-
arkadaşlar selam..
merak ettiğim 1 mevzu,ne zaman dt muhabbeti yapmaya çalışsam birisiyle ya petruccinin özenti olduğu gibi anlayamadığım şeyler söylüyor bana ya da dünyanın en kaliteli gruplarından(bence) birini dinlediğimiz için birbirimize övgüler yağdırıyoruz...
peki siz ne düşünüyorsunuz?tarzınıza mı aykırı dt?kötü-iyi olan ne?müziği,elemanlarının kariyeri...ya da?
-
Ben onların müziğini takdir ediyorum ama sevemedim bir türlü adamlar süper ama müzikleri bana zevk vermiyor.Ama asıl sorun insanlar sevmedikleri şeyi takdir edemiyorlar sanki dünyadaki en objektif kişi onlarmış gibi onların sevdikleri her şey harika sevmedikleri ise rezalet oluyor.Ayrıca bu sadece Dream Theater için değil Nirvana,Manowar,Blind Guardian vb.birçok grup için geçerli.Benim görüşüm ise adamlar harika çalıyorlar ve hepsi virtiöz daha ne olsun kariyer olarak besteleri kendilerinin sözleri öyle müzikleri çok kaliteli, seversin ya da benim gibi sevmezsin ayrı ama yiğidi öldür hakkını ver!!
-
tek tek ele alındığında grup üyeleri bence harikulade.ama grup olarak bu adamların sanki önüne geçen bir şey var.
-
selam,dream theater dendiğinde ilk dinlediğim zamanlar melankolik bir grup kendinden geçik diğer rock gruplardan biri zannettim ama bence müzikleri hemen anlaşılacak bişi değil örnek vermem gerekirse salvador dali tabloları gibi her baktığınızda başka bişi farkediyorsunuz benim tavsiyem iyi bir dream dinleyicisi olarak daha ayrıntılı ve tekrar tekrar dinlenmesi gereken bir grup,dream theater !benim için mükemmellin ikinci anlamı.
-
Dream Theater benim için ne nefret edilecek nede aşık olunacak bi grup... Yani olayın virtözüyüz ayağına yatıp harbiden enstrümanları iyi çalıyorlar ama maalesef şarkılarda o kadar duygu ve kompozisyon bütünlüğü açısından pek bişi yok... Yani Orta direk bi grup benim için... Sırf enstrümanları iyi çalıp o kadar klass besteleri olmadığı için dinliyorun desem yeridir..
-
ya adamları dinlersin şarkı güzel gider birden olmadık yerde uyumsuz bir pasaj anlarsın anlamasına da gayet hüzünlü başlayan şarkıda ne gereği var şimdi daha dominant unsurlara yer verilmesinin dersin bir sıkıntı yapar adamda......sevmem çünkü bu adamlar bence müziklerini içlerinden geldiği gibi değil daha prograssive bir şeyler nasıl yapabiliriz diye yapıyorlar ve çok belli oluyor...şov grubu haaa queensryche severim hemde çok o ayrı
-
bu da dahil butun genellemeler yanlistir
dream theater'in cok sade ama guzel sarkilari mevcuttur mesela through her eyes veya tears. onnicin oyle gosteris olsun diye kasan bir grup degildir. notalarin neden ardarda dizildiginin farkina varmis nadir muzisyenlerden onlar.
-
bence kasıyorlar örneğin Another Day şarkı nasıl başlıyor distorsion girdikten sonra vokalli bölüm bariz kasma yani genişletiyorda genişletiyor sound'u itici aynı şey mirror da da var bu adamların özellikle nakaratları batırdıkları yerler bence
-
another day cok basit bir sarkidir
farkli bir sarkidan bashediyor olabilirmisin?
-
arkadaşlar progressive kelimesinin türkçe karşılığına bakın lütfen..belki ozaman daha iyi idrak edebilirsiniz nedenini..