Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

BLACKMORE'S NIGHT

• Jon Lord • 7 Eylül 2004 00:06 • #438790
    O zaman bu forumu güncel tutalım.
  • Silvermage • 8 Eylül 2004 17:29 • #438954
    E tutalım o halde ne bekliyoruz?
  • Jon Lord • 9 Eylül 2004 04:36 • #438994
    Buradan Blackmore's Night severlere bir hatırlatma:

1998'de "Blackmore's Kingdom" adıyla piyasaya sürülen ön kapağında da Ritchie Blackmore'un tahtta oturan kostümlü resmi olan albümün Blackmore's Night albümleriyle bir ilgisi yoktur.Bu albüm Ritchie Blackmore ve Candice Night sahne resimli kapağıyla Blackmore's Night"The Lost Albüm" adıylada piyasada satılmaktadır. Albümde hepsi enstrümantal olmak üzere 19 parça var.Sadece "Minstrel Hall,Memmingen,Mond Tanz" parçaları Blackmore's Night - Shadows Of The Moon albümünden alınmıştır,diğer parçalarda ise Blackmore çalmamıştır.Akustik Gitar,flüt,yaylılar kombinasyonundan oluşan bu albüm bütün dünyada sahte Blacmore's Night albümü olarak dolaşmaktadır.
  • fibonacci • 9 Eylül 2004 17:13 • #439040
    yahu neden böyle şanssızlıklar deep purple üyelerinin başına geliyor? bilenler bilir 17-18-19 ağustos 1972 japonya konserlerinin kaydı da ilk olarak "h-bomb" adıyla korsan olarak piyasaya sürülmüştü. sonra da tüm rockerların ağzının suyunu akıtan konser albümü made in japan olarak geri döndü. ah be, böyle güzel bir konserde olamadık ona yanarım. neyse, ben bu başlığı "deep purple" olarak devam ettirmeyi öneriyorum. hatta bakıyorum ki deep purple kolonisi yok, açayım bir tane herkesi de bekleriz.
  • Jon Lord • 10 Eylül 2004 18:20 • #439128
    Deep Purple ve Blackmore's Night kolonileri kurulmuştur.Kolonilerin içeriğini görmek ve üye olabilmek için lütfen Fibonacci'nin Deep Purple kolonisiyle Jon Lord'un Blackmore's Night kolonisini ziyaret ediniz.Görüşmek üzere.
  • egenist • 11 Eylül 2004 01:20 • #439165
    Steve Morse'un tonunu ve teknıgını begenmemene cok sastım... hatta ınanamadım... ben bıtıyorum herıfın teknıgıne... blakckmore'a gelınce bende zındanlardaydım.. hatta blackmore'un seyıtcıye verdıgı bıradan ıctım... harıka caldı... tek kelımeyle harıkaydı... orda muzık vardı... kalıtelı muzık vardı... daha da hastası oldum blakcmore ve grubunun...
  • jornlande • 11 Eylül 2004 01:33 • #439169
    stave morse'un steve morse ve steve morse band diye ayrı ayrı albümleri çkıyo ikişer ikişer dinlemeyenlere o albümleri tavsiye ederim birde onları dinleyerek değerlendirilebilir (kendi istediği müzik sonuçta) bende zindanlardaydım hatta glenn hughes-joe lynn turner konserinden sonra en mutlu olduğum iki geceden biriydi (diğeride queensryche konseriydi) ismini bilmediğim bas gitarist arkadaş konser sonu burn şarkısını süper söyledi özellikle ama candice night'da soldier of fortune'u bi o kadar kötü söyledi bence... ama beni en çok üzen nokta blackmore'u görmeye hilton otelinin önüne gittiğimizde tam çıkarken bizi fark edip arkadan kaçmaya çalışması ama kaçamayışı ve uzattığımız deep purple ve rainbow plaklarını imzalamak yerine alıp yolun ortasına fırlatması ve "bunlarla ilgili hiç bir şey görmek istemiyorum" demesidir... benim üzüldüğüm konu geçmişini unutmak istemesidir....
  • Jon Lord • 11 Eylül 2004 03:01 • #439175
    Eğer bu forumdaki tüm mesajları okuduysan Steve Morse'un tonunu ve tekniğini neden beğenmediğimi daha önce açıklamıştım.En basidinden şöyle söyleyim Ritchie Blackmore'u Yedikule zindanlarında en önden izlediğimde en uzun drive'lı solo attığı yerde bile gitarın driveından rahatsız olmadım ve sabaha kadarda solo dinleyebilirdim.Fakat Deep Purple konserini 1998'de açık hava tiyatrosunda izlediğimde Steve Morse'un gitarının drive'ından rahatsız oldum.Birde Blackmore dönemine göre gitarın grupta daha önde oluşu beni rahatsız eden konu,bunun detayını daha önceki yazılarımda açıkladım.

Ritchie Blackmore'la Malmsten'de bazı kişiler tarafından aynı kefeye konur.Halbuki Ritchie Blackmore'la Malmsten tamamen ayrı soundlardır,ne teknikleri benzer ne tonları benzer.Ritchie Blackmore daki gitarı clean çalma olayı Malmsten'de yoktur,nüansta yapmaz.Sadece distorsionda bol powerchord basar,melodi azdır,improvize solo çoktur,devamlı sürat denemeleri yapar.Bana göre müzik bu değildir.

Peki Deep Purple Türkiye'ye yine gelirse konsere gidermisin diye sorarsan grupta Ritchie Blackmore'da Jon Lord'da olmamasına rağmen
    yine en önde olurum o ayrı konu.
  • Jon Lord • 11 Eylül 2004 03:19 • #439176
    Candice Night'ın "Soldier Of Fortune"'u kötü söylemesi konusunda sana katılamıycam.Bence çok iyi söyledi hatta David Coverdale'den bile daha iyi söyledi bunu unplugged gibi düşünmek gerek.Zaten Blackmore's Night'ın konser cd'sindede bu yorum var.Fakat Black Night'ı iyi söyleyemediği bir gerçek.

Ritchie Blackmore'u yakından gördüğün için çok şanslısın.Fakat Blackmore's Night Türkiyeye gelmeden önce Blackmore'u iyi tanıyan kişiler tarafından "sakın ha! Blackmore'un yanına gidip Deep Purple ve Rainbow materyalleri imzalatmaya kalkmayın" diye uyarı yapılmıştı.Çünkü başka kişilerinde başına aynı şey gelmiş.

Hepinizi Blacmore's Night kolonisine üye olmaya davet ediyorum.
  • jornlande • 12 Eylül 2004 00:09 • #439238
    dostum candice night'ın coverdale'den iyi söylediği konusunda fikirlerimiz tamamen ters maalesef.... eğer yoksa whitsnake'in starkers in tokyo albümünü şiddetle tavsiye eder unplugged soldire of fortune nasıl oluyomuş duymanı isterim... neyse az sonra koloniye gelicem ordada tartışırız paylaşırız vs. vs...