Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Agora & Bloody Blossom @ Gothic Night - Vox - Taksim - İstanbul

• PLover • 30 Ocak 2005 00:00 • #599245
    Kimse alınmasın ama gothic müzik ile senfonik metalin alakası yoktur . Agora & Bloody Blossom her iki grubuda çok iyi tanırım ama Hagard , Therion ya da Moonspell gibi grupları gothic sanıpta kendilerini gothic müzik yapıyor ilan etmeleri hoş değil . Önce gothic müzik nedir araştırmalarını ve ona göre ünvanlarını değiştirmeleri şiddetle rica edilir çünkü yıllardır gothic alt kültürün düzgün oturması için emek vren insanlar var ...
  • bblackk • 31 Ocak 2005 00:00 • #599246
    PLover arkadaşımın öncelikli olarak dünyada gothic metal'in gelişimi ile ilgili bazı noktaları öğrenmesini ve türkiye'de zaten zor şartlarda müzik yapan gruplara önyargısız yaklaşmasını öneriyorum. gothic müzik dediği her neyse, gothic metalden farklı olmalı ve bu da "gothic industrial party for bayram" gibi komik isimli partiler düzenlemekten gerçekten farklı olmalı. sağlam temellerle birşeyler yapılıyor derken bu tarz,insanların bir taraflarıyla kahkaha attığı organizasyonlar yapmak, aynı grubu 5-10 seyircinin önünde sahneye çıkartıp bıktırmak gibi şeyler kastediliyorsa, ben bununla ilgili daha fazla yorum yapmayacağım. ayrıca bahsedilen grupları ben de biliyorum ve o adamların ne tarz müzik dinleyip gothic metal e yaklaşımlarını da gayet iyi gördüm, başarılı gidyorlar ve devam etmeliler bence. haggard'ın neoklasik metal grubu,therion un senfonik metal grubu ve moonspell in albümden albüme değişen tarzlarda, dark metalden gothic metal e kadar etkileşimler içinde olduğunu bir çok insanın bildiği gibi, onlar da biliyorlardır merak etme ayrıca. bu tarz yorumlar yapmadan önce, insanın kendisinin ne yapıp yapmadığına dikkat etmesi gerekiyor diyorum son olarak. ayrıca "çekemiyorsan çamur at" gibi bir felsefe ile nereye de varılacak orası da meçhul. son olarak bayram isimli bir kardeşimiz adına düzenlenen(heralde) ve dj liğini de PLover kardeşimizin yaptığı partiyle ilgili ekşi sözlükteki linki de vereyim de, hep beraber gülelim, tam olsun. http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=gothic+industrial+party+for+bayram
  • bblackk • 31 Ocak 2005 00:00 • #599247
    ayrıca gothic metal'in türkiye'de gelişmesi ve wave gothic traffen gibi festivallere ülkemizden de grupların katılabilmesi, catafalque, bloody blossom, agora, faded serena vb. gothic/doom "metal" gruplarının başarılı olabilmesi adına bu ve diğer gothic metal gruplarını, konserlerini ve etkinliklerini sonuna kadar destekleyip orada olacağım. tabi ki bu tarz konserlerin de gerek mekan, gerekse ses tesisatı açısından sağlam olması gerekiyor ki, bence vox iyi bir seçim olacak. yerli grupları desteklemek isteyen herkesin de bu tarz organizasyonlara köstek değil destek olması gerekiyor. "gothic metal" dinlemek isteyen herkesle o gece görüşmek üzere...
  • illusion • 31 Ocak 2005 00:00 • #599248
    bbLackk Arkadasimiza yazdiklarindan ve gözlemlerinden dolayi Teşşekkur ederim.Öncelikle sunu dile getirmek istiyorum GOTHİC Basit kaliplara sigdirilacak bir terim degildir.. Gothic akimi yuzyillardir suren bir akimdirki bu konu hakkinda gereginden fazla ilgi sahibiyim ve gereginden fazla bir kultur arsivim var... Gothic Bir yasam-Sanat akimi idi yuzyillar önce baslayan.. Mistizm yüklü bir akim... ozamanlar kendince bir olusum icinde olan Gothic muzikde hukum suruyordu... 1900lü yillarda Heavy metal dunyada gelisim gösterirken gothic metalden uzak yalin ve gizemli , insanlari dinletirken diken diken eden bir akim olarak kendi hamurunda yogruluyordu , Takii metal muzikle birlesene dek... Metal + Gothic muhtsem bir bilesimdi.. Brutal vokalin isyani - soprano vokalin gizemi ve huznu , Keman gibi akustik enstrumanlarin Distorted gitarlar arasindaki gözyaslari adeta Bir sanat olusturuyordu... Gothic metal akimi arttikca yeni gruplar bu akimla farkli kulturleri , farkli muzikal birikimlerini harmanladilar... Gothic hikayeler ile Buyulu melodiler cikti.. Yer yer bir cok grupta senfonizm görundu.. Bircok grup Gothic etkilerine ragmen Power a kaydi ve Bir cok Grupta Gothic muzigin icinde vazgecilmez etkileri olan Doom la birlesti...

Kimi camia lar bu olayin mumkun olamiycagini Gothic in hatta metal bile olamiycagini söylerken sunu unuttular ve yitirdiler ; Gothic bir yasam felsefesiydi , Ve Felsefi görusun nasil giyimine mimarine yansiyorsa muziginede yansiyabilirdi.. Sonucta Melodiler duygularin uyanisiydi.....

Ben Gothic muzigin senfonizm ve diger doom gibi tarzlarla 'bagdasamaz' geri göruse hicbir zaman katilamadim.Gothic muzikde(dikkat cekiyorum metal degil muzikde) Cok seslilik hakimdir(Korolar) cogu zaman.. Buda senfonizm yaratir.. Ama buzamana kadar buna bas kaldirilmadi.. Ama enstrumanlarin yarattigi senfonizme Gothicle bagdastirilamiyor(ki cogu insanin benim gibi dusundugunu biliyorum) ? Bu olaya sadece sunu diyebilirim
    Kral dan cok Kralci olmak...

pLover bu arada umarim kötu anlamazsin yazdiklarimi sonucta bu bir tartisma platformu
  • illusion • 31 Ocak 2005 00:00 • #599249
    Evet saglam bir mekan Vox böyle bir organizasyon icin... Tum 'Gothic metal' den hoslanan dinleyicileri bekleriz...
  • Samara • 31 Ocak 2005 00:00 • #599250
    hepimiz ayni tencerede pisiyoruz arkadaslar neyin kavgasidir;)
    bblackk ve illusion in da dedigi gibi underground metal adina biseyler yapmaya calisan herkes için,hele ki türkiye gibi kisir inançlarin ve dogmalarin genç ve tüccar zihinleri ele geçirdigi bir ülkede, yapilasi ve yapilmasi en mantikli olani birbirimize köstek degil destek olmaktir. bahsi geçen gothic i yalniz bir müzik tarzi degil ayni zamanda felsefe,inanç ve kültür baglaminda da ilgi alani hatta yasam alani içine dahil etmis bir kimse olarak kendimi alt kültürün düzgünlüünü bozan biri olark degil tam aksi olarak görüyorum. Bunlarin yanisira farkli medyalardaki çalisma ve çabalariyla bende farkindalik ve saygi uyandirmis olan pain_lover (burada yazdiklarini saymiyorum tabii) neden ola ki ayni yolun yolcusu oldugu bizlere bu denli önyargili ve ukala yaklasmistir anlamis dilim.
  • illusion • 1 Şubat 2005 00:00 • #599251
    PLover Turkiyede gothic Metali fazlasiyla destekleyen bir insandir ve bende saygi duyarim kendisine.. Gusel isler yapmayi amaclamis bir kisi... Ve benimde deger verdigim bir insandir.. Talihsiz bir yazi bence... Senide o gece aramizda görmek isteriz... Ayni yolun yolcusuyuz hepmiz samara nin dedigi gibi...
  • PLover • 4 Şubat 2005 00:00 • #599252
    bblackk : Bayram gününe denk gelen bir partide benim haberim dışımd amekanın e mağil grubua parti başlığına "for bayram" eklemesi üzerine "sert kalın tavi vermeyin" gibi bir laf söyleyipte sürekli piyasa grupları insanlara sunan , gothicle alakası sadece 16-17 yaşındaki siyah makyajlı hatunlara asılmak olan orta yaşlı kendi içinde tezat bir adamın alaya alması ve insanlara sunması umrumda değil . Sonuçta o gün oraya gelen insanlar eğlendi , dansetti müzikle kendinden geçti ... 2 şubat çarşamba geceside bir parti vardı vadı ve yaklaşık 40 kişi vardı ve insanlar yine eğlendi parti saat 4'e kadarda sürdü . 10 kişi veya 100 kişi ya da hiç kimse olmasın biz yine yapacağımızı yaparız . Maddi kaygımız ya da ticari düşüncemiz yok eğer istersek her gün farklı mekanda yaparız ki şuan için buna gerek yok bir çok açıdan stratejilerimizi kendimiz belirleriz kendimiz uygularız . Kimseye köstek olma çabam yoki bilirim kösteğin kimseye faydası olmaz. Agoranın bir çok konserinde bulundum ....
    illusion : Sevgili Çetin ... Sana ve grup arkadaşlarına karşı kişisel bir olayım olmayacak kadar beni tanıyorsun . Bu yüzden hiç bir köstek konusu söz konusu değil . Gothic müzik kuşaklara ayrılmıştır ve gothic metal gothic yaşam tarzu(alt kültür)'da pek kabul görmüş değildir . Vereceğim linkle sahip olduğun bilgileri tazelersin : http://encyclopedia.thefreedictionary.com/Gothic%20music

it is hotly debated whether this genre is really part of the Goth subculture; many traditional goths will have nothing to do with it.
    tercüme edersem : Bu tarz müziğin gothic alt kültürün gerçekten bir parçası olup olmadığı çok şiddetli bir şekilde tartışılmıştır ki bir çok bir çok geleneksel goth'un bu tarz ile hiç bir alakası olmayacaktır ...

Gothic kelimesi avrupadaki barbar kavimler (ostragoth , vizigoth v.s.) yerleşik yalama geçtiklerinde o savaş dolu dönemdeli acı ve karanlık günlerini mimarilerine yansıtmalarıyla ilk olarka oluşmuştur . Bunun sonrasında senfonik metal öğelerinde gothic metal olarak sunduğunuz müziğin bi kısmını oluşturan klasik müziğin hitap ettiği burjuva kesmin onları aşağılamak amacıyla "goth" terimini kullanmışlardır . daha sonra ilerleyen zamanlarda gothic mimarinin insan boyutlarını hiçe sayarak yapılan kasvetli ve şatafatlı olan devasa binaların etkileri gothic edebiyat'a yansımıştır . Daha da ilerleyen zamanlarda sanayi(Industry ) sanayi devriminin olması ve bunun hemen ardından daha kuvvetli silahlar ve daha çok ölüm olarak ortya çıkan kaos'tan 1960 sonları ve ve 70 ortalarında bir çok gothic gruplar ortaya çıkmıştır ... Yani klasik müzik , gothic müzik değildir ... Herneyse verdiğim linkte çok daha ayrıntlı bilgi edinebilirsin ... Bu atmosferi yaşatmayı sevdiğini ve yaptığın işi gerçekten ciddiye aldığını iyi biliyorum Çetin ama gelecek partilerinizde sahnede brutal vocallerin sertliği salonu sarsarken back vocal ve diğer bayan grup üyelerin arka planda etrafa gülücük saçmamaları için özen göstermelerini tekrar rica et...

Samara : Samara ... Vampire Goth Club'ın açıldığı ilk gün içeri doluşan 10-15 karalara bürünmüş kızın ben hevesle gothic müziğin alt yapsını oluşturan grupları çalarken can sıkıntısından ölüyorum triplerinden sonra ısrarlar haggard çaldırmalarından ardından headbang olayı girmeleri üzerine tavrım bu noktaya geldi . tarzı ne olursa olsun iyi yapılmış her türlü müziğe saygı duyarım ... burada Bloody Blossom için "Atmosferik Gothic Black Metal" tanımınızdan "Gothic Metal"'e özetlemenizi ilginç buldum ....

Çalışmalarınızda başarılar..
  • illusion • 4 Şubat 2005 00:00 • #599253
    Noyan Sölediklerinin hicbirini kötu niyet ve kişisel sölemedigini bilecek kadar taniyorum seni.Yani bireysel sölemediginin farkindayim.Yanliş anlamadim kesinlikle. Bahsettigin seyleri bende biliyorum ve aslinda söledigin seylerde benim bahsettigimle bilisen seyler. Yani Gothic insanlarin yasam felsefesi ve bicimi ise bu muziklerine, dinlerine ,mimarilerine vs vs.. gibi bir cok konuyu etkiler.Bence icine klasik muzik etkileri ve senfonizm girdimi Gothic in buyusu bozulmaz... Ve bence bu tartismada son bulmaz (-: Dedigim gibi insanin yasam bicimi ve tarzi muziginede yansir ve bzimkinede bu sekilde yansiyor... Gothic genis bir kavram.. herkez farkli yanlarindan bakabilir...

Seni herzaman takdir ediyorum yaptiklarindan dolayi.. Ve tekrar dedigim gibi o gece senide bekleris..
  • Lord_Khalagar • 5 Şubat 2005 00:00 • #599254
    Öncelikle herkese merhaba,Ben Emre, Bloody Blossom grubundan.Bir kaç şey söylemek istiyorum ortada dönen tartışma hakkında.
    Öncelikle Plover arkadaşım; ilk söylemini gerçekten çok bayağı ve komik buldum, üzgünüm bunun için ama bu gerçekten böyle. Senin için çok talihsiz cümleler, bilmemkimin bilmemneyi gothic sanıp da şöyle yapıyorum falan demesi gibi cümleler. Sen bizim neyi ne zannettiğimizi bilemezsin ve netice itibariyle biz en başından beri zaten dar bir piyasa olaan şu ortamda gortic metal yaptığımızı, bunu da yapmaya devam edeceğimizi bağıra bağıra söylüyoruz ve şöyle de bir nokta var, biz sevdiğimiz, istediğimiz müziği yapıyoruz ve bunu da yapmaya devam edeceğiz. Senin goth club'ının açılışına gelen 15 tane özentinin ortaya atlaması ve senin gothic metal'e bu yüzden tepkili olman gerçekten çok komik. o kızları oraya ben göndermedim ve goth olmanın da, öncelikle gothic in ne olduğunu bilmemelerinin sebebi de ben değilim. Bunun için üzgünüm ama senin tutup da bize patlamaya çalışman gerçekten kaygı verici. Sana tekrar söylüyorum, biz sevdiğimiz müziği yapıyoruz ve tarzımız gothic metal, bilip bilmeyen herkesin bişeyler demesiyle de inandığımız şeylerden taviz vermeyeceğiz, zaten türkiye gibi bir ülkede zor birşeyler yapmaya çalışıyoruz ve senin de dediğin gibi ortada özenti insan dolu. biz de isteriz ki gerçekten özenti insanlar ayıklansın bu ortamdan ve dinleyici insanlar neyi neden dinlediğini bilsin. Bu bağlamda şu da var, tarz değiştirecek gruplara dünyadan da Tristania, The Sins of Thy Beloved, Within Temptation gibi grupları da katalım mı? Senin söyleminle bu böyle. İlk söylediğini daha iyi anlayabilmen için bir örnekleme sadece.
    Samara'ya kurduğun cümle için de; Bloody Blossom hiç bir zaman athospheric black gibi tanımlar kullanmadı ve tarz gothic metal'dir, bunun daha ötesi yok.
    Ayrıca Güven Erkin Erkal için kurduğun cümlelere gelince, onu savunmak benim görevim falan değil ama, bir insanın arkasından atıp tutmak hoş bir şey değil, kaldı ki bu insan, -sen ne kadar destek vermiyor desen de- radyo ve tv programlarında etkinlikleri haber veriyor, underground metal yapmaya çalışan gruplara da diğer rock grupları kadar destek vermeye çalışıyorsa, hakkında o tarz konuşmak ayıptır derim, bu da benim düşüncem.
    Tartışma uzar da uzar aslında ama, buna gerek yok. Neticede 20 şubat günü gothic "metal" adına bir etkinlik yapılacak ve Türkiye'de gerçekten bu tarz müzik dinlemek isteyenleri bekliyoruz.
    Ayrıca biz başkalarının etkinlikleri için ileri geri konulşmuyorsak bizim yaptığımız şeylere de aynı saygıyı duyulmasını bekliyoruz son olarak.
    Herkese kolay gelsin....