Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Yeni Albüm :: Bad Trip - Kirli Müzik

  • sanat_okulu • 7 Ekim 2008 00:00 • #635957
    sayın jiwago-
    Müzik kurallı bir yapıdır. Günümüzde "müzik" yapan kitleler 2 türdür:
    1. Kuralların farkında olanlar
    2. Kuralların farkında olmayanlar

    Müzik kurallarının farkında olanlar, yani müzik teorisi hakkında bilgi sahibi olanlar "ne yaptığını bilenler"dir. Diğerleri ise "ne yaptığını bilmeyenler"dir. Eğer "ne yaptığını biliyor" olmayı desteklemek saçmalıksa, ben en zırva adam olmayı kabul ediyorum :)

    Kulağa en kompleks gelen jazz ritmleri bile belirli ölçüler içerisinde yazılır, bu sayede jazzcılar zor gözüken birleşik ölçülü besteleri çalabilmektedir. Eğer öyle olmasaydı albümde dinlediğiniz zor bir jazz eserini bir daha aynı davul riffleriyle dinlemenizin imkanı olmazdı. Çünkü davulcu her konserde farklı şeyler çalardı(ki bunlar da çoğunlukla grubun ahengini bozan şeyler olurdu).

    Duygular düşüncelerimizle koordineli gittiğinde daha geniş alanlara yayılabilme olanağı bulurlar. Eylemlerin kaynağı düşünce olduğuna göre, düşünce dünyamız geliştikçe duygularımız kendilerine özgürce koşabilecekleri mekanlar bulurlar. Bunun sağlaması olarak da şunları gösterebiliriz: Beyni gelişmiş hayvanların duygu dünyaları daha karmaşıktır. Ya da şehir insanı çokça duygusal hastalıklarla yüzyüze gelirken, tek düze yaşayan köy insanının bunlarla pek işi olmayacaktır.

    Umarım anlatabilmişimdir, daha net nasıl açıklarım, bilmiyorum.
Bu konunun tüm mesajları