-
oh Jack doldurmuşsun... ve kesinlikle güzel doldurmuşsun.. rock dinleyicisi isyandan korkmaz, para için yaşamaz, dünya'da neler olup bittiğinin farkındadır, özenti değildir, her şeye söyleyecek bi çift lafı olur, müziği sever müziğinden ödün vermez insanların zevklerini küçümsemez, eleştirir (nedense bu şeyler rock dinleyicileri söz konusu olduğunda hep karıştırılır, yaratıcı ve sert müzik dinler (evenescence'in ve travis'in albümündeki bütün şarkıların hemen hemen aynı olduğuna dikkat çekerim) hiçbiri aynı değildir ama hepsi birbirini anlar rock dinleyicisi özeldir çünkü zaten rock dinlemek zordur. başka bişey yazmama gerek yok başlarsam bitmez zaten...
-
Rock dinleyicisi genelde pop müzik dinlemediğini sanan distortion tonu sever pop dinleyicisidir. Rock dinleyicisi kesimin son zamanlarda dinlediğikleri tarz ile bizim zamanımız arasındaki fark bu sözün doğruluğunu gösterir. Rock dinleyicisi de popüler olanı dinler. (Türkiyede yapılan pop müziği bilenler bu lafı kendine yakıştıramaz, dinledikleri müziğin daha iyi ve güzel olduğunun farkında ve bu konuda haklıdırlar, o ayrı bir konu).
Bir de yıllanmış şarapları sevenler vardır. Onlar pink floyd, led zeppelin, miles davis, beethoven vs dinler. Zamanın testine tabi tutulup testi geçen müziğin tadı ayrıdır.
Bu işin felsefesi bilmemnesi hikayedir.
-
benim..
rock dinliorum die ortalarda dolanan adamların(kasılanlardan bahsediyorum)en azından.%73.87'si dinlemiyodur...isterseniz bi sorun....Tabi teoman yanıtını alırsanız da şaşırmayın.....en fazla çüş deyin ne biliyim?
-
:) ÜSTÜN IRK,.
-
Kesinlikle....
Süperman'lar ve Catwoman'lar topluluğu..
Erkeklerin Hepsi birer Johnny Depp, Brad Pitt, Bruce Willis
Kızların hepsi birer Carmen Elektra, Videke Stene, Julia Roberts'tır :-))
Yukardaki mükemmel yazımı sarhoş yazdım bunu ayık kafayla demekki sarhoşken daha iyiyim...:-))
-
ya bence bir rock dinleyicisi herşeyden önce rock'ı can-ı gönülden dinleyendir...o gitardan çıkan bozuk bir sesi bile sindirebilendir bence!sadece isyanını değil mutluluğunu acısını nefretini aşkını ağlamak isteyişini çaresizliğini hasretini yani duygusal yoğunluklarının tümünü en had safhada ve rockla yaşayabilendir!farklı olandır...entel olandır kültürlü olandır."sen kimsin lan?" diye sorana mantıklı bir cevap verebilendir...ya ben ne yapıyorum diye soran ve herşeyden önce de kendini eleştirebilendir ...
-
Kesinlikle....
Bence rock dinleyicilerinin nasil olabileceği rock müziğin kendi içinde var zaten bazen o sert riffler gibi yerinde duramazsın ya da akustik bir parçadaki gibi sessizlikte sadece kendi yaptıklarını duyarsın ama bunların hiçbirisi uzun sürmez sürekli değişmek zorundadır çünkü ortalama bi şarkı 4 ya da 5 dk sürer ve o yüzden birşeyleri mümkün olduğunca çok keşfedebilmek için sürekli yeni birşeyler denemek zorundasındır 'kendi kişilik sınırların içinde'...Sololar tekrar tekrar atıldıkça, ritimler tekrar tekrar çalındıkça daha bir özgünleşirler..Yani bütün rockçılar kendilerini aynı enstrumanla ifade ederler ama asla birinin yaptığı diğerinin yaptığıyla birebir örtüşmez ama hiçbirisi de birbirinden alakasız olmaz
-
tabiyiki hissettiği gibi yaşayan başkalarını sallamıyan ve olduğu gibi olan kişidir yani manyaktırrrrr
-
çüşş kardeşim çok basite indirgemişsin sen koca rock müziği..Bi kere sen kendini yazmışsın rock dinleyicisi olarak.Dinleyici kitlesini standardize etmek yanlış ama belirli sınırlarında aşılmaması lazım.Bunu bir kez daha bağıra bağıra söylüyorum yeraltıyla pop kültürü arasında bir çizgi vardır herzaman ve rock yeraltının müziğidir. yerüstünden olanlar rock müziğe ulaşabilirler ama onu alıp kullanamazlar.Bu kuralları bilen we kabul eden herkes sıkı rockçı olabilir bi de arşivci olması falan var tabii.
-
uyur, yemek yer, gezer,..... bildiğimiz insan, aslında onları ayırt etmek güçtür aslında kendini dinleyici sanan tek uğraşları hava atmak olan entel bozması arkadaşlar vardır fakat; gerçekten iyi bir dinleyici isen bu tür insanları ayırt edebilirsin..bence karşındaki insan konuştuğu anda hal ve hareketlerinden de anlaşılır... eğer karşındaki gelip sana "avril, pink nasıl ama? manyak dımığ? allahım o nasıl rock?" diye bir tepkide bulunursa ne yaparsın?.... hemen söyleyeyim...."en yakın müzik markett iki sokak ötede istersen oradan temin edebilirsin" dedikten sonra, numaramı değiştirir, bir daha onu gördüğümde kaçacak delik ararım