Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

BLACKMORE'S NIGHT

• jornlande • 12 Eylül 2004 00:12 • #439239
    bi önceki mesajım jon lord'un iki mesaj'ı arasına girdi yanlışlıkla.. dikkatlerden kaçmasın....
  • Jon Lord • 12 Eylül 2004 03:08 • #439247
    Arada kalan mesajını okudum.Tabi bunlar kişisel tercihler ,David Covardale'le Candice Night'ı karşılaştırdık fakat karşılaştırmamız yanlış oldu bence.Neticede bu kişilerin müzikleri farklı,tarzları farklı.Blackmore's Night'la Deep Purple,Whitesnake ayrı gruplar.

Blackmore's Night bu parçayı yorumlarken bir şey dikkatimi çekti.Eğer bir enstrüman çalıyorsan bunu farketmiş olabilirsin şarkının nakaratındaki bir akor minörken majör yapılmış,bu da parçaya çok güzel bir hava katmış bence,bir de Ritchie'nin parçaya girmeden önce yaptığı klasik doğaçlama önemli.

Ayrıca bunlarda benim kişisel tercihlerim:Deep Purple'ın mk.3 ve mk.4 kadrolarıyla yaptıkları çalışmalarında Burn,Soldier Of Fortune,Sail Away gibi güçlü parçalar olmasına rağmen David Coverdale ve Glenn Hughes'un vokalini ben bu gruba yakıştıramadım.David Coverdale'a kötü solist demiyorum,ama bu tür kalın,böğürtülü sesleri ben sevmiyorum.Ronnie James dioyu da bu yüzden sevmem.Bu tip sesleri daha çok Hard'n Heavy ve Heavy Metal'e yakışan sesler olarak görüyorum.Deep Purple'ın hiç bir zaman Hard'n Heavy ve Hard Rock yönünü sevmedim.Daha çok progressive,klasik,folk etkilenimli ve Rock'n Roll yönünü sevdim.
  • jornlande • 13 Eylül 2004 00:24 • #439319
    hımmm doğaçlama iyiydi hakikaten ya şimdi aklıma geldi bak... ama minör majör olayını anlamadım açıkçası... karşılaştırma mantıksız oldu hakikaten haklısın o konuda da... ian gillan'ı bende çok severim ama bi sıralama yap dersen (ama umarım demezsin çok zor oluyo) coverdale ve hughes'un altına atarım ronnie james diyo (ya normal yazınca kabul etmiyo maalesef o yüzden "diyo" şeklinde yazdım) dersen hastasıyım derim... ama senin gibi bi müzik sever dostada herzaman saygım sonsuzdur bunuda bilesin... birde jorn landeyi dinledinmi bilmiyorum ama çok güzel hard rock parçaları vardır (aslında progresive'den power metal'e kadar bi çok albümde söyledi) sanırım en çok bu adamı seviyorum nick name'dende anlaşılacağı üzere... tavsiye ederim ama bazı parçaları coverdale söylüyo zannedebilirsin... saygılar... bu arada koloniye geldim ama üye olmadan çıktım galiba neyse bi bakarım tekrar....
  • jornlande • 13 Eylül 2004 00:26 • #439320
    ya peşpeşe oluyo ama kiss seven arkadaşlara kiss army kolonisi kuruldu beklerim herkesi... (ben iflah olmaz bi kiss fanıyımdır)
  • KeTaNeS • 16 Eylül 2004 03:43 • #439527
    blackmore abilerin deep purple dan sonra tökezliceğini düşünen herkese gaayet sağlam bi cevap niteliğinde çalışmalar yaptığını düşünüyorumm..ayrıca unutmayalım ki ilk çıkardığı albüm yaklaşık 2 yıl tc dinleyicisinin hakaretlerine maaruz kaldı..ama şimdi çok seviliyorr..anlamadım ben de..
  • Jon Lord • 16 Eylül 2004 18:31 • #439558
    Blacmore's Night şu anda Deep Purple'a göre çok daha önemli bir müzik yapıyor.Blackmore's Night kolonisine bekleriz.
  • albatross • 17 Eylül 2004 14:57 • #439593
    Genel olarak bence bir sanatçı kendini herzaman yenilemeli ve farklı eserler ortaya koymalıdır,çünkü bu işin kuralı bu,yani bunca yıl sonra saygıdeyer blackmore'un aynı tavırlarla kendini tekrar eden projeler ortaya koymaya çalışması,komik kaçardı bence.O zamanda moruğa bak hep aynı terane derdiniz sanırım.
    Steve Morse'a başta bende pek ısınamamıştım ama sonradan baktım adam aslında güzel iş çıkarıyor,aynı mantıkla onun dahil olduğu dönemin Deep Purple'ı da böyle ve ben beğeniyorum.
    Sonuç olarak bunlar insan,dinleyicilerin zihinlerinde oluşturdukları objeler değiller ve hep öyle kalamazlar.Yaşıyorlar ve değişiyorlar bu da sanatlarına yansıyor doğal olarak.
  • Jon Lord • 17 Eylül 2004 17:53 • #439599
    Steve Morse'un iyi bir gitarist olduğuna bende katılıyorum.Fakat Ritchie Blackmore'daki ortaçağ,rönesans etkilenimi,anglo sakson kökenli folk ,doğu ezgileri,hint melodileri, progressive müzik tavrı,clean ve nüanslı gitar çalma Steve Morse'ta yok.Daha çok grubu Hard'n Heavy ve Fusion ağırlıklı bir yapıya taşıdı ve geride çalma olayı hemen hemen yok gibi,çok önde çalıyor sanki grup Deep Purple değilde Joe Satriani,Stevie Vai,Gary Moore,Malmsten gibi kişisel virtüöz gitarist grupları gibi ,herhalde kendini Stevie Morse Band'da sanıyor.
    Stevie Mors'la birlikte grubunda tarzı çok değiştiği için bence Deep Purple ismide değişmelidir.

Deep Purple Mk.1 kadrosunun 1967-1970 arası yaptığı üç albümü dinlediysen şimdiki Deep Purple'ın başka bir grup olduğunu görebilirsin.Fakat Blackmore's Night'ı dinlediğimiz zaman yaptıkları müzik modern sound 'da ve tarzında değişik olmasına rağmen eski havayı görebiliyorum.
  • Jon Lord • 25 Eylül 2004 06:16 • #440128
    Blackmore's Night konser dvd'si yakında çıkacak.Toplama cd ve çıkacak olan konser dvd'sinin reklamı niteliğinde bir bonus dvd piyasaya çıktı.Ayrıntılı bilgi için:
    www.garaj.org/koloni502.htm tıklayınız.
  • Jon Lord • 13 Ekim 2004 23:03 • #441532
    Çoktandır bu forumu güncellemiyordum.

11 Temmuz Yedikule Zindanlarındaki Blackmore's Night konserinin set
    list'i aşağıda görüldüğü gibidir.

1- Cartouche
    2- Queen for a day (part 1 & 2)
    3- Minstrel hall
    4- Under a violet moon
    5- Past time with good company
    6- Soldier of fortune
    7- 16th century greensleeves
    8- Diamonds and rust
    9- Mr. peagram's morris and sword
    10- Village on the sand
    11- Durch den wald zum bach haus
    12- Fires at midnight
    13- Home again
    14- Mond tanz/Child in time
    15- I still remember
    16- The clock ticks on

bis
    ------
    17- All for one
    18- Writing on the wall (incl. burn riff)
    19- Black night (incl. woman from tokyo)
    20- Smoke on the water.

(arada bir yerde katibim de çalınmıştır, bunun home again parçası içinde olma ihtimali oldukça yüksektir.)