Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Dave Weckl @ Yeni Melek Gösteri Merkezi - Beyoğlu - İstanbul

• jubei • 18 Mart 2005 00:00 • #599215
    3 gündür Festival De Ritmo yu dinleye dinleye hatmettim şarkıyı.sahnede çıkıp ben çalıcam adamla:))

ülen Dave Weckl bea!!!!
    Volkan Öktem i orda görürsem (eğer turnesi falan yoksa mutlaka orda olacak) kendisiyle bi Dave Weckl muhabbeti yapıcam:))

Kankalar uyuyamıyorum valla heyecandan.Kahramanım geliyo beaaaaaaa!!!!!!!!! canlı canlı görücem.Biri beni durdursun delirmek üzereyim!!!!!!!
  • doremifasir • 18 Mart 2005 00:00 • #599216
    tüh lan daha bügün gördüm bi de ben türkiyenin akedemik anlamda bateri dersi gören 6 kişiden biriyimn :=((((((((
  • jubei • 19 Mart 2005 00:00 • #599217
    Bu nasıl bi rahatsızlıktır anlamadım gitti arkadaş yaa!!! iki dakka yerinde dur be adam! gerçi sadece Weckl değil bütün elemanlar rahatsız.aralarında bi tane düzgün insan evladı yok.klavyecisine hayran kaldım.basçı zaten ayrı alemlerde.saksofoncu amcam süperdi yaa.arada bi oturdu yere dinlendi falan.ayrıca bir bas gitardan bu kadar mı güzel bir ses çıkar.sonuç olarak hayatımda izlediğim en dehşet konserlerden bi tanesiydi.Dave Weckl'ı dünya gözüyle gördüm ya gerisi yalan yani.

Şu anda Braziluba dinliyorum hala etkisinden kurtulamadım.
  • burakerdogan • 19 Mart 2005 00:00 • #599218
    harika bir performansdı - dibine vurduk süperdi, konser arkasında dave weckl ile tanıştık,kucaklaştık. yorgun ama şirin ve başarılı bir adam. 2 tane ufak foto koyalım şenlensin ortam.

http://www.nightmist.net/deyvi.jpg

http://www.nightmist.net/deyv.jpg
  • burakerdogan • 19 Mart 2005 00:00 • #599219
    benim için komik olan taraf radio oxigen'dan burak+1 olarka davetiye kazanmam; ama bunu konserden sonra gmail çek edince anladım:)) 1 kişiyi beleş sokucaktık, şansa gitti tüh..
  • -_FiniscH_- • 19 Mart 2005 00:00 • #599220
    Ortam güzeldi, gelenler güzeldi... Beklediğimden daha geniş bir kitle ordaydı... Ama şunu söyleyeyim, bu kalabalık daha çok şey hakediyordu... Adamlar çıktı, süper de çaldı, ama samimiyet yoktu. Bu negatif enerji de izleyenlere yansıdı ve sıkıcı ortamlar oldu. Klavyeci ve saksofoncu acayip samimi heriflerdi, özellikle klavyeciye bayıldım. En çok alkışı da o aldı zaten. Basçı da samimi olmasa da bası öttürüyordu. Ve Dave Weckl... Herif sanki ordaki Türk gençliği öküzmüş gibi davranıyordu. İzleyiciyle iletişim sıfırdı. Böyle bir babaya bunu yakıştıramadık. Ama mutlaka görülmesi gereken bir konserdi, gittik, gördük, çoluğumuza çocuğumuza anlatırız ilerde...
  • wogon • 19 Mart 2005 00:00 • #599221
    Ben beklediğimi pek bulamadım açıkçası, olması gerektiğinden çok daha fazla davul orientli bir performanstı. Ses dahil herşey sadece Weckl amaçlıydı. Adam ne olursa olsun bu müzik, grup müziği, -_FiniscH_- in bahsettiği negatif enerjiyi ben de hissettim ve buna dayanduruyorum.

İzleyici de aynı mantıkta takılıyordu. Sanki bir konser izlemeye değil de David Coperfield izlemeye gelmiş gibiydiler. Dave Weckl tam bir virtüöz o ayrı ama, bence dün akşam müzisyenden çok ilüzyonist gibi davranıldı kendisine... Bu şehirde Steve Smith'i iki kere izledim, Dennis Chambers, Jack De Johnette, Zakir Hussain, Mike Portnoy... hiçbirinin Weckl'dan altta kalır özellikleri yok, ama onlarda bu tip bir show değil bir konser gördüm ben. Yeteneklerini müzik yapmak için kullanıyorlardı.

Bakalım kulaktan dolma bilgilerle beklediğimiz yeni yıldız neler verecek bizlere :)
  • Snob • 19 Mart 2005 00:00 • #599222
    Konsere konsantre olamadım. Bunun en önemli sebebi arkamda, önümde, her tarafta bütün konser boyunca durmaksızın konuşan insanlardı. Lan, konsere gelmişsin, efendi gibi dinlesene ne konuşup duruyosun. Hatta benim gibi rahatsız olan bir miktar insan bunlara şşşt huuooop filan dedi de bi nebze sustu saygısız güruh. Bunları toplayıp konserlere zorla mı götürüyolar nedir anlamıyorum.. Bir de sürekli dolaşanlar var onlardan bahsetmek bile istemiyorum. Neyse fusion zaten zar zor dinliyoruz bi de bunlarla uğraştık. En çok da arkamda, maçlardan filan bahseden, birbirlerine hıyar diye hitap eden ve birinin adının Emre Tukur olduğunu öğrendiğim şişman keller beni rahatsız etti. Bunlara ne kadar dönüp kaş göz yaptıysam da bunlar insanlıktan çıkmış konuşmacılardı ve kesinlikle susmadılar. Sonunda başka yere gittim. Lütfen bu tip insanları kapıdan sokmasınlar bir dahaki konserlerde.
  • burakerdogan • 20 Mart 2005 00:00 • #599223
    @snob ''emre tukur'' abi adında meymenet yok herifin, salla gitsin ama harbi ortaya sunulan müzik pür dikkat dinlenirken yorabilir- aynı şeyleri yaşadım.

sıcaklık konusunda da; evt biraz eksik kaldı ama yorgunluk olayı uçak yolculuğu ve otel sorunu etkenler. üroloji kongresi olduğu için oteller tamamen dolu istanbul'da sorun oldu, bi de bazen performans şansa da kalır.bu turnenin kaçıncı konseri bimiyorum ama bi sürü etken olur.tahminim ankara konseri daha bomba olur-olmuştur. ordan birileri haber yazarsa şahane olur ya.
  • Drummer King • 21 Mart 2005 00:00 • #599224
    Hem Ankara hem de İstanbul konserini gördüm. İstanbul konserindeki konuşmalar bir nevi çekilir seviyedeydi. Ben de rahatsız oldum ama Ankara konserini izleyen arkadaşlar varsa o en öndeki zatı mutlaka tanırlar. Zira Dave Weckl kendisini konser boyunca 4 kere uyardı. Adamın konsantrasyonunu tamamen dağıtan özenti zat bizlere de konseri zehir etti. Sürekli elindeki bagetlerle sahneye (müslüm baba izleyicileri edasında kendinden geçerek) vuran bu kişi uluma ve böğürtü arasında çıkardığı seslerle de weckl kadar kendini dinletmeyi başardı. İlk başta "elindeki bagetleri boşuna tutma onları imzalamayacağım" diyen Weckl daha sonra sus payı olsun diye resmen bir köpeğe atarcasına bagetini bu kişiye attı. Fakat arkadaşın bunu anlayacak zekaya sahip olmaması nedeni ile bu onu daha çok kudurttu. İstanbul'da çok daha uzun süren sololar weckl'ın konsantre olamaması ile hep erken bitti. En sonunda "lütfen sus senin sesinden bizim sesimiz kayboluyor" diye uyarıda bulunan weck tabii ki başarılı olamadı. Umarım kendisi bu yazıyı okur ve başka bir sanatçıyada bu şekilde davranmaz. Gerçi okusa bile bu zeka ile kendisinin bu yazıda bahsedilen kişi olduğunu anlaması çok zor gibi görünüyor.