Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Mor ve Ötesi... Nedir? Yenilir mi İçilir mi?

• divinemusic • 13 Eylül 2004 11:33 • #439332
    Arkadaşlar, biz millet olarak popüler bir şeyin arkasından gitmeyi çok severiz. Şimdi de moda MVÖ seven sevmeyen bilen bilmeyen dinleyen dinlemeyen herkes tutturmuş MVÖ diye. Peki kimdir bu adamlar, buralara kadar nasıl geldiler nasıl popüler oldular daha önce neden yoktular?

MVÖ kolay yolu seçip piyasa yapmaya çalıştı ve bunu da başardı. Daha önce de vardılar diye soranlara ise; daha önce vardılar ama popüleriteyi seçmemişlerdi diye cevap verebiliriz. Bu popülerlik nasıl oluyor peki? Bunun en kolay cevabı ise HaberTürk kanalına provoke bir şarkı yapıp da Türk Müziği'ni kaosa sürükleyen Kral Tv de 10 dakikada bir kliplerinin yayınlanmasıdır. MVÖ den çok daha politik çok daha bazı gerçekleri ortaya koyan çok daha iyi müzik yapan gruplar mevcut ama bu grupların amacı piyasa olmadığı için peşinden giden kitleler müzikten anlayan insanlar oluyor ve bu kitle özelliği ile yalın bir grup olmalarını sağlıyor. Bulutsuzluk Özlemi ni örnek olarak verebilirim.

Son albumlerine bakarsak; patlama yapan Cambaz introsu çalıntı. Sevda Çiçeği de Fikret Kızılok'un. Demek istediğim o ki, adam gibi şarkıları olsaydı kendi parçalarına klip çekerlerdi. Sadece beğendiğim 2. ve son parçaları Bir Derdim Var ın hakkını da teslim etmek lazım.

Ben kimseye taş atmak için yazmadım bu düşüncelerimi. Sadece bazı şeyleri olduğundan fazla büyütüyoruz ve çok çabuk tüketiyoruz. Bu müzik piyasasına oldukça büyük zararlar getirmekte. Bunu göz önüne alıp ta hareket edersek bazı şeyler olduğundan daha güzel olacak ve biz daha kaliteli müzik dinleyebileceğiz...
  • tabutaht • 13 Eylül 2004 12:05 • #439333
    ??????????????????

ben mor ve ötesi fanı falan diilim ama şarkılarını daha geniş bir kitle dinliyor diye onları populariteyi seçmekle suçlayamazsın.bu durumda DEEP PURPLE,BEATLES hatta METALLICA'yı bile populer olma tutkunları olarak gösterebilirsin çünkü onları bütün dünya dinliyor ve bunun sebebi bunu onların seçmiş olması değil kaliteli müzik yapmaları bence.mvö içinde şunu söylim tabi ki onları diğer gruplarla kıyaslamıyorum ama demek ki iyi melodiler bulmuşlar ve insanlar kulaklarına güzel gelen şeyleri dinliyorlar
  • divinemusic • 13 Eylül 2004 12:56 • #439336
    ??????????????????

Peki madem popülerist değiller, kral tv de ne işleri onu bana söyler misin lütfen? Sadece müzik yoksunluğundan bazı kişiler bir ilah yapmadıkları kaldı MVÖ yü. Ben kötü müzik yapıyorlar demedim ama, eğer bu şekilde birkaç grubu daha yüceltmeye kalkarsa bu müzik yoksunu milletimiz, bu ülkede asla ve asla bir rock grubu çıkamaz, 10-20 yıl MVÖ dinlerler. MVÖ de körelir. Yani herşey sizin bildiğiniz gibi değil arkadaşlar. Boş şeyler yazmıyoruz burada..! Pop müzikte de aynısı oldu şimdi. Zamanında kimse album yapamazdı belirli kişiler yapardı ve o kişilere tapılırdı. Ne oldu? Ne o tapılan kişiler kaldı ne de pop müziği. Taksim e bir çıkıyorsun herkesin albumu var neredeyse. Rock da böyle olacak, yavaş yavaş görmekteyiz. Siz hep direk önünüze bakıyorsunuz. Biraz ileriye bakmayı deneyin arkadaşlar...
  • VOLCOM • 13 Eylül 2004 15:00 • #439343
    ??????????????????

daha genıs kıtlelere ulasmak ne ?populerlık ıste!,deep puple beatles ve metallıca da populer olma tutkunu evet! dıyelım kı ılk albumlerınde oyle bır ıddıaları yoktu ,ya sonra? bırcok grup bılıyoruz kı ,baktı kıtlelere seslendı,hemen onlemını alır kıtlesını dusurur cekırdek dınleyıcısıne hıtaba devam eder,mor ve otesı kıme hıtap edıyor? herkeze,deep p beatles metallıca yı bılmeyen bı ınsan evladı var mı?yok
  • Lq_girl • 13 Eylül 2004 19:22 • #439353
    ....

bi yerde haklısın öz kitleyi kaybetmeye başladık!açlırken boğuluyoruzz!ama 2side gereklydi!onları daha ileri taşıma açısından böyle girişimler olduğunu düşünüyorum beraberinde de bu tip sorunları yükledi!alakalı alakasız herkes mor we ötesini özümsemeye çalıştı!kayba uğramayız umarımm
  • karete • 13 Eylül 2004 23:06 • #439392
    ....

bence mor ve ötesi kızıl ötesi gibi bişey :P
  • NorMALE • 14 Eylül 2004 10:34 • #439399
    ....

Daha öncesinde son derece basit müzik yapıyorlardı. şimdi de öyle ama prodüksiyonları çok sağlam şu anda.hatta bi Manic street preachers şarkısını da araklamışlardı arada. aslında sevmesemde iyi oldu bu yükseliş gerekliydi müzik adına piyasa onların sayesinde rock a alternatif müziğe daha insaflı yaklaşıyor beklentileri arttı .şimdi sokaktaki tecno vs dinleyen krolar bile MVÖ dinliyor.bu güzel bişey..
    peşinden gelecek gruplar için bi nevi yol açıldı.
  • mor_kedi • 14 Eylül 2004 19:15 • #439425
    ....

NorMALE sana katılıyorum yükseliş konusunda bence de gerekliydi..çünkü mor ve ötesi savunduğu düşünceler belli yaptıkları belli bence popüler oldukları için onları suçlamak çok yanlış .tamam bende kabul ediyorum büyük bi hayranları olarak istemezdim bu kadar popüler oolmalarını o iğrenç kral tvde sürekli kliplerinin oynamasını(hele birde top10da 3 numara olmalarını) fakat bu onlar için gerekli...çünkü mor ve ötesi diğer rock gruplardan çok farklı!onlar sadece şarkı söylemiyor düşüncelerini de ifade ediyorlar hem şarkılarıyla hem yaptıklarıyla!!!!bu yükselişle böylece daha büyük kitlelere ulaşıyorlar!!!!
  • _dreamer_ • 20 Eylül 2004 09:28 • #439780
    basatap

Bilen bilir, basatap diye bir müzik dergisi var. onun bu ayki sayısında mvö hakkında yazılan bir cümle dikkatimi çekti. diyor ki:

"yaptığı müzikle yıllardır tartışılan, acaba bu adamlar iyi müzik mi yapıyor yoksa yalancı mı diye sürekli tartışmalara konu olan bir gurup"

işte bunun gibi birşeydi. demek gerçekten bir şüphe var gurup üzerinde.
  • therion • 20 Eylül 2004 15:04 • #439787
    basatap

arkadaşlar bunlar insan ve normal olarak bunlarda da çelişki denen kavram mevcut..pek yaptıkları tutmayabilir..ama populer olmalarını yaptıkları müziğe bağlamanız anlamsız..bunu yapan sadece basın ve bizim enstrüman çalan tiplere ayılıp bayılan kızlarımız..üzgünüm bunlar gerçekler..adamlar ilk zamandan beri iyi müzik yapıyorlar bence bu albümle büyük bir çöküşe uğramadılar(henüz piyasa olduğunu düşünmüyorum).bundan sonra yapacakları icraatlerle belli olacak bence bu kadar insafsızca yargılamayın biraz bekleyin derim ben..