-
dream theater?anlaşılması kolay olsaydı zaten yoldaki her on rock, erden sekizinde dream tişörtü olurdu!bu,arada asıl kastıran grup görmek istiyorsan o yoldaki gördüğün sekiz adamın tişörtüne bak bolca piyasada var.
-
bazı kişilere katılıyorum gizemi çözünce zevkini alıcaksın inanki
-
dream theatre'ı çözmek için fazla dinlemeye gerek yok bence asıl çözülmesi zor olan gruplar bence voivod, mekong delta, morbid angel'ın bazı bölümleri, cynic ve tabi ki atheist'tir. Ki bu adamlardan atheist 3-4 dakikalık şarkılık parçalar yapar. Mesele anlamak değil hoşlanmamak.
Kaç kişi gördün Athesit ya da Cynic tişörtlü allahını seversen 14 senedir bu müziği dinliyorum ben. Eski prograssive sevenlerden çok azı dream theatre sever oda kısmen. Favori gruplar Sieges Even,Rush,Mekong Delta'dır. Believer - Dimensions albümünü duydun u peki ? Hiç sanmıyorum.
-
haklı olarak olaya kendi gözünle bakmışsın...
burda sınırsız forum başlığı açılabiliyor..sanada bu yolu tavsiye edeceğim....
1de..sen onu biliyomusun?bunu dinledinmi?:)))) :))
geç artık bu ayakları mümkünse..
-
eski gruplar ha?mazide kalanları sıralıyorsun bana bunlar fena değil ama bu teknolojinin icatları gibidir,eskiler buldu dream theater da geliştirdi zirveye ulaştırdı progresivi.ben sana mind odyssey ve pagan,s mind ı tavsiye ederim zevkini çıkar.
-
Bir grubun ya da müzisyenin Dream Theater'dan esinlenmesi diye birşey yok mesela çünkü Dream Theater Rush'tan etkilenmiştir.. Bu tıpkı bir grubum Oasis'ten etkilendiğini söylemek gibi.. Oasis aslında Beatles'tan etkilenmiştir... Therion telif hakkı istemez umarım...
-
:) ben şunu dinledinmi olayını zaten geçtim ama bir kişi gelip de git tişörtlerini sık gördüğün grupları dinle diyorsa ( mr. cohen ) o zaman kendimi açıklama ihtiyacı hissetmem normal değil mi ???
bu gruplar mazide kalmış diyen arkadaş ise dünyayı takip etmiyor diyeyim ( mr. cohen gene ) olay müzikal bir şey mozart da tarih oldu...hem ben bu forumda düşüncelerimi ilk başta doğru açıkladım Dream Theatre'dan neden nefret edersiniz diyordunuz bende yazdım o kadar ha itiraz etmiyorum çok üstün müzisyenler belkide en üstünlerinden adamlar ...görüşüme itiraz edenler oldu bu nedenle o grubu sevmemezlik edilemez gibi düşünceleri olanlara da cevap verdim..haa saydığım gruplara -onlar da fena değil- demek de cesaret işi rush'a özellikle
öyle değilmi gökçen yoksa forum topiğinimi yanlış okudum ?
-
gruplar mazide kalmış diyen arkadaşa rush in rio konserini dinlemesini ya da mümkünse izlemesini tavsiye edicem... ukalalık olarak algılanmasın naçizane bi tavsiye sadece
-
DT mübarek bi grup arkadaşım...
yaptıkları müziği tabii ki herkes dinlemeyecek çünkü dinleyemez...Neden mi?:)Çünkü adamlar proagresif müzik yapıyorlar, bu kadar sert tonları ve bu kadar teknik parçaları duyguyla birleştiren ender gruplardan bir tanesidir DT bence... Bu grup gerçekten virtüözlerle dolu John myung,John Petrucci,Kevin moore,James labrie hele bir de mıke portnoy var ki akıllara zarar bırak sevmeyen sevmesin burası türkiye bu grup iyi zaten bu adamlar kötü olabilir mi?
-
olamaz...bende bahsetim bu elemanların hepsi birer virtüöz.Sanırım çoğu kişinin çözememesi sizin anlattığınız gizemden ötürü.Ama gerçekten çoook teknik bir grup.