Asafated dağıldı,Dr. Skull dağıldı,Nekropsi dağıldı, Hazy Hill yeniden aktif olacak ya da olmayacak, Mezarkabul uluslararası hayran kitlesine ulaşıyor ama çok yaşlandılar gelecekleri meçhul biraz, Kronik asla eski ruhunu bulamadı ama şu an Dimness Through Infinity, The Fortuna, Cenotaph, In Spite, Cidesphere, Northen Lights, Catafalque, Metafor( Asafated Tanju şimdi bu grupta ), Moribund Oblivion yolarına devam ediyor gibiler. 15 milyonluk şehirde gerçi 2-3 bin albüm satıp en fazla 300-400 kişiye konser vermeye tahammül ettikleri ve bu müziğe gönül vermeye devam ettikleri sürece davam ederler.
Gripin, Bora Uslusoy, Mor Ve Ötesi, Kurban,Duman gibi bir takım da artık pop müziğe doymuş ( inşallah ) olan ticari piyasada biraz daha popüler olurlar ve kitle sahibi olurlar gibime geliyor.Ama her zaman sanki bunlar öylesine müzik dinleyenlerin favorileri olacaklar gibi geliyor bilinçsiz tv izleyicisinin favorileri gibiler en çok iş yapan gruptur bunlar. Müzikaliteleri hakkında bir yorum yapmayacağım gerek yok hepsi kendi dallarında iyiler.
Haluk Levent, Feridun Düzağaç , Erhan Güleryüz familyası tecrit altındaki bölgelerde ve zihinlerde bir süre daha etkilerini sürdürürler gibi. Allah korusun bir iki isim daha katılabilir bunlara Dark Side Of The Turkish Rock'u oluştururlar. Aa katılmış Gece Yolcuları...ama bu adamlarda küçük bir sorun var yukarıdaki gruplara nazaran tipten kaybediyorlar inşallah aksini ispatlarlar da bir kısma rock dinlediğine zannettirirler.
Moğollar çok yaşlandı, Grup Çığ gibilerede eklenirler nerde kıyıda köşede kalmış türkü varsa hortlatırlar tabiii apartmanlar arasında büyümüş gençliğe dağdan, bağdan, gül kokan yardan bahstemek ne derece dikkat çeker bilinmez ama bunlarda tecrit bölgesi yurdum kesimine hitap edecektir.