-
valla genelde orjinal cd ye para vermemeye çalışıyorum.tamam emeğe saygılıyım ama bu pahalılıkta orjinal cd almak pek kolay gözükmüyor.hele birde mp3 denen hadise çıkınca ortaya artık bundan sonra hayatta orjinal cd ye para vermem.(nasıl olsa cd de ses kalitesi düşmüyor)
-
kopya!!Ne?Napalım öğrenci adamız cok paranız varsa alın bana alla alla.YA Bana vercek bozuk parası olan varmı:)?
-
şahsi tercihim yerli albümleri orjinal (her zaman olmuyo) yabancı albümleri korsan almaktan yana
-
geçen gün bir kaset sordum adam bana 15 milyon dedi der demez de ben kaçtım ne o yaaa ben o paraya 7-8 tane yabancı kaset alırım
-
uzun zamandır böyle bir topic açmayı düşünüyordum, benden önce davranmışlar, iyi etmişler :)
bilindiği gibi orjinal cd'ler pahalı...özellikle de yabancı cd'ler resmen kazık....bu yüzden kopya ve korsan tarzı şeylere yöneliyoruz...öte yandan bazı yabancı gruplar halkımız çok fazla korsana yöneldiği için ülkemize konser vermeye gelmiyorlar....ben sanatçının kazanmasından yanayım ama bu kadarı da kazık bence...her ne kadar orjinal almaya çalışsam da her zaman mümkün olmuyor...hatta bazen orjinal almak pahasına kaset alıyorum....
-
ben öğrenciyim, param yok, uğraşamam orjinalle falan :)
-
Beyler AdANAda Red Hot Chili Peppers Queen Metallica linkin park gibi isimleri milyon dolar verseniz bulamazsınız zaten kimse de vermeye niyetli değil mısır çarşısına gidersin korsanını alırsın bir milyona eve gidip harddiske kopyalayıp beşyüzbinini geri alırsın ha orjinal olsaydı bile 10 milyondan fazla vermem çünkü öğrenci bütçesi kaldırmıyoo...!!
-
Acaip sevdiğim grupların orjinal cd'lerini alabilirim ama çok pahalı olduu için diğer zamanlarda korsanı tercih ederim!Eh zaten burda(erzurum) orjinalini falan bulmakta da zorlanıyoruz hatta bulamıyoruz!!!
-
şimdi istanbulda olmak vardı anasını satayım.beşiktaştan cd almak vardı.ahh.tabii ki de korsana hayır.ama iyi yürekli korsan kardeşlerimiz bizi piyasadan koparmıyorlar bence böylece sürekli takip etmiş oluyoruz.ne dersiniz?
-
ben orjinal cd alıcağım zaman ilk önce alıcağım cd hakkında araştırma yapıyorum:D
bir yerlerden bulup dinliyorum,genelde arkadaşlarımdan
eğer beğenirsem hakkında ufak çaplı bir araştırmadan sonra alıyorum:D biraz abartı yazdım ama yani eğer sevmiyceğim bir albümse kopya alıyorum,çünkü bir kaç kez pişman oldum bu konuda...ama şaheser niteliğinde olanları mutlaka orjinal alıyorum...