-
punk saçmalığı..
Punk hiçbir şeyi takmamak, anarşizm hariç tüm
-izm'lere karşı gelmektir. queen elizabeth isimli bi gemi kiralayıp parlemento binasının önünden geçerken bangır bangır "anarchy in the UK" i çalmaktır. yaşamdır."kendin yap" sloganını benimsemektir. çaresizce yok edilmeye çalışacak kadar ciddiye alınması gerektiğini kanıtlamış bir müzik akımıdır. ne söylesek boş çünkü punk asla ve asla kategoriye sığdırılamayacak bişeydir ama şurası kesin ki: Moda değildir. şiddet akımı değildir. kimsenin gereksiz yere façasını bozmak istemezler ama gerekirse burun da kırarlar, bacakda..
-
yalan yanlış bir şeydir 2 dakikalık şarkıların aynı ritimlerden oluşan bir türdür yazarken bile sıkıldım...
-
punk saçmalığı..
içiniz dışınız anarşi olsa ne yazar lan punkcı işte
-
Özentiliktir.. Örnek vermek gerekirse:
Benim bi arkadaşım vardı ki hala var henüz sağlam, kendisi punk olduğunu iddia edip göğüs gere gere dolaşırdı etrafta ve britney spearsla avril dinlerdi. avril ona göre çok sert müzik yapardı (!?)
Punk tam olarak iğrençliktir diyemiycem çünkü rap ve hip hop punk'ın iğrençlik yerini tamamiyle dolduruyo zaten.
-
ucgen sac
converse
belidusuk bermuda
dovme dir bence
-
evet punk artık özentilik oldu blink 132 gibi gruplar sağolsun. zaten punk sex pistolsın dağılmasıyla ömrünü doldurdu. şahsen ben punka saygı duyuyorum çünkü ingiltere gibi nüfusunun büyük bi bölümünü pısırıklar ve moronlar oluşturan bi ülkede doğdu. müzik yapmayı bilmeyen adamlar müzikleriyle ülkeyi ayağa kaldırmış, rock dünyasında efsane olarak yerlerini almışlar.
(ayrıca tüm o 70li yıllardaki punkçıların röportajları sırasındaki verdikleri cevaplara hastayım)
-
punk kendine güvendir
punk benim!
-
ya aranızdan birisi şekilci olmayan yazmış,benim ona canım sıkıldı..çıkışında (sadece düşünce olarak,müzik olarak bi boka yaramaz bence)birşeyler düşündürten bi akımdı ama şimdi bi bok değil bence...nasıl şekilci olmayan abi benim ona takıldı hala kafam...
-
bir tabii ki sex pistols (punkin black sabbath'i),iki green day, uc THE offspring bence punk'i tumuyle aciklar. Zamanimizda coskun liseli genclik ve bir kisim diger genclik bu ucluden saparak blink ve avril falan dinler, hata eder; (giz gismi)yanlis kisilere verir, yanlis yonlere sapar bu sistematik toplumsal bozulmayi anlayamazlar... Onlar da insandir kabullenmek lazim ama onlar kendilerini anlamazlar umalim ki bi gun ne hata ettiklerini anlayip way be gencken ne kadar danaymisim derler... kimseyi elestirmiyorum ama yanlis muzik secimi hayati bi hatadir deil mi?
-
grup mu istiyosun
green dayin müziginin good charlotte,blink 182,sum 41 ve benzeri gruplardan ne farki var?
Birinci olarak orda Rancid olmasi lazim, adamlar o kadar büyüdüler ki
eroinmanliktan Pink ve Cypress Hill gibi kisilerin prodüktörleri oldular
Ikinci olarak NOFX
adamlar müzik ve parayi ayrica öldürülme oranini hiçe sayarak
Busha kars1 müzik yaptilar
bakiniz: Idiot Son Of An Asshole,Idiots are Taking Over,Franco Un American ,American Errorist,Anarchy Camp vb.
Ayrica www.punkvoter.com sitesini kurdular ve busha karsi cd ç1kardilar
Üçüncülük Misfits,Distillers ve AFI arasinda degisir diye düsünüyorum
Distillers k1zlara yönelen punk rock yapti ve daha sonra mainstreame gecti
Misfits ve AFI da bu ugurda efsane oldu...