Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

BLACKMORE'S NIGHT

• Jon Lord • 21 Ağustos 2004 09:54 • #437410
    Selam
    Garaj müzik birimine ilk forumum olarak fanatiği olduğum Ritchie Blackmore ve Blacmore's Night hakkında bir yazı yazmak istedim.İlgilenenler bilir Ritchie Blackmore,Deep purple'ın efsanevi gitaristi,Rainbow'un kurucusu,1997'den beri de eşi Candice Night ve grupları Minstrels'le birlikte Blackmore's Night adıyla yola devam etmekte.
    Blackmore's Night bugüne kadar dört stüdyo albümü,bir konser albümü yayınladı,kasım ayına doğruda bir konser dvd'si çıkarmayı düşünüyorlar.11 temmuz Yedikule Zindanları konseri ise muhteşemdi.Hayatım boyunca bu konseri unutmayacağım.Ben 1998'de Deep Purple açık hava tiyatrosu konserinede gitmiştim.O konserde iyiydi fakat Blackmore'un eksikliği hissediliyordu.Steve Morse'u ise çalış tekniği ve gitar tonundan dolayı hiç tutmamıştım.
    Blackmore's Night konserinden sonra bir takım kendini rock'çı gören kişiler ve medya,Blackmore hakkında haksız eleştirilerde bulundular "nerede eski asi,gitar parçalayan Blackmore nerde şimdiki" gibisinden.Blackmore'un konser boyunca iki de isteği vardı.Konser boyunca açık hava olmasına rağmen önden 20.sıraya kadar oturanlar sigara içemeyecek ve cep telefonları kapalı tutulacaktı.Bunun için ise "Sanatçının kaprisleri tarihe geçecek" şeklinde yazıldı.
    Sizin bu konularda ve Deep purple,Blackmore's Night müziği hakkındaki görüşleriniz nedir?
  • sincehis • 26 Ağustos 2004 10:13 • #437796
    senin söylediklerine hemen hemen katılıyorum. blackmore's night grubu ile 2 ay önce bir arkadaşın tavsiyesi üzerine tanıştım. gerçektende tarz ve melodi olarak muhteşem bir grup. konserinin olduğunu da konserden çok sonra öğrendiğim için gidemedim ve seninde söylediğin gibi konser güzelmiş... garaja yani üye olanlardan biriyim. bir arkadaş tavsşyesi ile bu garajda takılmaya başladım. buradaki arkadaşların bir çoğu sert müziği müzik diğerlerini saçma sapan şeyler sanıyorlar. aslında sert müziğin babalarını dinliyorum (cradle, bodom....)ama blackmore's nigth insanı alıp götürüyor istediği yere... özelllikle still remember you parçasını dinlerken kendimden geçiyorum. nerdeyse hergün bu parça ile yatıyorum... blackmore's night dinlememiş olanlara birinci sırada tavsiye edebilirim. tarzınız ne olursa olsun kaliteli müz,k dinliyorsanız bu grubu seveceğinize eminimmm
  • PhoenixRising • 26 Ağustos 2004 11:31 • #437798
    ben bu candle night olayina hic alisamadim. keske turkiyede oslaydimda gidebilseydim cok isterdim ama deep purpledaki tadi verecegine inanmiyorum, ama blackmore her zaman blackmore'dur. o highway star'daki soloyu yazabilcek tek gitarist o bence.
  • Jon Lord • 26 Ağustos 2004 14:07 • #437822
    Sincheis böyle düşündüğüne sevindim.I Still Remember - Fires At Midnight albümündeki en iyi parçalardan biri.Ritchie Blackmore bu albümle birlikte ilk kez Hurdy-Gurdy(bir rönesans çalgısı) kullanmaya başladı.Bu parçanın introsunda da var.
  • Silvermage • 26 Ağustos 2004 14:13 • #437823
    Sanırım ilham kaynağı Ritchie Blackmore olan biri bu ilmeğe yazmalı :)

Konser tek kelime ile muhteşemdi....hatta konserde cüppeli bir tip gördüyseniz de o bendim :))

Blackmore tabii ki eski Blackmore değil....Teknik olarak çok daha üstün ama asiliği oldukça azalmış....buna jargonda kaşarlanmak da denebilir tabii :))

Ya ben bu adamı 93 den beri (o zaman yaş 13 idi) takip ederim.....plaklar, kasetler ve cdler şeklinde.... bir de dvd var elimde Purple'ın H.M. Pioneers dvdsi... daha da elinde olan varsa çekinmeden isterim.... o adam olmasa idi muhtemelen ben bunları yazamıyor olacaktım çünkü...fanatiğim ben!
  • rainbow efreet • 26 Ağustos 2004 14:24 • #437827
    ben ritchie blackmore hakkında birşeyler yazacağım. bu adamın tekniği ve soloları hep bana garip gelmiştir mesela steve morse u teknik açıdan daha iyi bulurum. deep purple her ne kadar eski dönemlerini aratıyorsa da... tamam itiraf ediyorum; hepsi sometimes i feel like screaming yüzünden (bu arada deep purple-1998 olympia konserini dinlemeniz ayrıca tavsiye olunur:))
    ama rainbow dediniz mi orada bi kalmak lazım. duyanlar duymayanlara, dinleyen dinlemeyenlere söylesin her tarz müzik dinleyenlere tavsiyem rainbow un tüm dönem şarkılarını bir dinleyin; muhakkak bir yerden yakalar sizi. 6-7 yıl içinde bu kadar fazla süper şarkı yapılmaz. yani bu adam besteleriyle saygıyı fazla fazla hakediyor bence.
    bunun dışında kişilik olarak fazlaca rahatsız bir tiptir.konserlerinde bir çemberin dışına çıkmadan kendi halinde takılır. solo atmak istediğinde elini havaya kaldırır grubu uyandırmak için; yetenekli ama huzursuzluk abidesi bir insan.ritm de atmaz; o yüzden beraber çalığı klavyecilere ayrıca saygım sonsuzdur. Ronnie James D.I.O. ile yeniden çalışabileceklerine dair geyikler duymuştum umarım gerçeklik payesine ulaşırlar.
  • Jon Lord • 26 Ağustos 2004 14:25 • #437828
    Deep Purple şimdide aynı havayı vermiyor zaten.Ritchie Blackmore yok,Jon Lord yok.Parçalar eskisi gibi melodik değil.Blacmore's Night tabiki Hard Rock yapan bir grup değil.Fakat Deep purple etkilerini yer yer görmek mümkün.İstanbul konserindede beşe yakın Deep Purple parçası çaldılar.Tabi farklı düzenlemelerle.
  • Silvermage • 26 Ağustos 2004 14:40 • #437830
    valla kanka doğru diyosun.... en çok şu olayda kopmuştum: 25th anniversary fireball da iç kapak roger glower ın kaleminden çıkma... Blackmore baltayla kapısını paralamış zavallının... buna benzer örnekler bol ama mesela California Jam de kameranın üzerinde gitarı patlatıp (olayın öncesini biliyorsanız haklı olduğunu anlarsınız babanın :))) ) üzerine anfileri yakıp, en sonunda hem gitarı hem de anfileri seyircilerin üzerine fırlatmak her babayiğidin harcı değil bence....

Diğer taraftan Rainbow apayrı... temple of the kingler, kill the kingler, can't let you go'lar unutulur mu? tabii ki D.I.O., Turner, Powell vs.. onların da payı inanılmaz.... ya Outlaws? orada Page ile olan olaylar?

Diyorum bu adam dünyanın sayılı gitaristlerinden birisi... ve tabii ki piyasadaki geçmişteki ve şu andaki rock/metal gitaristlerinin tamamına yakını kendileri söyler: Blackmore? tam bir ittir ama o olmasaydı biz ne yapardık?... Bunun en büyük örneği Malmsteen Fire/Ice vakası yani Blackmore'dan başka kim Malmsteen için "o o.ç. gitsin keman çalsın ya da o soloların tamamını tek telde çalsın, sonra gözüme girer belki" deyip albümün toplatılıp tekrar basılmasına sebep verir??

Çok eski bir Bilim Teknikte mutlak kulağa sahip ünlüler listesinde klasikçilerin arasında (Mozarttan bahsediyorum :))) Malmsteen ile beraber listedeydi kendisi..... daha ne?

Blackmore olmasaydı Purple da başka biri olacaktı ama Blackmore var işte.....ve yadsınamaz...

D.I.O. ile tekrar beraberlik konusuna gelince... Long Live Rock and Roll!
  • Jon Lord • 26 Ağustos 2004 15:06 • #437832
    Evet seni hatırlıyorum.Konserde sanırım A4 veya A3'ün ön sıralarında oturuyordun.Bende A4-2.sıradaydım.Ritchie Blacmore'un her dönemini takip etmeye çalışan biri olarak bence eskiye göre çok daha önemli bir müzik yapıyor.İyiki Deep Purple'dan ayrılmış.Blacmore's Night kurulmuşki bizde izleme şansını bulduk.

Bendeki cd ve dvd arşivide geniştir.H.M.Pionners 91 yılında çekilen bir Deep Purple belgeseli idi.Birde 2002 yılında çıkan Machine Head albümünün belgesel Dvdsi var.Burada grup elemanları Ritchie Blackmore da dahil albümdeki tüm parçaların hikayelerini anlatıyorlar.Miksajdaki kanalları kapatıp üstüne çalıyorlar ve tek enstrüman olarak çalıyorlar.Mesela Blackmore,Space Truckini akustik gitarla çalıyor.

Bunun haricinde birde çok önemli bir Bootleg geçti elime. Deep Purpleın 1970 yılında France televizyonunda canlı çalmış oldukları iki parça "Wring That Neck" ve "Mandrake root",progressive bir ortamda çalınmış.Doeing Their Thing videosundan farklı fakat aynı dönem.
  • Jon Lord • 26 Ağustos 2004 15:28 • #437834
    Rainbow Efreet;Stevie Morse tabiki virtüöz bir gitarist.Fakat ben profilimdede belirttiğim gibi sert distorsion ve nüanssız müziklerden hoşlanmıyorum.Hard'n Heavy ve Heavy Metal pek sevmiyorum.Olimpia konserini dinledim.Fakat eski havayı alamadım.
    Ronnie James D.I.O ya gelince Ritchie Blackmore'la bir daha çalışmayacaklar.
    Rainbow'unda tüm albümlerini dinledim,Ronnie James D.I.O'lu dönemi ben sevmiyorum.Gerçi ilk albüm melodi olarak zengindir fakat Rainbow Rising ve sonraki D.I.O'lu albümler bana çok sert geliyor.Rainbow'un en çok Joe Lee Turner(1981-1984 arası) dönemini severim.Deep Purple'ında en çok MK.1 ve MK.2 kadrolarını.(1968-1973) arası dönemini.