Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Rock Türleri

• _dreamer_ • 8 Eylül 2004 08:16 • #438900
    Arkadaşlar malum piyasada temeli rock müziğe dayanan birçok tür var. Punk, Metal, Alternative, Pop-Rock, Nu-Metal, New Age, Rock'n Roll, Indie, belki Blues vb.

Bu türler arasında farklar nelerdir? Dinlediğimiz bir parçanın hangi türe ait olduğunu nasıl anlarız? Bu türlerin belirgin özellikleri nelerdir? Artık tüm türler birbirine girmiş durumda ve bazen birinin yaptığı müziğin tarzını anlamakta zorlanıyoruz.

Kısacası diyeceğim herkes hakkında bilgili olduğuna inandığı türü anlatsa, temel özelliklerinden bahsetse, hatta güncel guruplardan,sanatçılardan örnekler verse ne iyi olur. müzik kültürümüzü arttırmış oluruz.
  • ScarFace • 8 Eylül 2004 11:15 • #438910
    dostum sana bildiğim kadarı ile yardımcı olayım..Eskiden rock deyince sert müzik,isyan vb kavramlar anlatılırdı.deli sololu gitarlar,tuşesi sert davullar.Sonraları Radiohead in başını çektiği akım alternatifi doğurdu.Tom'un felçli olması ve zamanında kendini ezilmiş hissetmesi bir anda duygusallığı çıkardı ve bu kavram oluştu.Muse ile devam etti ve şimdilerde çoğu grup alternatif yapıyor.Fazla solo kullanmayan.altyapı kullanan(piyano,keman vs) bir tarz bu.pop-rock olayına girmiyorum bile anlamam ama Bon Jovi diyebilirim.Ne yaptığını anlamıyorum ama sanırım bu kavrama uyuyor bilenler bana da anlatsın.Sonracıma evenascance,limp bizkit gibi gruplarda rock soundunun içine ettiler.Turn table'lar,falan filan bir anda garip bir zımbırtı oluştu.
    Rock'n Roll dersen Roling Stones derim.bayağı da iyidir.Blues pek dinlemem ama çalması zor bir tarz.
    Valla sabah sabah benden bu kadar yine yazarız buraya inş.
  • _dreamer_ • 8 Eylül 2004 11:26 • #438913
    limp bizkit için "new age" denildiğini duymuştum.
  • ScarFace • 8 Eylül 2004 11:37 • #438916
    dikkat edersen ben onları bir kalıba sokmamaya çalıştım çünkü bilmiyorum.Ben sadece müziğin içine ettiklerini söylüyorum okey..New age ise doğrudur dostum.
  • _dreamer_ • 8 Eylül 2004 12:27 • #438920
    ben de öyle duydum emin değilim.

alternatif rock için r.e.m diyorlar en başta. bence bir de audioslave var gözardı edilemeyecek. halbuki baksan radiohead ile r.e.m arasında çok fark var. zaten alternatif kelimesini herhangi bir kalıba uymayan müzik için kullanıyorlar. 80lerin başında çıkmış bu akım.

indie, post-punk, hardcore punk, Gothic rock, college rock ve New Wave bu guruba dahil ediliyormuş. bir de ilk başlarda alternatif rock yapanlar punk rock altyapısından geliyormuş.
  • negAtive_cReep • 8 Eylül 2004 12:53 • #438923
    arkdaslar bundan biraz zAMAN önce bi konu acmıstım hardcore yanlışlıgı diye!Hardcore içinde sadece drum ve az vokal bulunan bi tür lütfen dogrusunu anlayalım.gecen gidiyorum.korsancının birinde bi mp3 cdsi gördüm.üstünde hardcore yazıyordu bi çevirdim arkasını.İçinde limpbizkít,korn falan vardı.Hadei adamlar cahil sizdemi be kardeşim......
  • _dreamer_ • 8 Eylül 2004 13:55 • #438927
    birkaç örnek versene hardcore'a. bir de benim anladığım değişik türlerin hardcore'u oluyor. metalin, punkın falan... sen hangisinden bahsediyorsun?
  • ScarFace • 8 Eylül 2004 14:37 • #438936
    bu arada dostum cahilden kastın kim merak ettim.
  • heimdall • 10 Eylül 2004 12:55 • #439100
    Benim bildiğim isyan dışında duygusallık hep vardı zaten isyanda bu duygusallıktan geliyordu bir çok müzik türü gibi rock müzikte isyan temelli ama içinde duygusallıkta var.Alternatif rock biraz daha farklı olmalı aslında bana; madem üniversiteye gidiyoruz hadi müzik yapalım diyen tipler gibi geliyor alternatifler.Alternatif rock daha yumuşak,uçurucu solo barındırmayan,dinlenmesi daha kolay,kızların hoşuna giden bir duygusallığın ön planda olduğu ama yine de rock olan bir tür!Bon jovi ise 80'li yıllarda daha çok hard rock ya da hard'n heavyye yakındı tam tanımlayamayacağım ama skidrow gibi ya da o tarza yakın ama artık pop rock denen şeyi yapıyor!!
  • _PeReSt_ • 10 Eylül 2004 15:44 • #439110
    pop rock ne yaaa
    ya pop ya rock!
    tabikide rock :)