Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Neden Bu Kadar Sessiz Kalıyoruz?!

• divinemusic • 21 Mayıs 2004 13:52 • #432434
    aytach sen sessiz kal kardeşim, 70 milyonun 68 milyonu gibi koyunluk yap, sesini çıkarma, dinle pop müziğini... Ne sen rahatsız olursun ne biz!
  • nick mason • 22 Mayıs 2004 00:20 • #432446
    ben kafadan hata yapıoruz diyorum yani kimseye rock müziği sevdirmek gibi bi derdimiz olmamalı ki bnm şeyimde bile diil sonçta ben sewiorm rockı we dinlediim gruplar da war türk yada yabancı farketmez ne demişler müzik evrenseldir..
  • petevenegondi • 22 Mayıs 2004 02:10 • #432449
    arkadaşlar ilkönce söylemeden geçemeyeceğim bişey var. rock sadece bir müzik türü değildir, yaşam biçimidir. ben yıllardır rock dinlediğim ve çaldığım halde kendimi o sıfatla tanıtamam. müzikal yönde baktığımızda haklısınız, insan tv'de bunlara rastlayınca uyuz oluyo, tepesi atıyo. ama sen rock'ı, dandrik insanları dinleyen kitleye zaten dinletemezsin kapasitesi yetmez onların. bakış açısına geliyor, yaşam tarzına geliyor yine konu..

ikincisi; bize istediğimizi verebilecek bir plak firması yok lafı yanlıştır. 1 tane de olsa var o da ada müziktir. ve albümünü aldığım tek plak firmasıdır. bu piyasada amatör müzisyenleri destekleyen en harbici firmadır. asıl ben herkesi ada müzikten çıkan albümleri orjinal orjinal alıp, kapış kapış tüketelim derim. bari o yıkılmasın. zaten bir avuç insanız(diğerlerine oranla) bize bizden başka destek verecek, bizi bizden başka dinleyecek kimse yok.

son olarak, rock'ın gidişatı.. evrensel olarak her dönemde yeni müzik türleri çıkar ve çoğu tutunamayarak dibi boylar. rock bana göre hala vardır. çoğu grup rock'ı deforme etmiştir. bu sistemin getirdiği bişeydir. yeni birşeyler getiremezlerse tutunamazlar(kapitalist nane firmalar).
    daha fazla dağıtmadan nokta.
  • divinemusic • 22 Mayıs 2004 10:25 • #432451
    Arkadaşlar o kadar şey yazılmış

Bazılarınız diyor ki; rock müziği budur pop müziği dinleyen insanlara empoze etmek yanlış olur, biz halimizden memnunuz Türk müziği batağa battığı kadar batsın banane, ben rockcıyım müziğimi yaparım bu ülkede de rock ne kadar bozulursa bozulsun diyosunuz.

Bazılarınız da diyor ki; Türkiye de rock nereye gidiyor? Popun maskarası olmuş, birşeyler yapmak lazım, sesimizi duyurmamız lazım diyorsunuz.

Ben de diyorum ki, bu zamana kadar hiçbir şey yapılmadı! Bence yapılsaydı herşey çok daha farklı olurdu, ben buraya tepki amaçlı bu ilmeği açmıştım ama en fazla 3-5 kişi tepkisini gösterdi. Bu iş 3-5 kişiyle de olacak iş değil maalesef. Dinlediğiniz, yaptığınız müziğin yaşadığınız ülkede ağzına s.çs.nlar arkadaşlar. Siz de şeyimde bile değil deyin. Bundan sonra ben de önemsemiyorum. Maalesef şunu da öğrendim ki Türk halkı her yerde koyun, şerefsizin evlatları bankayı boşaltır biz öderiz, diğeri yedi sülalesine check-up yaptırır 1 trilyon harcama yapar biz öderiz, bir diğer çiğ süt emmişin teki gelir yeşil alanın hazineye ait alanın üstüne villasını kondurur ondan sonra satıp paranın dibine vurur, biz de koyun gibi izleriz sesimizi çıkarmayız AYNEN DİNLEDİĞİMİZ MÜZİKTE OLDUĞU GİBİ...
  • ScarFace • 22 Mayıs 2004 10:44 • #432455
    valla divinemusic 3-5 farketmez yazdığımız yere kadar yazalım bu çarpık ilişkileri,yozlaşmaları.inan çoğu kimse daha da duyarlı olacaktır.Boşver çoğunluğu bir avuç isyan eden çıksın bizim gibi gerisi gelir tepkiler büyür.Arkadaşlar bırakalım,bekleyelim yerine yapıcı olalım,fikir beyan edelim.Unutmayın çözümün bir parçası olamazsak sorunun bir parçası oluruz.
  • divinemusic • 22 Mayıs 2004 11:44 • #432460
    ScarFace haklısın ama dostum, tepki koyan insan görebiliyor musun çevrende? Ben burada kıçımı yırtsam da biliyorum ki yine sessiz kalacak çoğu insan, o yüzden tepkilerimi, başkaldırışlarımı, isyanlarımı müziğimle yapacağım bundan sonra. Ne ben kimseyi ilgilendireceğim ne de başkaları beni ilgilendirecek. Buyrunuz pop müziğini afiyetle yiyiniz. Afiyet olsun yine bekleriz!!!
  • love_rock • 22 Mayıs 2004 12:50 • #432462
    !!! ROCK FOREVER !!!
  • divinemusic • 22 Mayıs 2004 13:35 • #432464
    ::I love Rock::
  • ScarFace • 22 Mayıs 2004 18:27 • #432466
    I f.k pop
  • love_rock • 23 Mayıs 2004 10:41 • #432468
    Arkadaşlar özellikle Ada Müzik konusunda çok haklısınız... Adamlar gerçekten de alternatif şeyler sunuyolar piyasaya... ada müzik ve varsa eğer, Ada müzik gibi plak şirketlerinden mutlaka orijinal albümler almalıyız... Bu ülkede rock ın da dinlendiğini ıspatlamalıyız...
    Ayrıca aptal arabesk-fantezi-pop karışımı tv müzik programları var... Yani ben halkıma inanamıyorum... bütün derdini unutmuş, orada en slow şarkıda bile alkış tutuyo :) Belki de bu aptal tarzların prim görmesinin sebebi budur... yani milli moral düzeyimizin aşağıda olması ve halkımızın müziği sırf eğlence aracı olarak görmesi...
    Rock kültürü hiçbir zaman apolitik kalan bireyleri kabullenmez... Bu yüzden de halk rock ı benimseyememiş olabilir... Yani Nejat yavaşoğulları 'üretmeliyim, üretmeliyim, beynim zonkluyor!' derken, 'ne diyo bu herif lan aç mahsunu da sarı sarıyı dinleyelim ' diyen bireylere sahip bir toplumdayız... Onlar der ki;''' bana ne ülke batıyormuş, savaş oluyormuş, açlıktan insanlar ölüyormuş... bana ne! Ben uzanırım kanepeye akşam haberlerinde iki üç tane önemli olayı magazin karışmış haliyle izlerim- o da soran olursa birşeyden bizim de haberimiz olduğunu gösterelim diye- sonra da çarkıfelek i açarım... orada bu akşam zaten en sevdiğim SANATÇI gülben ergen var... eğlenip gideriz! oğğghh! ne güzel bea... var mı yaşamak gibisi...''' (salak herif, tövbe tövbe...)
    Öyle değil mi arkadaşlar böyle insanlar yok mu ve bu insanların yarattığı kargaşa yüzünden sesimizi hiçkimsye duyuramıyoruz...yani güme gidiyoruz...!!!