-
hey millet ben garajdada yeni sayılırım.metaldede öyle sayılır.şu anda sepultura,metallica,ıron maidenı severek dinliyorum.ortalıkta metalciyim diye gezen özenti tipleri biliyosunuz.ASLINDA Bİ BOK BİLDİKLERİ YOK.benim böyle bi çabam yok ama metal dinlemeyi çok seviyorum.bu körü körüne olsun istemiyorum.özellikle black metal.ee kimleri dinlemeliyimm,ya da kimlerden başlamalıyım
-
neden başlamak istiyorsun?
-
ben sana bir kaç grup yazabilirim şöyle genel olaraktan.. megadeath,manowar,moonspell,slayer,ıced earth,SOAD,slipknot...gibi gruplarla başla bence.bunlarla başlarsan sonradan pişman olmazsın.hem senin dinlediklerinde süper bence.
-
Chazy bence senin yzdıkların ona biraz ağır gelebilir...
Bence eğer yeniysen MetallicA ve Iron Maiden dinlemeye devam et.Black Sabbath da dinleyebilirsin...
-
ya haklısın galiba ama adam(pardon bayan) metallica ıron maidenle başlamış zaten devamınıda sağlam getirsin dedim.black sabbath çok iyi bilmiyorum ama o da olabilir..neyse yavv biz yazalım seçim onun:)
-
Hem yenisin hem black grubu istiyosun.. Şimdi yazıcam Amon Amarth, Moonspell, Katatonia, Atrocity (ki yazdım)... Metallica ve Iron'dan sonra sana bunlar 1000mg gibi gelicek... Sen bence o yazdığın grupların yanına Accept, Manowar, Motley Crue filan ekle ki yavaş yavaş alışırsın...
-
amon amarth black grubu degıl yaw
-
valla sana tek söyleyeceğim metallica dinle ve bol bol forum aç metallica fanlarının hoşuna gider bende sevinirim yazı yazacak bol forum yazısı var diye valla metallica dinle hemide hepsini başk hiç bir grup dinleme onlar metallica ile gitmez çünkü metallica baba gruptu ne o ıron maiden yanında durumu metallicanın bu lafları ben değil kimler söylüyor ben iyi biliyorum arkadaşım şu ana kadar yazanlar benim değil metallica fanlarının görüşü bence sen eskileri dinle 1978 den öncesini
-
önce mussorgsky, paganini, bach gibi adamlarla bir zemin, üzerine de dark funeral ya da marduk güzel olur.
-
sana iki tane adres yazayım
www.bnrmetal.com
www.metal-archives.com
Burada dinlediğin tarzlarda gruplar bulabilirsin.
Açıkcası yazdığın grupların hangi dönemlerini sevdiğini bilmiyorum çünkü özellikle Sepultura ve Metallica zaman içersinde çok değişik tarzlarda çalmışlardır. Ve Black Metalle alakaları pek yoktur. Ama buna rağmen dinlemek istiyorsan eğer önereceğim gruplar.
Children Of Bodom, Rotting Christ, Cradle Of Filth dir günümüz black metali ile ilgili. Ha kültür edinmek istiyorsan bulman zor ama Venom, Bathory, Celtic Frost,Sodom ve Mayhem bu türün öncüleridir.
Iron Maiden tarzı gruplar ise çabuk ısınabileceklerin Judas Priest, Helloween, Running Wild, Gamma Ray biraz daha serti Blind Guardian'dır.
Eski Metallica sounduna benzer gruplar Testament, Overkill, Forbidden, Flotsam And Jetsam, Vio-lence, Suicidal Tendencies, Anthrax,Artillery .Eski Sepultura tarzına ise Kreator, Sodom, Destruction, Slayer gibi grupları önerenilirim.
Başka bir tavsiyem heavy metal radyo sitesi, netscape radyo metal kanalını takip ederek dinlemediğin gruplar hakkında fikir sahibi olabilirsin.