Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Yeni Albüm :: Bad Trip - Kirli Müzik

  • sanat_okulu • 5 Ekim 2008 00:00 • #635949
    Sayın Smith Wesson,
    en yakın zamanda gidip bir müzik eğitimi alın. Bu Türk Sanat Müziği eğitimi olSa bile olduça işinize yarayacaktır. Eğitiminiz bittikten Sonra Sizinle tekrar görüşelim. Saçmalamak hakkındaki görüşlerinizi tekrar dinleyelim. Eğer kullandığınız gitarda perde varSa, o perdeler bilin ki ince matematikSel heSaplarla oraya konmuştur. Bu matematikSel heSaplarda "telin uzunluğu-çıkan notanın inceliği-kalınlığı orantıSı" şeklindedir. Gitar çocuk oyuncağı değildir. NotaSız müzik olmaz, gürültü olur. Türkiyede yüzbinlerce grup varken neden "en müziSyen olmayan"larını haber diye bize dayatıyorSunuz ki? Bu işin Ajdarın yaptığı işten farkı nedir?


    Antik Yunan da PyhtagoraS, önce müziği matematik bilgiSi (yani ölçülebilir bir düzleme) oturtmuştur. Buradan da müziği evrendeki altın orana bağlamıştır. Bu gelişmeler milattan önce 590larda olurken, bizim yıl 2008de gitardan çıkan her Sesi müzik olarak kabul etmemiz nasıl beklenebilir? Arabamızın olması bizi şöför kılmaz. Araba kullanma bilgimiz yoksa arabayı yürütmemiz nasıl mümkün olabilir? Ben arabayı baştan yaratacak "araba bilgisi"ne Sahip olunmalı demiyorum, gaz pedalına ne zaman kadar basılması gerektiği gibi temel bir bilgiye Sahip olunmalı diyorum.

    Bunların dışında John Lennon engin müzik bilgisi olan bir üstadtı. Müziği araç olarak kullandığı için herkesin anlayabileceği şekilde basitleştirmiştir. Yani Beattlesın sizinle bir alakası yoktur.
Bu konunun tüm mesajları