Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Rock Türleri

• Darkstorm • 24 Eylül 2004 22:19 • #440105
    arkadaşlar bence rock yarım asırdan daha uzun süren ve ve sürecek olan bir tarihtir. ve bu süre içinde bu yazdıklarınız gibi çeşitli gruplara ayrılmıştır.
    tabi bu grupların çoğu gerçek rock anlamından çıkmıştır
  • jubei • 24 Eylül 2004 22:38 • #440109
    gerçek hardcore un kralı Pantera dır arkadaşlar...Korn falan hepsi hikaye..onların yaptığı gerçek hardcore değil zaten..
  • cemondo • 25 Eylül 2004 00:00 • #440110
    selam arkadaşlar, öncelikle size crossover'dan bahsedeyim ki türler arası geçişler anlaşılsın, hardcore, punk ve thrash arasında bir crossover'dır, ilk önemli temsilcisi de dirty rotten immbecciles olarak bilinen D.R.I'dır, şimdi soruyorum, hardcore'un üç x, felsefesini bilen benim kolonime gelsin, thrash ve speed arasında çok belirgin bir farklılık yoktur (düşünsel açıdan) hızları farklıdır diyebilirsiniz ama o zaman sorarım size napalm death 'scum' albümünü bilenler ne diyecekler, genelde thrash metalin kurucusu olarak metallica (muhteşem kill em all'u hatırlayınız) ve speed'in öncüsü olarak da slayer bilinir, black metalin en temel özelliği satanist bir felsefeye sahip olması ve ürettikleri müzikte en kötü sound prodüksiyonunu en iyi ve kendilerince cool kabul etmeleridir, öncüleri tabii ki venom ve bathory gibi gruplardır (korn kesinlikle black metal değil, sadece yetenekli bir post crossover-experimental-metal grubudur),çok uzattım ama napalm death kesinlikle bir death metal grubu değildir, saf grindcore'dur, cannibal de öyle başlamıştır ama tıpkı napalm gibi arayışlara girmiş ve crossover olmuşlardır. benimle ayrıntılı konuşmak isteyenleri prog rock ve metal kolonisine beklerim, saygılar...
  • moodyspace • 25 Eylül 2004 02:55 • #440122
    arkadaşlar benim bildiğim Korn ilk nu-metal grubu bence hard core ile alakası yok yani!
  • kafa-yok • 25 Eylül 2004 10:10 • #440129
    rock rocktır.türü yoktur.inanmam türlere...
  • buraktanriseve • 25 Eylül 2004 14:34 • #440144
    rock gruplarının cok sert olması dıye kavram hıcbır donemde yoktu sert davullar falan olmadı hıc herzaman rock parcalara ayrıldı heavy metal rocktan ayrıldı led zepline rolling stones ne biliyim 60ların gercek rockçıları bu durumu belırledı rock onların yaptıgı muzık turuydu gunumuzde alternative pop-rock denen salak kavram var bıde onları rock katagorısıne sokmuyorum bıle...

En baba rockcı bende JIMMY HENDRIX'tır...
  • heimdall • 25 Eylül 2004 14:49 • #440147
    Tabi ki bu sadece saçma bir kavram insanlar öyle diyor o kadar! PopRock yok böyle bişi çünkü Rock zaten Pop've Pop kültürüne karşıdır nasıl ikisi birarada olabilir ki?
  • yagiz_ozbay • 26 Ocak 2005 18:57 • #448613
    Ozzy'den,Black Sabbath'tan çıkan herşey sapına kadar metaldir mesela
  • HardrocK • 27 Ocak 2005 10:03 • #448655
    yaw _dreamer_ iyi,hoş sormuşsun da,sen burdaki kişilerin 3/4 ünden daha iyi biliyomuşsun bunları bea:)

Bu arada yukarda bi arkadaş Korn black metal dir demiş,

abi ne alakası var Allah ını seversen.Black metal dediğin şeyin vokali ince olur.Jonathan Davis'in hayvan gibi sesi var.Yapmayın arkadaşlar korn nu-metal dir.Linkin Park'la uzaktan yakından alakası yoktur.LP'a da nu-metal demeyin lütfen engin bilgili garaj üyelerine sordum.
  • Metal milita • 27 Ocak 2005 15:02 • #448680
    Arkadaslar Korn'a açiklik getirmek istiyorum Korn'un yaptigi müzik black metaldir

puhahahahahhahahahah hiç güliceğim yoktu........