Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Humcrush & Sidsel Endresen @Akbank Sanat

19 Nisan 2013 Cuma 20:00
Çağdaş Vokal Günleri

Humcrush:
2004 yılında Norveç'te kurulan, davulda Thomas Strønen ve tuşlu çalgılarda Ståle Storløkken'den oluşan Humcrush, fütürist elektro-jazz tınılarını klavye ve davulun aralıklarla damlayan kısa vuruşlarıyla birleştiren deneysel bir gruptur. Birbirlerinden aldıkları esinlemelerle müziklerini doğaçlama yaratan Humcrush, birkaç yıldır Norveç'in caz divası Sidsel Endresen ile birlikte çalışmalarını sürdürmektedir.


Sidsel Endresen (vokal):
Norveç cazının en önemli kadın seslerinden biri olan Sidsel Endresen, sesini bir enstrüman gibi kullanarak, başta caz, tiyatro ve film müziği olmak üzere yenilikçi her türlü sanatsal ifadeye açık bir vokalisttir. İngiltere'de edebiyat ve antropoloji eğitimi aldıktan sonra orada besteci ve şarkıcı olarak çalışmaya başladı. Chipahua ve Jon Eberson Group ile çalıştıktan sonra kendi adına albümler çıkarmaya başladı. İki kere Norveç'in Grammy'si kabul edilen Spellemannprisen ödülüne layık görülen Endresen, bugün birçok genç caz vokalisti için halen ilham kaynağı olmayı sürdürmektedir. Bugüne kadar ECM ve ACT gibi önemli müzik şirketlerinden albümler çıkaran ve farklı bir çok ödül alan sanatçı 2008 yılında çıkardığı Punkt Live Remixes vol. 1: Sidsel Endresen 7 Jon Hassel isimli son solo albümünün yanı sıra halen önemli caz sanatçılarıyla da birlikte albüm çalışmalarına devam etmektedir.


Ståle Storløkken (tuşlu çalgılar):
Besteci müzisyen Storløkken, gitarist Terje Rypdal ile yaptığı çalışmalarla ismini duyurdu. Daha sonra Supersilent, Motorpsycho ve Humcrush grupların kurucusu oldu. 1994 yılında, Kongsberg Caz Festivali tarafından sipariş edilen Eight Thirty adlı eseri piyanist Christian Wallumrød ile birlikte besteledi.

Thomas Strønen (davul):
Besteci ve davulcu Thomas Strønen hem kendi grupları hem de Iain Ballamy, Arve Henriksen, Mats Eilertsen, Ashley Slater, Eivind Aarset, Christian Fennesz, Nils Petter Molvaer, Bobo Stenson, John Taylor, Tore Brunborg, Morten Qvenild, Ingebrigt Håker Flaten, Sidsel Endresen, Bugge Wesseltoft, Tomasz Stanko, Koichi Makigami,Ernst Reijseger, Nils-Olav Johansen, ve Stian Carstensen gibi sanatçılarla 40'a yakın albümde yer almıştır. Norveç'in ünlü Musikkhøgskole konservatuvarında öğretim üyesi de olan Strønen, BBC, Deutsche Rundfunk gibi radyolar ve Cheltenham gibi önde gelen festivaller için eserler bestelemiştir. Sanatçının albümleri Rune Grammofon ve ECM gibi prestijli firmalar tarafından yayınlanmaktadır.

Tam: 20 TL Öğrenci 10 TL

Yorumlar

Aynı gece