Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Yeni Albüm :: Bad Trip - Kirli Müzik

  • jack london • 7 Ekim 2008 00:00 • #635962
    vallahi hiç bulaşmayacaktım aslında.

    zira bir anda hürriyet gazetesinin okur yorumları bölümüne dönüşüverdi mecra.

    bundan gayri de yazmam herhalde.

    bir tarz/dönüş/üm/dönence mevzusu ortaya atılmış.

    müzik midir niteliksiz gürültü müdür tartışmasına hiç müdâhil dahi olmak istemiyorum. henry chinaski edebiyat eleştirmenleri ile üniversitelerde puff yastıklar & peluş bebekler içinde ahkam edebiyat hocaları için ne düşünüyorsa ben de müzik eleştirmenleri ve benzeri güruh için aynını düşünüyorum, demekle yetindim gitti. meraklısı açar bakar deşer kazar.

    tarz konusunda....bad trip indie olmuşmuş...bilmemne grubu çıkmışmış da bad trip indie'yi keşfetmişmiş de bak bu tuttu hadi biz de ardından koşalım demişmiş!
    öncelikle "indie" nedir, ne değildir acaba? içi boşaltımış bi janrdan (genre) ibaret midir indie denen kavram? punk deyince aklına blink182 filan gelen/ gelebilecek insanlar için öyledir belki. biraz öyledir evet.
    fakat indie; "bağımsız duruş" denen şeyin [independent canım, bildin, he mi?] kısaltılmış ifadesidir.
    vakti zamanında mainstream denen güruh lağıma doğru akıp ipe sapa gelmez pek güzel matematikli ışıldayan ve fakat içi kof melodileri insanlara pompalarken bir kısım zevat samimi/ ruhlu/ duruşlu/ ifadeli birşeyler ortaya koymak adına o ışıltılı alemin tersine gitmeyi tercih edince doğmuş olan "şey"dir, indie.
    grunge ne kadar "farklı"dır, ne kadar uyuşmaz'dır indie ile. ben bilemiyorum gerçekten. anlamıyorum. anlamayacağım da. [bu son "anlamayacağım" sözcüğü hiç kimse parmaklarını yorup klavyesine abanıp da birşey izah etme zahmetine girmesin diye özellikle ilave edildi. polemiğe çevirmeyelim. lütfen. rica.]

    bad trip grunge'mış da indie'ye dönmüşmüş. hazır bilmemkim çıkmışmış, verelim baba biz de akıntıya küreği demişmiş.
    londra'da mıyız detroit'te miyiz neredeyiz biz? hangi kentin sokaklarında çürüyoruz? ne ara tutulmuş bu ülkede indie, kim tutmuş da haberimiz yok?? yok haberim. olmayacak da [yukarıdaki "anlamayacağım" ile aynı fonksiyon üzre kullanıldı bu da. lütfen. rica.] ve bad trip'in grunge'ı terk edip indie'ye döndüğü de nereden çıktı hele? hele hele? t-shirt mü giyip çıkarıyoruz burada? ne oluyor ulu uçanspagetticanavarı??

    bad trip, ne isterse onu yaptı bugüne kadar, bundan sonra da aynını yapmaya devam edecek. bad trip'in kökünü nereye saldığı belli, dalını nereye uzattığı belli. o kök acı geliyorsa kemirmezsin olur biter. o dal gözüne kulağına batıyorsa oralı olmazsın, kırar bir kenara korsun. olur biter. ve biter. üzerinde konuşmazsın. ne parmaklarını ne zihnini yormazsın. tertemiz devam edersin hayatına. et. ediniz. lütfen.
    bad trip de bilir cillop gibi, hohlanıp silinmiş kristal gibi steril kayıtlar almayı, kimseye ilişmeyen şarkılar yapmayı...fakat bad trip'in öyle bir derdi yok.
    yok ki.
    beğenilmek gibi bir derdi de yok.
    bad trip'in yaratıp paylaştığı şeyler, gürültüler, melodiler, sözcükler bad trip tarafından eleştiriye konu bile değil. hele hele samimiyetine, ruhuna laf etmek hiç hiç hiç hiç hiç hiç hiç kimsenin haddine değil. olmayacak [lütfen, evet. rica. evet.]

    bu kadar. başka da tek bir kelime etmeyeceğim buna ilişkin ben
    artık.
    birileri birşeyler yapmış, koymuş ortaya. seven dinler/dinliyor. sevmeyen sevdiğini dinler/dinlesin. bir zahmet.
    artık.
    lütfen
    bu kapatı konuyalım.
    konuyalım bu kapatı.
    artık
    kapatı konuyalım bu.
    iyi olunuz.
Bu konunun tüm mesajları