-
Korsana karşıyz tamam ama bi yere kadar! Türkiye'de yaşıyoruz arkadaşım ekonomik durumun nolcağı belli olmazki! Ben müziksiz tek bi saat geçirmeyen bi insan olarak sürekli yeni bir şeyler dinlemek istiyorum ve kabarık bi CD arşivim var, bunların hepsini orjinal alsaydım evde CD'den başka bir şey olmazdıki. Fiyatlar almış başını gidiyor! Ama Türk Rock müziğinin daha çok gelişmesi benim için de çok önemli o yüzden orj. alıyorum.. Sanatçı arkadaşlar duyarlı olsun..!
-
10 mılyona orjınal cd , kaset alcagıma
2 mılyona korsan 5 tane cd, kaset alırım!!!
yanı fıyatları kazık yapmasınlar!!!!!
onlar zararlı cıkar!!!!
-
plak endüstrisi çamur olsun çok satayım derdindeyken ve albüme ödediğimiz paranın iyi ihtimalle yalnızca yüzde onu sanatçının cebinde girip yüzde doksanı plak endüstrisinin kodamanlarına kar kalırken niçin endüstrinin geleceğini düşüneyim? korsan serbest olursa zaten korsancılığın mafyası da kalmaz herkes dilediğini dilediğine çeker.
-
orjinal bir resmin rerodüksiyonu korsan sayılıyor mu? albüm dediğin o da bir performansın reprodüksiyonudur niçin bu kadar pahalı? plak endüstrisi çok büyük ve zengin, dünya çapında bir örgüt, istedikleri yasaları da çıkarttırıyorlar. ilk çıktığında sırasıyla radyoya ve kasete karşılardı, şimdi de mp3'e karşılar. eninde sonunda olacağı şudur, plak endüstrisi üretilen her boş cdden korsan payı adı altında haraç alır boş veya çekim cd fiyatına bunu tüketiciye de yansıtmış olur.. kontrolleri dışındaki kopyalamayı başka şekilde önleyebileceklerini sanmıyorum.
-
valla ben korsana karsı diilim..kime niye acıyım ki..
-
korsan iyi bişi değil tamam ama yararlanıyoruz sonuçta
ama çooooooooook sevdiklerimiz için parayı basıp öyle almak lazım
aslında korsan sanatçılar için iyi bişi değil gerçi kötü olduktan sonra bizim içinde iyi bişi değil ama
korsan CD yapanlarda KORSANLARIN HAKKINI verenlerde var
-
bende korsana karşı degılım çünkü orjinal yabancı albumler albumler o kadar çok pahalı ki.insan korsanının fıyatını duyunca orjınal alası gelmıyo
ayrıca korsanların kalıtesıde orjınaller kadar iyi