Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Merih Aşkın Quintet

28 Kasım 2013 Perşembe 22:00
28 Kasım Perşembe
Etkinlik Saati: 22:00
Giriş Ücreti: Tam 30 TL +1 Yerli İçki / Öğrenci 15 TL

Erkan Oğur ile başlayan perdesiz gitar çalışmaları, aynı dönem Derya Türkan ve Emin İgüs ile Türk müziği ve makam sistemi, Murat Opus ile klasik ve caz armonisi, Ayşe Tütüncü ile ensemble çalışmalarına devam eden Merih Aşkın kendi projeleri ve eşlik ettiği projelerde, gitar, perdesiz gitar, kopuz gibi enstrümanları icra etmeye devam ediyor.

2013'de yayımladığı Siret isimli albümüyle dikkat çeken Merih Aşkın'ı Living Room sahnesinde geçekleştireceği konserde özgün besteleri ve performanslarıyla izleme fırsatı bulacaksınız.

Suretten ötesini arama çabasında, içe doğru yapılan bir yolculuktu ''Siret'' .. ''Siret'' albümünde, Anadolu ezgileri, deyişler gibi geleneksel müzikleri, en sade halleriyle yorumlama çabasıyla birlikte caz müziğinin armonik yapısı ve doğaçlama özelliğiyle de sergileyen Merih Aşkın, kendisine ait üç kompozisyona da yer veriyor.

Sonbahar aylarında, kayıtları Cenk Erdoğan tarafından Studio Undo'da yapılan albümün mastering'i ise Mike Wells tarafından Los Angeles'da yapıldı.

Steinbeck, ''Bir zamanlar halk, her gördüğü, her duyduğu, her düşündüğü üzerine bir türkü yakarmış. O günler çok gerilerde kalmıştı.'' der.

''O günlere özlemle, geçmişe, köklere ve suretten ötesine selam ederek'' başlıyor Merih Aşkın'ın ''Siret'' yolculuğu.



Merih Aşkın (perdesiz gitar, kopuz, vokal) Tolgay Yılmaz (d) Semih Burcu (b)
Koray Üsgülen (k) Onurcan Çağatay (t)

Yorumlar

Aynı gece