağınız bu albüm; çaldığı enstrüman ile bütünleşip, notalara hayat verenlerin yarattığı sizlerle beni buluşturan samimi bir dostluğun ürünüdür."

Yorumlar

Aynı gece