Sevgili cc_baran ,
Yazdığım yazıda "gerçek" gibi bir kelime kullanmadım dikkat edersen burada "önemli" kelimesini kullanırken de müziğin derinliğine inilebilmesi için dikkat edilerek dinlenmesi gereken müzik olduğunu kasdettim.
Konsere gittiysen görmüşsündür benim eleştirdiğim kitle orda vardı tezat bir durum da oluşturdu zaten.Örnek verecek olursak "Ritchie Go Home" gibi sloganlar atanlar,küfür edenler v.b
Metal konseri için bir yorumda bulunmadım zaten,eleştirim sadece Blacmore's Night konserinin Deep Purple,Rainbow veya Dio konseri gibi olmasını isteyenler,Blackmore's Night müziğini ve felsefesini kabullenmeyip sanki heavy metal konserindeymiş gibi hareket eden bazı kendini bilmezler içindi.
Her konserde klasik dinleti havası olması gerekmez zaten böyle bir iddiada da bulunmadım.
Müziği yaşamanın,konsantre olmanın belli koşulları vardır herkes benimle aynı düşünmeyebilir.Örneğin bir iş yaparken,meşgulken müzik dinlemek vardır,bir de hiç bir şey yapmadan müziğe tam konsantre olup en ufak nüansı dahi kaçırmadan müzik dinlemek vardır.
Metal çalan ya da dinleyen kişide müziği hisseder.Fakat heavy metal de distorsion ve volume fazla olduğundan aradaki müzik,daha çok da gitar soloları, bazen kaynar mesela süper solo atıyor dediğin gitaristlerin bazılarında birde bakarsın süper solo falan atmıyor aslında burada insanları etkileyen şey gitarın distorsionu, davulun gürültüsü ,yüksek volüme, insanların bağırıp çağırmaları,kafa sallamaları falan olabiliyor,tabi bütün hard'n heavy ve sert müzik yapanlar için söylemiyorum bu dediklerimi.
Herkesin kendine göre bir müzik anlayışı olduğu gibi Kıraç'ın da kendine has bir müzik anlayışı olabilir.Fakat Gürelcem'in dediği gibi Kıraç'ın kantinler kapalı veya sigara yasak diye "Blackmore havaya girmiş kendini ne sanıyor?" gibi laflar söylemesi,eleştirmesi yanlış acaba hayatında ne kadar Blackmore's Night dinledi,müziğini ve felsefesini ne kadar tanıyor? yoksa o da Blacmore's Night konserinin Heavy Metal konseri gibi geçmesini isteyenlerden mi?
Müziği sadece geleneksele indirgemek gibi bir şeyde söylemedim.Fakat aslında bu dinlediğimiz bütün müzikler Anglo sakson kökenli geleneksel folklorik müzik,Heavy Metal'de hepsi Ortaçağda Ambrosius ve Gregorius ezgilerinden türeyen müziklerdir bunu da unutmayalım.