Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

BLACKMORE'S NIGHT

• Jon Lord • 4 Aralık 2004 15:36 • #444614
    Blackmore's Night konserinde Ritchie'nin sigara içilmesini istememesi ve kantinlerin kapalı tutulmasının sebebi gayet açıktır.Bu bir hard rock veya hard'n heavy konseri değildir.Yapılan müzik önemli bir müziktir ve tam konsantre olarak dinlemek gerekir çünkü müziğin derinliğine ancak öyle inilebilir.

Nasıl ki bir klasik müzik konseri dinlerken bir şey yenilip sigara içilmez işte bu da aynıdır.

Hard Rock konserindeki gibi kafa sallanmaz,slogan atılıp bağırıp çağırılmaz,bira içilmez sadece müziğe konsantre olunur ve müzik yaşanır.
    Kıraç'ın bu müzikten bir şey anladığını sanmıyorum,onun müzikten anlaması için bir kere gitarın distorsionunu sonuna kadar köklüyceksin
    bol arabeskvari melodiler çalıp sürekli solo atacaksın birde yanında alkol olacak ki müzikten anlayabilsin.
  • gurelcem • 4 Aralık 2004 15:50 • #444615
    Evet,Jon Lord'un dediği gibi bu müzik diğerlerinden çok farklı... Aslında o konserde bizim gibi düşünenler yani Blackmore's Night müziğinin tutkunu olanlar istediklerinin tam iki katını elde ettiler! Çünkü o eşsiz parçaları canlı olarak ve o muhteşem insanları karşımızda görerek dinledik. Bunun yanında konserin sonundaki Ritchie Blackmore show ve Deep Purple parçaları ekstradan bir şölendi! Ritchi bunu son yıllarda çok az yapmıştı ve biz çok şanslıydık!
  • cc_baran • 4 Aralık 2004 15:59 • #444616
    gerçek müziğin ne olduğuna sen karar veremezsin. blackmore folklorik müzikle ilgilenmeye başladı,yüz yıllardan bu yana gelen hoş melodilere sahip yöresel parçaları akustik bir şovla icra ediyor,bazılarına yorumunu katıyor bazılarını kendisi yazıyor,kitlesi farklı olacaktır. arzuladığı atmosfere senin eleştirdiğin kitle tezat bir durum oluşturur zaten.
    bunları bir metal konserinde beklemek olmaz,olmayacağı için laf atmak da komik olur.
    Nasıl ki bir klasik müzik konseri dinlerken bir şey yenilip sigara içilmez işte bu da aynıdır.

her konserde klasik dinleti havası mı olması lazım?
    Hard Rock konserindeki gibi kafa sallanmaz,slogan atılıp bağırıp çağırılmaz,bira içilmez sadece müziğe konsantre olunur ve müzik yaşanır.

müziği yaşamanın,konsantre olmanın koşulları mı vardır? herkes senle aynı mı??
    metal müzik çalan ya da dinleyen adam müziği hissetmiyor mu?
    kıraç'ın kendine has bir müzik anlayışı olamaz mı?
    müziği sadece geleneksel olan belli başlı tarzlara ve alışkanlıklara indirgemek akıl işi mi?
  • andresson • 4 Aralık 2004 16:36 • #444617
    Baran metali savunman hoş ama bence burada herkes istediğini düşünsün neden biliyormusun 6 aydır bu sitede gördüğüm yegane gerçekten müzikle ilgili iyi bir forum sadece bu var.
  • cc_baran • 4 Aralık 2004 17:00 • #444618
    tabi ki düşünsün,ama bunun yolu bu değil.
    Blackmore'un müziğinin ne kadar kaliteli ve ender olduğu ortada,adam işinin üstadı.
    ama diğer kitleleri hiç göstererek mi beğeni açıklanmaz.
  • gurelcem • 4 Aralık 2004 17:05 • #444619
    cc_baran, bunlar zaten Blackmore'un seyirciden ricasıydı! Blackmore's Night'ın her konserinde de bunlar seyirciden rica ediliyor. Bu gruba özgü birşey, tıpkı ön iki sıranın rönesans kıyafetleriyle konsere gelmelerinin zorunlu olması gibi...
    Buradaki konserde durum farklıydı! Şöyle ki; Blackmore ilk defa Türkiye'ye geliyordu ve onu daha önce Deep Purple ve Rainbow'la Türkiye'de görmek isteyen fanları da bu konsere gelmişlerdi! Bazıları da Blackmore's Night müziğini hiç bilmiyor ama buna rağmen gösterilmesi gereken saygıyı da göstermiyorlardı! Bu Ritchie'ye "You betrayed Deep Purple!" diye bağırmalarına kadar vardı. Onların duymak istedikleri eski Deep Purple ve Rainbow parçalarıydı. Herkes bir parçayı istiyordu ve en sonunda Ritchie başını ellerinin arasına alarak "Allahım ben ne çalayım şimdi?" dedi... Ve en sonunda onların da istediği oldu ve ne kadar baba Deep Purple parçası varsa, müthiş sololarla süslenerek, Candice Night'ı kenarda oturtmak pahasına çalındı... Sonuçta üstat gene büyüklüğünü gösterdi ve en sonunda beyaz Fender Stratocaster'ı yere fırlatıp "Alın size Deep Purple!" der gibi bir Minstrell selamıyla bizlere veda etti...
    Sonuçta dünyanın her yaerindeki Blackmore's Night konserleri böyle geçmiyor! Çünkü grubun ricalarına her yerde uyuluyor çünkü grup herkesin bu müziği yaşaması ve konsantre olması için bunları rica ediyor...
  • cc_baran • 4 Aralık 2004 17:13 • #444620
    yav ona bir şey demiyorum ben,tabi ki saygı duyulacak,blackmore's night'ı dinledim ve hayranlık duydum,büyüsüne kapılmak için odaklanılması gereken bir müzik yapıyor.
    ben diğer tarzların küçümsenmesine ve saçma şekilde eleştirilmesine karşı çıktım.
  • Jon Lord • 4 Aralık 2004 17:30 • #444621
    Sevgili cc_baran ,

Yazdığım yazıda "gerçek" gibi bir kelime kullanmadım dikkat edersen burada "önemli" kelimesini kullanırken de müziğin derinliğine inilebilmesi için dikkat edilerek dinlenmesi gereken müzik olduğunu kasdettim.

Konsere gittiysen görmüşsündür benim eleştirdiğim kitle orda vardı tezat bir durum da oluşturdu zaten.Örnek verecek olursak "Ritchie Go Home" gibi sloganlar atanlar,küfür edenler v.b

Metal konseri için bir yorumda bulunmadım zaten,eleştirim sadece Blacmore's Night konserinin Deep Purple,Rainbow veya Dio konseri gibi olmasını isteyenler,Blackmore's Night müziğini ve felsefesini kabullenmeyip sanki heavy metal konserindeymiş gibi hareket eden bazı kendini bilmezler içindi.

Her konserde klasik dinleti havası olması gerekmez zaten böyle bir iddiada da bulunmadım.

Müziği yaşamanın,konsantre olmanın belli koşulları vardır herkes benimle aynı düşünmeyebilir.Örneğin bir iş yaparken,meşgulken müzik dinlemek vardır,bir de hiç bir şey yapmadan müziğe tam konsantre olup en ufak nüansı dahi kaçırmadan müzik dinlemek vardır.

Metal çalan ya da dinleyen kişide müziği hisseder.Fakat heavy metal de distorsion ve volume fazla olduğundan aradaki müzik,daha çok da gitar soloları, bazen kaynar mesela süper solo atıyor dediğin gitaristlerin bazılarında birde bakarsın süper solo falan atmıyor aslında burada insanları etkileyen şey gitarın distorsionu, davulun gürültüsü ,yüksek volüme, insanların bağırıp çağırmaları,kafa sallamaları falan olabiliyor,tabi bütün hard'n heavy ve sert müzik yapanlar için söylemiyorum bu dediklerimi.

Herkesin kendine göre bir müzik anlayışı olduğu gibi Kıraç'ın da kendine has bir müzik anlayışı olabilir.Fakat Gürelcem'in dediği gibi Kıraç'ın kantinler kapalı veya sigara yasak diye "Blackmore havaya girmiş kendini ne sanıyor?" gibi laflar söylemesi,eleştirmesi yanlış acaba hayatında ne kadar Blackmore's Night dinledi,müziğini ve felsefesini ne kadar tanıyor? yoksa o da Blacmore's Night konserinin Heavy Metal konseri gibi geçmesini isteyenlerden mi?

Müziği sadece geleneksele indirgemek gibi bir şeyde söylemedim.Fakat aslında bu dinlediğimiz bütün müzikler Anglo sakson kökenli geleneksel folklorik müzik,Heavy Metal'de hepsi Ortaçağda Ambrosius ve Gregorius ezgilerinden türeyen müziklerdir bunu da unutmayalım.
  • cc_baran • 4 Aralık 2004 17:50 • #444622
    Blackmore'a saygım ve sevgim sonsuzdur. Rock ağırlıklı müzik dinleyen herkesin bir şekilde etkilendiği ve Blackmore's Night'ta da çok şey bulabileceği açık çünkü dediğin gibi bu müziğin kökeni,tekniği ve müzikal kalıpları başta Bach olmak üzere klasik ve Büyük Britanya ağırlıklı yapısal bir temele dayanıyor.
    benim söylemek istediğim bira ve sigara içip kafa sallayan insanlara karşı tutumundaki hatandı,her tarzda bir ruh vardır,ve bu farklı şekillerde ortaya çıkabilir. Blackmore taş atmak baştan kaybetmektir ama ayrı ve aykırı yönde müzik yapmak da sanatsal bir faaliyettir.
    her neyse,kültüre önem veren,tarihi ve felsefeyi seven,baştan savma yaşamamak ve bir şeyleri akılcı düşünce temelinde tutmak isteyenlerin hoşlanacağı ve bir şeyler bulacağı bir insan Ritchie Blackmore,başından beri öyleydi ve daha ağır takılıyor artık.

bi sigara versenize...
  • Jon Lord • 4 Aralık 2004 18:28 • #444624
    Ritchie Blackmore hakkında böyle düşünmene sevindim.
    İçki,sigara içip kafa sallayanlara karşı özel bir tavır almadım,sadece bunların yerinin bu konser olmadığını söyledim.
    Forumdaki diğer yazılarıda okuyabilirsin. 21 ağustos'tan beri bu forum bir şekilde güncelleniyor.Ritchie Blackmore dinleyicilerinin çokluğu beni sevindiriyor,foruma yazı yazdığın için sağol.Ayrıca benim kurmuş olduğum Blackmore's Night kolonisiyle Fibonaccinin Deep Purple kolonisine katılabilirsin.