Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Rock Türleri

• CaNBeRK • 10 Eylül 2004 19:55 • #439133
    ay1p ettin abi pop nedir ki :))
  • PurpleOverdosE • 10 Eylül 2004 23:01 • #439146
    ben rock da katogori etmeye kaşı bir insanım.hiçbir zaman katogoriler bir grubu ya da parçayı tanımlamaya yetmiyicek bana göre.o yüzden en mantıklısı katagorileri çok genel tutmak bana göre.tipik "ben bir arkadaşıma grubun tazını anlatıcam e nasıl anlatıyım" ayağı çekmeyim bana gidip dinlesin ve analsın : )))) zaten sizin katogorileriniz onu tam anlamıyla anlatamıyıcaktırki = ) tabi ki bunlar benim düşücem
  • negAtive_cReep • 11 Eylül 2004 13:39 • #439188
    Benim bahsettigim direk hardcore dur.Örnek vericek grup ya da müzisyen bilmiyorum ama kafayı sıyırmıs arkadaslarım var bu konuda en kısa zamanda sorarım...
  • _dreamer_ • 24 Eylül 2004 16:30 • #440078
    yaw bu mudur bu forumdaki insanların müzik bilgisi? ortaya teknik bi konu attık herkes dut yemiş bülbüle döndü. yoksa ne dinlediğimizi bilmeden mi dinliyoruz?
  • astharoth • 24 Eylül 2004 16:44 • #440080
    rock türleri kesinlikle çok geniş bir yelpaze...garip olanı zamanımızda alternatif rock adı altında toplanmaya çalışan ve rock'a benzeyen kısmı sadece sertlik özelliği olan gruplar...ben sadece onlardan şikayetçiyim..him' creed'i vb. grupları kastetmiyorum kesinlikle...
  • therion • 24 Eylül 2004 17:25 • #440086
    limp bizkit ve new age ne alaka ya???
  • _dreamer_ • 24 Eylül 2004 17:31 • #440087
    o zaman rica edicem new age nasıl birşey anlatır mısın?
  • _dreamer_ • 24 Eylül 2004 17:37 • #440088
    öyle çok geniş bir konu deyip kaytarmak yok :)

internetten yaptığım birkaç araştırma:

rock müzik ritimin hızına göre hard ya da soft oluyormuş. soft rock için pop müzik benzetmesi yapılıyor. hard rock ise daha belirgin. metal,alternative,ska(no doubt,athena),punk(ramones) ve grunge(green day) gibi türler buna giriyor. Metalin de türleri var, heavy metal(ozzy osbourne), thrash metal(white zombie), speed metal(anthrax), industrial metal(ministry), death metal (Napalm Death), black metal (Nebron), doom metal (Children of Bodom), pop metal (Def Leppard) ve grindcore (Cannibal Corpse).

bir başka yerde de der ki rock şu türlere ayrılır:

- Grunge
    1990ların başında çıkmış. Karakteristik özelliği kaba gitar soundunun ön plana çıkması. punk'tan türemiş Seattle'da. örnek: nirvana

- Heavy Metal
    agresif gitar sololarıyla ayırt ediliyor. hard rock'tan türemiş, 1960larda. örnek: led zeppelin

- Protest Song

malum politikaya şuna buna dokunduranlar. belki mor ve ötesi.

- Punk

1970lerin gençliği tarafından insanları müzikle şoka uğratmak için türetilmiş. evet aynen böyle diyor.

- rap
    evet rap de rock müziğin altında geçiyor. rytham and blues'dan türemiş. rap düşmanları bir daha düşünsün.

- Rockabilly

rock-n-roll'un ilk çağlarında türemiş, country ve western müzik tabanlı.
  • KurtMorrison • 24 Eylül 2004 18:11 • #440091
    Arkadaslar Korn'a açiklik getirmek istiyorum Korn'un yaptigi müzik black metaldir.
  • sonicyouth • 24 Eylül 2004 21:13 • #440098
    bir arkadaşım 150 kadar türü olduğunu söylemişti benim bildiğim 15 i bulmaz orası ayrı