Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Metallica Hakkında Herşey

  • machine gewehr • 14 Mart 2004 23:00 • #431643
    6 senedir hemen her gün METALLICA dinliyorum.Bu kadar büyük bi gruba bu kadar bok atılması gayet normal bence.Adamlar belkide yapılabilecek en iyi trash albümleri yaptılar.Genelde her grubun bi tane en iyi albümü vardır ama METALLICA'nın en iyi albümü için herkes başka bi albüm söyler çünkü hepsinin seveni çok ve hepsi kendi kategorisinde çok başarılı albümler."Nothing Else Matters'ı popüler olmak için yaptılar,herkesin ağzına sakız oldu"gibi abuk subuk şeyler de söylemeyin (ya da söyleyin banane?) adamlar zaten populerlerdi,ne paraya ne de şöhrete ihtiyaçları vardı.Cliff BURTON hariç hiçbiri kendi enstürmanında en iyi kategorisine giremez bence ama hepsi bi araya gelince en iyilerden biri oluyo METALLICA.
  • janissary • 15 Mart 2004 00:23 • #431645
    metallicanın james'te hiç iş yok sokaktan adam çeksek daha ii söyler ama yinede metallicanın yeri başkadır ama keşke şu son albümü çıkartmasalardı çok kötü olmuş en ii grup bence iron maidendır sonra helloween sonra metallica
  • Jimmy • 15 Mart 2004 01:23 • #431647
    ya metallica bence mtv müzik ödüllerine bile katılıp kendini bilerek ortalık malı yapmıs önüne gelenin metalci olmasını sağlamıstır.müzik kaliteleri sarkı sözleri iyi olabilir ama bana göre bi metal grubunun havası artık yoktur metallicada.metal müziğinin bence karizmasının içine edip bıraktı parayıda vurdu.ben metalci değilkim sewmem de metali ama bu böyledir.bence burda metallicayı savunmak sacma herkes bence harbi sövmeli metallicaya.
  • Tebbitbreath • 15 Mart 2004 18:33 • #431652
    metallica ne sizi takar ne bizi ne bu forum u nede düşünceleri. onu en sevmeyen adamlar bile onların yerinde olmak için herşeyini verir. metallica varken metallica bir numaradır, o yokken diğerleri ortalığı paylaşır. eywallah
  • janis joplin • 15 Mart 2004 19:33 • #431653
    Tebbit kardeş aynen katılıyorum sana,ve benzer tüm görüşlere..
    Metallica efsanedir,onlar bambaşka.Yapılan her müziği ya da her grubu da illa bir kalıba sokmaya çalışmak gereksiz ayrıca,artık değişmiş de,piyasaymış da şöyleymiş,böyleymiş.Ne yapmışlarsa ellerine sağlık,iyi yapmışlar..
    Bu tarz müzik yapıp,bu kadar geniş kitleye hitab edebilen başka bir grup var mı???Ya da bu kadar hit parça çıkartabilen??Evet popçu da dinler,bilir Metallicayı,rockçı da,metalci de hatta ki arabeskçi de,dinlemese de bilir çoğu..niye??
    İyi müzik sevilir,dinlenir..Adamlar İYİ müzik yapıyorlar,kalite müzik yapıyorlar...,Takdir edip,alkışlamak kalıyor geriye..
    Sevgiler...
  • shrine • 19 Mart 2004 15:56 • #431695
    onlar her ne kadar tarzlarını da değiştirseler her nekadar solo olmayan bir albüm çıkarsalarda herzaman bir numaralar lütfen kimse bok atmasın onlar herşeyden önce bir efsane ve efsaneler asla ölmez
  • pepperrina • 21 Mart 2004 19:29 • #431714
    metallica? çok iyiydiler eskiden bu st. anger albümünü sevmedim. ama jimmy"ye katılıyorum mtv müzik ödüllerine bile katıldılar iyice saldılar onlara yakışmıyor.
  • poo_fighter • 23 Mart 2004 11:42 • #431722
    Iknar edilemeyecek birkac gercek:
    - Lars Ulrich bateri calmayi kendi kendine ogrenmis, cok banal bazi ritimlerden baska bir sey calmayan bir baterist. Ornek: S&M'deki sad but true sarkisi sirasinda trampete bi yukelendi, sarki dugun sarkisina dondu.
    - James Hetfield bir alkolik, adam iyi ritim gitar caliyor ve iyi bir muzisyen ama adamin kendisiyle olan sorunlari muzigini etkiliyor. Ornek: adamlar 6 senedir album cikarmadilar ve bunun en onemli nedeni James Hetfield'in alkol sorunu imis. Gecen sene Metallica MTV iconu secilirken anlattiklarina gore grup gecen sene az kalsin dagiliyormus.
    - Kirk Hammett: Iyi ki Satriani'den ders almis. Belli ki boynuz kulagin binde biri bile olamamis. Adamin konserlerdeki dogaclama caldiklarina bakin, kulaga hos gelen melodiler degil, birkac pentatonik scale'yi birlestirip biseyler calmaya calisiyor o da olmuyor, kulaga hos gelmiyor. Bakin bakalim Deep Purple'nin gitar sololarina adamlar zamaninda ne bicim sarkilar yapmislar, insan dinleyince kendinden geciyor. Ayrica caldigi sololarin hepsinin sound'lari ayni, sarkilarin tablarindan da gorulecegi gibi, adam hep ayni seyleri calaraktan iyi gitar calmis oluyor. Ve zaten de son albumde solo calmayarak ne bicim bi adam oldugunu gosterdi. Ama bu konuda baska sebeplerde olabilir o yuzden burayi gecelim.
    Ukalalik olacak ama ben de zamaninda Satriani gibi bir gitar ilahindan ders alsam kesinlikle su anda Kirk Hammett'ten daha unlu olurdum.
    - Mechul basci: Adam bi var bi yok. Su anda Robert Trujillo genel metallica imajina kesinlikle uymuyor, adam hala Ozzy Osbourne ile caliyormus havasinda. Aptal metallica sarkilarinda zaten bas gitar hic duyulmaz, adamlar mukemmel bi muzisyen olan Jason Newsted ile anlasamadilar, simdi essek gibi pisman olduklari kesin.

    Yanlis anlamayin ben 10 yildir metallica dinlerim ancak artik metallica eski metallica degil. En azindan arkadaslarin soyledigi gibi Metallica 91 den sonra metallica bitti. Bunun sebebi de kesinlikle yeni cikan cotturuk alternative rock gruplarinin (ornek: Puddle of Mud, Nickelback, ...) piyasayi le gecirmesiyle metallica sponsorlarinin popularitelerinin dusmesi ya da metallica uzerinden para kazanan adamlarin para kaybetme korkularidir. Aslinda bu daha cok kunusulur ama ben kesiyom. Sonuc: Metallica bitmis, eski sarkilarini evire cevire calcaz, dinliycez...
  • ScarFace • 23 Mart 2004 14:35 • #431723
    valla metallica dinlediğini söylüyosun sonra lars öyle lars böyle..james alkolik.Kirk gitar çalmayı bilmiyo!!!!!!!!!.Sana yazacak çok şey varda GEREK YOK!!!!!!!!!! Ama sadece bir yerde haklısın 91 den sonra Metallica baya bi kötü ama buna rağmen hala zirvede ve artık onlar METALLICA A.Ş...İçimde kaldı Lars ın San Diego Konserinde senesini hatırlamıyorum attığı soloyu seyret kendi kendine öğrenmişse 100 kat daha bravo........
  • poo_fighter • 23 Mart 2004 17:33 • #431724
    Arkadasim ben niye ornek veriyorum: Kendi kendime konusmadigimi ispatlamak icin. Yalan mi James hetfieldin alkolik oldugu, adam daha yeni cikmis terapiden, yalanmi Lars ulrich'in sad but true'ya batirdigi? Gelseydi atsaydi bi solo orada da kurtarsaydi sarkiyi madem o kadar iyi baterist ise. Yalan mi adamlarin koc gibi basci Jason Newsted'i kaybettikleri icin essek gibi pisman olduklari? Jason newstedin neden ayrildigina gelince: Adam kardesim ben kendimi muzige verdim, james ayik dolasamiyor, grup elemanlari 7 yildir yatiyor, biz de metallicayiz diye dolasiyoz diyerekten ayrilmis. Adam james ile bu yuzden kavga etmis(tamam bundan emin degilim). Yani adam kimseyle anlasamamadan degil grup artik bozuldugu icin ayrilmis. Yalan mi Kirk Hammett'in elinden bi wah pedalini alsaniz adamin sap gibi ortada kalacagi? Tamam adam kotu gitar calmiyor ama adam oldugu yere yakisacak kadar iyi calmadigini da kesinlikle soyleyebiliriz. Yani zamaninda costuruk sololari var ama adamin tarzi cok yavan, ornegin hic sevmesem de iron maiden sarkilarinin sololari cok daha renklidir. Ya da bence gelmis gecmis en iyi rock gitaristi olan slash'in gitar sololari iyi gitar sololarinin nasil olacagina ornek olabilir. Ancak tabi tarzlari farkli o nedenle karsilastirilamaz.

    Adamlar artik bi album cikaralim da Guns n' Roses gibi olmayalim diye cikarttiklari albumun muzik kalitesi bi seye benziyor mu? Gaz sarki yapmak kolay yani bi frantic, saint anger fade to black ile master of puppets ile and justice for all ile karsilastirilamaz. Cikip sana yazacak cok sey var falan diye konusmayacaksin, kanit gostereceksin. Bi de metallica dinliyorum da ben adamlarin muziklerini dinliyorum, adamlarin hayatlari muziklerini etkilerse yorum yaparim tabi bozuldu bunlar diye. Ayrica Lars ulrich calmayi bir deep purple konserinden sonra kafaya koymus ve ninesinin aldigi bir drum kiti ile davula baslamis bi adam. Yoksa tenisci olcakmis. Zamaninda bi ara California'da ilan vermis, buna james hetfield cevap vermis, boolece metallica baslamis, atmiyoz yani.