-
Selam arkadaşlar,
İlmeklerdeki tutum ve davranış örneklerinden böyle bir ilmek açmayı düşündüm.
Sizce rock dinleyicisi nasıl olmalı? Nasıl davranışlar sergilemeli? Dünyaya bakış açısı ne olmalı? Kullandığı dil, sözcük seçimleri nasıl olmalı? Herkese herşeye, aileye, politik düzene, sevgiliye, standart çulsuzluğa, kısacası ota ve b.ka isyan mı etmeli?
Müzik bakış açısı ne olmalı?
Lütfen isim vermeden, grup adı vermeden, fikirlerimizi mantık çerçevesinde paylaşalım. Küfür edeceksek cevap yollayıp, kullanıcılara kendimizi küçük düşürmeyelim.
Kolay gelsin
-
Kendini kendi gibi göstermeli.Kasmamalı yani kendini.Nasılsa öyle olmalı diye düşündüm bi an için:)
-
rock dinleyicisi romantizmi muzikte aramaz. muzik onun icin cosku veya hayal alemine yolculuktur.
sevdigi muzigi dikkatle dinler, icinde zenginlik arar. her seferinde farkli calinmasini ya da atraksiyon yapilmasini ister (konserler)
kolleksiyoncudur. radyodan dinlemenin yaninda album edinmeyi sever. nadir konser kayitlarini arar.
rock dinlemek anarşistlik degildir. zarar vermek rock ruhunda yoktur. protesttir ama siddet icermez.
Ayrıca rock'ın dogusuna, dogdugu ortama bakilirsa rock'in herhangi bir muzik turuyle cekismesi de olamaz. rock yeni seyler denenerek ortaya cikmistir. insanlarin ihtiyaclarina gore hergun farkli birsey ortaya cikmistir. yani rock gelisen biseydir. dinleyen kisinin de on yargili olmamasi gerekir. Sevmese de her turlu muzikal ugrasiya saygi duymasi, yuceltmesi gerekir.
sabah sabah benden bu kadar.
-
Silvermage bu site için ağır bir soru sormuşsun dostum. Bu sorduğun sorulara GRJ da doğru cevap verecek kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek görüşündeyim. Bakalım, bekleyelim ve görelim...
-
rock dinleyicisi kendidir.Kendi gibi olandır.Asla kimseye özenmez,dinlediğini,çaldığını bi ukalalık konusu yapmaz.Asidir inceden.Hep sorunlar karşısında azınlık tarafındadır.Onun için marka sadece gitar ve davulda geçerlidir.Pazardan da giyer en kralını da yakıştırır kendisine.İnsanların onu olduğu gibi sevmesini ister.Üretkendir,kültürlüdür.Dün akşam ..dizisinde kıza ne oldu muhabbeti yerine.... nin konserinde ... nin attığı solo harbi güzeldi der.Çok uçuk da algılansa dışardan özünde 70-80 li yılların gençliğinden hiç bir farkı yoktur aslında.Tek üzüldüğü şey kendi değerlerinin hep geri planda olmasıdır.Çünkü yaşadığı ülkede lahmacun müziği ve pop fırtınası vardır.Aslında kin güder ama isyan etme noktasına gelse bile bunu kendi içinde çözer.Para pul peşinde olmaz.Para amaç değil araçtır.Paylaşır,yardımseverdir.Kız arkadaşı,erkek arkadaşı,hem cinsi ile olan ilişkilerinde hep değerleri vardır...Asıl önemlisi gerçek müzik dinler.
hepsini kardeşim gibi severim
-
İşte parmaklardan bi tanesi... Sen işaret parmağı olmalısın :)
-
wallahi çok zor soru ya... az önce bir rock dinleyicisin nasıl olabileceğine dair fikirlerimi yazmaya çalıştım da kelimler de yetmedi benim aklım da, ben de kaydetmedim... ama en azından bir rock dinleyicisi iç hesaplaşmalarını yapmış ve bu hesaplaşmlardan alnının akıyla çıkmayı becerebilmiş birisi olmalı diye düşünüyorum...(en azından)
-
Bu soruya yanıt olarak kendini tanımlayabilir insan. Veya ütopik bir rock dinleyicisini. Ben birincisini iyi, ikincisini tanımlanabilir bulmuyorum.
Slogan atayım o zaman
Müziği dinlerken tüketmek yerine onunla üretmenin bir yolunu bulmalı sanırım.
Paylaşımla veya kendi müziğini yaratarak veya kendince bir duruş var ederek. Kendine uygun biçimde var olmanın yolunu bulmalı.
-
Cevaplayan herkese teşekkür ederim, cevaplamayaı düşünenlere de. Ama katılmadığım birkaç nokta var onları da belirtmek isterim.
1) Ben bu sorunun o kadar da ağır olmadığını düşünüyorum. Rock dinleyicisi kendisini tanımlayabilir. "Kendisini rock dinleyicisi zannedenler" olarak düşünürsek haklısın tabii ama sonuçta en iyi fikir insanın kendi fikridir mantığı ile baktığımızda bunu söylemek genelde söyleyenin farketmediği hatalarının doğrularını diğerinde görebileceği ve bunu hata olarak nitelendirebileceği olgusuyla karşı karşıya kalırız.
2) Ben gündelik iş yaşamından bahsetmiyorum. İş ortamında düşünce ve yaşam birliğinden değil, iş akışında, işin yapılışında bir birliktelikten daha çok bahsedebileceğimiz için ortamın dikkate alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Ben kişinin içinde neler olmalı diye sordum.
Bunları da dikkate alalım ;)
kolay gelsin
-
güler,
ağlar,
dinler yada
dinler,
ağlar,
güler.
kapılır gider,
kopmaz geri döner.
coşar,coşturur,