Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

!!!!!!!!ne olacak türk rockının hali!!!!!!!

• andresson • 19 Eylül 2004 08:08 • #439688
    Asafated dağıldı,Dr. Skull dağıldı,Nekropsi dağıldı, Hazy Hill yeniden aktif olacak ya da olmayacak, Mezarkabul uluslararası hayran kitlesine ulaşıyor ama çok yaşlandılar gelecekleri meçhul biraz, Kronik asla eski ruhunu bulamadı ama şu an Dimness Through Infinity, The Fortuna, Cenotaph, In Spite, Cidesphere, Northen Lights, Catafalque, Metafor( Asafated Tanju şimdi bu grupta ), Moribund Oblivion yolarına devam ediyor gibiler. 15 milyonluk şehirde gerçi 2-3 bin albüm satıp en fazla 300-400 kişiye konser vermeye tahammül ettikleri ve bu müziğe gönül vermeye devam ettikleri sürece davam ederler.

Gripin, Bora Uslusoy, Mor Ve Ötesi, Kurban,Duman gibi bir takım da artık pop müziğe doymuş ( inşallah ) olan ticari piyasada biraz daha popüler olurlar ve kitle sahibi olurlar gibime geliyor.Ama her zaman sanki bunlar öylesine müzik dinleyenlerin favorileri olacaklar gibi geliyor bilinçsiz tv izleyicisinin favorileri gibiler en çok iş yapan gruptur bunlar. Müzikaliteleri hakkında bir yorum yapmayacağım gerek yok hepsi kendi dallarında iyiler.

Haluk Levent, Feridun Düzağaç , Erhan Güleryüz familyası tecrit altındaki bölgelerde ve zihinlerde bir süre daha etkilerini sürdürürler gibi. Allah korusun bir iki isim daha katılabilir bunlara Dark Side Of The Turkish Rock'u oluştururlar. Aa katılmış Gece Yolcuları...ama bu adamlarda küçük bir sorun var yukarıdaki gruplara nazaran tipten kaybediyorlar inşallah aksini ispatlarlar da bir kısma rock dinlediğine zannettirirler.

Moğollar çok yaşlandı, Grup Çığ gibilerede eklenirler nerde kıyıda köşede kalmış türkü varsa hortlatırlar tabiii apartmanlar arasında büyümüş gençliğe dağdan, bağdan, gül kokan yardan bahstemek ne derece dikkat çeker bilinmez ama bunlarda tecrit bölgesi yurdum kesimine hitap edecektir.
  • likablegirl • 19 Eylül 2004 09:32 • #439689
    neden hep yabancı rockçılarla bizim ülkemizdekiler karşılaştırılıyor onların kültürleri farklı bizimkiler farklı biz rocku daha sonra benimsedik onlar daha önce neden yeni gruplara bu kadar ön yargı var bi arkadaş kitlede problem var demişti kesinlikle evet rock müziğinden önce bizler gelişmeliyiz öncelikle bilinçli dinleyiciler oluşmalı tabi ki sizler öyle olabilirsiniz ama sadece hava olsun karizma olsun diye dinleyenler çok önce bu problemi çözmeliyiz. örneğin ben mor ve ötesini bu son albümleri sayesinde farkettim soranlara da söylüyorum ama sadece son albümü dinleyip kenara çekilmedim diğer albümlerini de dinliyorum neyse çok uzattım önce dinleyici önce biz kendimizi bu konuda eleştirelim önce bizler değişmeliyiz.
  • arch_enemy • 19 Eylül 2004 10:37 • #439690
    Yabancı gruplar dediğin Affliction, Asafated, Metafor... vesaire (dağıldı ya da dağılmadı kimin umrunda) bunların hepsi zaten türk!
  • likablegirl • 19 Eylül 2004 10:50 • #439691
    sanırım derdimi anlatamıyorum ben
  • negAtive_cReep • 19 Eylül 2004 11:17 • #439692
    arkdaslar böyle konular acmakla bişey olcaa yok.şu konuyu 50 kez accamıza üretim ve çeşitlilik adına bişeler yapalım derim...
  • likablegirl • 19 Eylül 2004 12:09 • #439699
    ne gibi?
  • dogu • 19 Eylül 2004 13:29 • #439703
    kardeşim bi toplantı yapalım tüm garajdakiler ve aralarından en iyileri seçelim bu arada bişi söliyim bora(uslusoy) abi sende gel bre alalala sen bizim electro solocu olursun bende ritm ama bi şartla olacaksın one ın soloyu ataca oK?
  • burak25 • 19 Eylül 2004 15:22 • #439708
    küçük bi örnek vereyim. mesela nicklere bakın. %90 ingilizce. kendi dilini kullanmaktan çekinen, kendini ifade etmekte ingilizceyi tercih eden bi kitleden türkçe sözlü kaliteli bi çalışma beklemek imkansiz diyorum. bu olayın dil kısmı. müzik kısmına gelince, dünyada belki milyonlarca rock grubu war. onlar arasindan sıyrılıp global, dünya çapında bir yere gelmek için, çok farklı özgün bişeyler yapmak lazım ki diğerlerinden farkınız olsun. kendi müziğini kültürünü tanımayan bi kitle de, ancak ordan burdan taklit ettiklerini çalar sadece. şu an bizim yaptığımız gibi. benim düşüncem böyle. katılırmısınız bilmem. :)
  • heimdall • 19 Eylül 2004 16:29 • #439717
    Bakın bu ülkede rock gelişmez gelişemez çünkü dünyada amerika ve ingiltere büyük bir popülariteye sahip ve kültürleri-dilleri herkes tarafından benimsenmiş yaotıkları müziği herkes anlıyor busadece müzik değil her alanda tanınmak ile ilgili ayrıca bizim insanımız görselliğe,eğlenceğe vb şeylere bakıyor müziğe ve kaliteye değil.Son olarak hepimiz biliyoruz ki biz ülke olarak daha yeni yeni uyanıyoruz yani adamların 70lerde,80lerde oturttuğu bir rock kültürü var biz ise o yıllarda arabesk ile çalkalanıyorduk benden büyüklerden duyyuyorum o zamanlar insanlar Ferdi Tayfur ve Orhan Gencebay için kavga ediyormuş.Biz bu kültürü toplum olarak almadık alamadık ve artık rock müzik dünyada dahi erirken bu kültürü alamayız kabul edelim biz arabesk ve pop bir ülkeyiz.Belki zaman zaman rock öne çıkar tıpkı hip hop ya da latin furyası gibi ama bu da söner çünkü rock yerleşmez bizim toplum ona özenir ve anca onu tüketir!
  • arch_enemy • 19 Eylül 2004 17:46 • #439722
    Ingilizce çat sitelerndede (bak türkçe: chat değil çat) fransızca ve italyanca isim kullananlar o kadar çok ki! Özenerek ve başka dillere sığınarak kendimizi belirtmek artık dünyadaki en normal şey. Fakat dikkat çekerim: yarımızın ismi de yabancı gruplara ait ve yabancı grup dinlemek kötülenmemeli. Benim adım da ilginç bi gruba ait...