-
çöpe atmasam da işler ciddileştiğine göre bu versiyonları artık kaldırıyorum. herkese teşekkürler.
-
Ahh ahh Merve Darende şu günlerde bağımlılık yaratan güzel şarkı ...
Vakti zamanında yazılan yorumları okuyorum da ne kadar acımasızca eleştiriler yapılmış
Adının Ekinoks oluşundan tut MvÖ2 veya İlhan İrem benzetmelerine kadar.
MvÖ ne benzediklerini düşünmüyorum farz edinki benziyor bu neyi değiştirir ki... Türk insanının zaten tipik sorunu biri çıkar çıkmaz birilerine benzetme ihtiyacı duyarlar çıkan insanın yaptığı işle değerlendirmek yerine...
Merve Darende'nin sizin eleştiri oklarınıza maruz kalan hali nasıldı bilemiyorum açıkçası ama benim şimdilerde dinlediğim hali vaz geçilemez bağımlılık yapan muhteşem bir halde.
Şimdilerde Ekinoks olmasa da grubun adı çok merak ediyorum bu eleştirileri yapan insanlar onları yeni halleriyle dinleme fırsatı buldu mu acaba?
Yapılan yorumlar 2005'e ait bense o zaman burada paylaşılmış "Artık Ağlama" ve "Zaman Beni Alsın" şarkılarını şimdilerde hiç bilmesem bile bu insanların nasıl güzel işler yaptığını bilmek sevindirici.
En azından şimdilerde "Bu şarkıları tecrübe kabul edip çöpe atın, daha orjinalini yapabilirsiniz" diyenlere inat öyle güzel işler yaptılar ki ve öyle sadık bir dinleyicileri var ki görmenizi bilmenizi çok isterdim...
Grubun yeni adını yeni şarkılarını takip edeniniz hala var mı gerçekten merak ettim...
-
yıllar önce buradan indirip dinlemiş, ve beğenmiştim merve darende'yi. şimdi kimlerdir, ne iş yaparlar hiç bilmiyorum. bilgi edinmek isterim.
-
Ne kadar şanslısın ki o zamanlarda indirebilme şansın olmuş bu güzel şarkıyı,şimdilerde öyle değerli ki bu şarkı konserler haricinde dinlemek çokta mümkün olmuyor.
Yazılan yorumlar sağolsun "Artık Ağlama ve Zaman Beni Alsın " şarkılarının adını duymaktan öte gidemesemde bir birinden güzel şarkılara imza atıyorlar ve eleştirilemeyecek kadar kıymetliler.
Fakat grubun şuanki hali ile o zamanki hali farklı olabilir onların bilgisi olmadan yazmak istemedim açıkçası...
-
ars longa gibi şahane bir isimle yollarına devam eden grup.ah!bir bilseniz ne kadar da kaliteli olduklarını..etraftaki falancaya benziyor gibi saçma sapan benzetmeler onları da hedef gösterdi.zaten yeni bir şey çıktı mı mutlaka birine benzetmek zorundaymışız gibi.son derece özgün sözler ve içten bir müzik..alıp götürüyor insanın ruhunu başka başka diyarlara.
önce Gözyaşı Şisesi giriyor kanınıza..remiks hali iyiden iyiye bir de bakmışsınız ki tüm benliğinizi sarmış
İstanbul Uyurken...kelimelerin bu şarkıyı anlatmak için yeterli düzeyde olduğunu sanmıyorum.bir şarkı bu kadar mı olağanüstü olur,bu kadar mı size kendinizle özleşme fırsatı verir..her gün bıkmadan dinlenecek şarkılardan
Aklımda Hep Sen Olacaksın...'inanmak üzülmekse biraz üzül bana inan'..şarkının anlamı zaten adında gizli :)
Sen Varsın..inanarak söylenildiğinde farklı olan şarkı.müthiş ritmler beni benden almaya yetti bile
O Rüya...son günlerimin gözdesi..ne kadar da masalsı,ne kadar da büyülü..adeta insanı farklı bir evrende gibi hissettiriyor.kayboluyorsun sanki..bir resim çiziyor sana ve sen o resimde kendi küçük karakterini bir anda buluveriyorsun gibi..
Merve Matemde..ismi iyi ki Ayça'dan Merve'ye dönmüş,ayıptır söylemesi sahiplendim ilk dinlediğimden beri :D bir kenara yazın derim,ileride çıkacak karşınıza büyük bir başarı ile
ve sizler..Artık Ağlama ve Zaman Beni Alsın'ı dinleyebilmiş şanslı insanlar..keşke ben de sizin yerinizde olabilseydim.o 2 muhteşemliğinden adım gibi emin olduğum eseri dinleyebilseydim.hiç dinleyememiş biri olarak bu kadar acımasız eleştiriden sonra bile bu şarkılara olan merakım arttı..eleştiri dozu ve emeğe saygı denen bir şeyi tekrar hatırladım..
eski adı Ekinoks şimdiki hali Ars Longa..bu yeni yolunda tüm güzelliklerin onlarla olmasını istediğim,harika şarkıları yaratan grup..
-
Madem ki Ars Longa adı deşifre edilmiş o zaman Ars Longa için bir şeyler söyleme zamanıdır.
Lou Salome Ars Longa şarkılarına çok güzel yorumlar getirmiş.
Zaman zaman yeni şarkılar hediye edip, her geçen gün daha da sevildiğine inandığım, konserleri için şimdiden kemikleşmiş , sadık bir kitleye sahip olan insanlar. Bu sevgiyi hiç bir zaman karşılıksız bırakmayıp küçük mucizeler yaratmaya hep devam etti.
Ars Longa dendi mi en çok akla gelen Göz Yaşı Şişesi, İstanbul Uyurken , Sen Varsın , Yara Bere , Aklımda Hep Sen olacaksın'ın yanı sıra gün geçtikçe yeni şarkılarla tam gaz devam etmektedirler.
Eleştirmektense bir kez daha dinleyeyim yeniden fikir sahibi olayım diyenlerin myspace profillerinde ki o muhteşem yeni şarkıları dinlemesini dilerim.
O rüya ile masalın taa içine dalıp, Bu Gülün Dikeni ile mitolojik çağlara taşınıp , Bir Başlangıç ve Onlar Bilmez ile ruhunuza küçük mutluluklar katmanız mümkün.
Veee şapkadan çıkarttıkları en son süprizleri ile Ceviz Renk Sandıklar onu anlatacak doğru cümleleri bulana dek o güzelliği harcamamak lazım ucuz kelimelerle
(( Sanat uzun hayat kısa deneyler yanıltıcı karar vermek güç = Ars Longa Vita Brevis ))
-
Ceviz Renk Sandıklar mucize gibi bir şarkı ya. Çok güzel!
:)