Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Yeni Albüm :: Bad Trip - Kirli Müzik

Bu konu şu haber ile ilgilidir: Yeni Albüm :: Bad Trip - Kirli Müzik
  • Ay Prensesi • 2 Ekim 2008 00:00 • #635943
    başka türlü ulaşamıyor muyuz albüme? bir yerlerden satın alamıyor muyuz
    yahut indiremiyor muyuz?
  • Smith Wesson • 3 Ekim 2008 00:00 • #635944
    İndirmek için en altta Sınırlı versiyonu ücretsiz indirmek için buraya tıklayın yazıyor... Albüm ücretsiz dağıtılıyor. Sadece 5 ytl masrafı yatırıyorsunuz bankaya. Böyle olmasının sebebi ise benim şahsi görüşüm; müziğin herhangi bir maddi kaygıdan kesinlikle uzak olmasını sağlamak. Kısacası... Özgür ve Kirli bir müzik yapıyor Bad Trip :)
  • sanat_okulu • 4 Ekim 2008 00:00 • #635945
    oldukça amatör bir çalışma olmuş, herkesin bildiği gibi bir grupta en önemli şey vocaldir. Fakat vocalde detoneler var, ses zorlanması var. Bir diğer konu da, davulun midi gibi ses vermesi(belki de gerçekten mididir?!). Çalışmaya devam.
  • soundworks • 4 Ekim 2008 00:00 • #635946
    Sayın sanat_okulu;
    adı üzerinde kirli müzik :) Kendileriyle uzun süre çalıştığım için biliyorum şarkılarınkaki ruhu o detoneler ve kirlilik veriyor, bu projede olması istenilen de buydu zaten. Bu arada davullar midi değil, kanal alınmıştır. gereksiz önyargı içeren yorumlarınızı yapmadan önce şarkıları "bir"den fazla dinleseydiniz zaten yorumunuzu(!) yazmanıza gerek kalmazdı çünkü bariz belli ki size hitap etmiyor.

    Müzik doğallıktır ,matematik değildir.

    Teşekkürler.
  • sanat_okulu • 4 Ekim 2008 00:00 • #635947
    Sayın soundworks,

    müzik tamamen matematiksel bilgi üzerine kurulu kompleks bir sistemdir. Bu günümüzde de böyledir milattan önce de böyle idi. Antik Yunan filozoflarından Pythagorası araştırın. Çok şaşıracaksınız. Teorik bilgilere sahip değilsek yapacağımız iş taklitten öteye gitmez. Gürültü ile müziği ayıran en önemli fark da birinin rastlantısal diğerinin bilinçli oluşudur.Örneğin tooL grubunu ele alalım; müzikleri kirli gözükür, öyle göstermeyi iyi becerirler ama Lateralus albümü yalnızca mühendislik eğitimi görmüş kişilerin bildiği fibonacci sayıları üzerine kuruludur. Dolayısıyla doğallığımızı koruyup aynı zamanda matematiği de en uç noktalarda kullanmamız olasıdır. Fakat benim kastettiğim tabi ki bu değil, temel gam, şan, solfej bilgisidir (ki bunlara sahip olmadan kendimize nasıl müzisyen[vocal] diyebiliriz?). Diğer konu, davullar kanal ise işi bilen biri olarak, bir daha çalıştığınız stüdyo ile çalışmamanızı öneririm:)

    önemli değil, ben teşekkür ederim; görevimiz, bugün sana yarın bana.
  • Smith Wesson • 5 Ekim 2008 00:00 • #635948
    müzik tamamen matematiksel bilgi üzerine kurulu kompleks bir sistemdir
    Teorik bilgilere sahip değilsek yapacağımız iş taklitten öteye gitmez. Gürültü ile müziği ayıran en önemli fark da birinin rastlantısal diğerinin bilinçli oluşudur



    Sanat okulunda gitar dersiyle birlikte integral öğretip öğretmediğini merak ediyorum. Eğer öğretmiyorsan öğrencilerine taklit etmeyi öğretiyorsun demektir. Ben olsam arkadaştan ders alırken matematiksel olarak ne öğretiyor sorardım.


    Hacı kusura bakma ama saçmalamışsın. Ona bakarsan Beatles in çoğu şarkısı da 3-4 klasik akor.. Matematik filan yok.. Ona bakarsan Frank Sinatra acaip detone olur... . Ona bakarsan Kurt Cobain sesini zorlamakta ustadır. Ona bakarsan Morrison sahnede çığlık atıp küfürler savururdu.. Küfür etmek için armoni ve matematik gerekiyor mu bilmem. Ona bakarsan Hendrix kafasına göre çalardı ama tool dediğin gruplar bile ondan beslenir veya beslenmiştir bir dönemde... Ne matematiği yahu.. Kısaca müzik şöyle olur böyle olur diyemeyiz. Her türlü olabilir yani.

    Bu adamlar "kafalarına göre" yapıyorlar. herhangi bir kaygıları da yok.. Müziklerini de "3 akor bir çığlık" şeklinde tanımlamışlar zaten.. Kendilerini ifade etmek için müziği seçmişler. Ve gerek liriklere.. Gerek solistin çığlıklarına.. bakarsak bu anlaşılıyor zaten. Bad Trip yapmak istediği şeyi yapabilmiş bu albümde. Tebrik ediyorum.
  • sanat_okulu • 5 Ekim 2008 00:00 • #635949
    Sayın Smith Wesson,
    en yakın zamanda gidip bir müzik eğitimi alın. Bu Türk Sanat Müziği eğitimi olSa bile olduça işinize yarayacaktır. Eğitiminiz bittikten Sonra Sizinle tekrar görüşelim. Saçmalamak hakkındaki görüşlerinizi tekrar dinleyelim. Eğer kullandığınız gitarda perde varSa, o perdeler bilin ki ince matematikSel heSaplarla oraya konmuştur. Bu matematikSel heSaplarda "telin uzunluğu-çıkan notanın inceliği-kalınlığı orantıSı" şeklindedir. Gitar çocuk oyuncağı değildir. NotaSız müzik olmaz, gürültü olur. Türkiyede yüzbinlerce grup varken neden "en müziSyen olmayan"larını haber diye bize dayatıyorSunuz ki? Bu işin Ajdarın yaptığı işten farkı nedir?


    Antik Yunan da PyhtagoraS, önce müziği matematik bilgiSi (yani ölçülebilir bir düzleme) oturtmuştur. Buradan da müziği evrendeki altın orana bağlamıştır. Bu gelişmeler milattan önce 590larda olurken, bizim yıl 2008de gitardan çıkan her Sesi müzik olarak kabul etmemiz nasıl beklenebilir? Arabamızın olması bizi şöför kılmaz. Araba kullanma bilgimiz yoksa arabayı yürütmemiz nasıl mümkün olabilir? Ben arabayı baştan yaratacak "araba bilgisi"ne Sahip olunmalı demiyorum, gaz pedalına ne zaman kadar basılması gerektiği gibi temel bir bilgiye Sahip olunmalı diyorum.

    Bunların dışında John Lennon engin müzik bilgisi olan bir üstadtı. Müziği araç olarak kullandığı için herkesin anlayabileceği şekilde basitleştirmiştir. Yani Beattlesın sizinle bir alakası yoktur.
  • Smith Wesson • 5 Ekim 2008 00:00 • #635950
    Kafayı matematikle bozmuşsunuz efendim. Ayrıca bu soruları yanıtlayacak seviyede müzik eğitimim var.

    Öncelikle adını anmak için sabırsızlıkla cümle kurmaya çabaladığınız Pythagoras'ı yazmayı öğrenin bence :)

    Ben gitar çalıyorum.Ve müzik bilgim şimdilik yeterli seviyede (Hiçbir zaman yetmez) Matematiğim de iyidir. Öss de 60 soruda 58 yapıp sizin oralarda hemen deniz kıyısında bi okula geldim :)
    Ama 12-13 yıldır gitar çalarım. Hiç türev kullanmadım açıkçası :) Kimse bu işi notasız yaptığımızı söylemedi. Ama işin içinde ruh denen bişey var. Sizin müzikal anlamda klasik müzikle olan bağınızın bu denli kuvvetli olması müziğin klasik müzikten ibaret olduğunu göstermez. Yani postmodern gelişmelere açık olmalı insan. "Bunu bana müzik diye dayatamazsınız" lafı da çok saçma geldi. Kimse dayatmıyor ki size. Size göre değil. Bize göre müzik. Haa siz işin matematiğindesiniz o ayrı. Son olarak. John Lennon'un benimle alakası yok demek de küstahlıktır. 7-24 dinlerim kendilerini :)
  • marklanegan • 5 Ekim 2008 00:00 • #635951
    müzik vardır, müzik vardır, bu tür tartışmalar da yıllardır var.
    müzik, matematiksel olarak açıklanabilen duygu aktarma aracıdır benim için. öyle bir melodi bulursun ki, o anki ruh halini karşındakine yansıtabilirsin. o melodiyi matematikle açıklayabilmen gerekir çünkü müziğin değişmez kuralları vardır.

    jazz gibi bazı müzik türlerinden bu kurallar zorlanır, esnetilir. ama genel olarak kuralsız müzik türü yoktur.

    isteyen istediği gibi şarkı besteler, isteyen istediği gibi basit ve-veya karmaşık müzikler dinlemeyi seçebilir. zevkler ve renkler tartışılmaz. ha "hangisi müzik?" diye tartışıyorsanız, hepsi tanıma uyuyor.
  • sanat_okulu • 5 Ekim 2008 00:00 • #635952
    Sayın Smith Wesson,
    ben pSychedelic rock grubumda gerektiğinde Scream vocal yapan biriSiyim, yani klaSik müzikle pek alakam yok. (bkz. önyargı)

    Aşağıda başka birine yazdığım cevapta yine Pythagoras ın ismi geçmiştir orada doğru şekilde yazılmıştır yani 1 harfteki yer değişikliği bilmemekten değil, dikkatsizlikten kaynaklanmıştır.

    Daha fazla konuşmayacağım çünkü eleştiriye açık biri değilsiniz, konuştuğum herşeyi kişiliğinize hakaret olarak algılayıp, hayvansal güdülerinizle, duygusal tepkiler veriyorsunuz. Olayı kişiselleştiriyorsunuz. Bu da gösteriyor ki tartışma kültürünüz gelişmemiş, tartışmaktan zevk almıyorsunuz, aksine korkuyorsunuz.

    Madem ki ben kafayı matematik ile bozdum, ve söylediklerim değersizdir, o halde marklanegan arkadaşımızın dediği "genel olarak kuralsız müzik türü yoktur." cümlesi size cevap olsun.