Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Mor ve Ötesi... Nedir? Yenilir mi İçilir mi?

• heimdall • 20 Eylül 2004 16:16 • #439790
    ....

İki sene önce kadıköy dolmuşunda Af grubunun solistiyle karşılaştım orada tanıştım onunla ve biraz sohbet ettik.O benim onların müziklerini beğenip beğenmediğimi sordu bende ona beğenmediğimi piyasaya hitab ettiklerini söyledim kendiminde müzikle uğraştığımı ve bir trash metal grubunda bass çaldığımı söyledim o da bana kendilerininde bu işe trash metalle başladığını ve sonra maddi zorunluluklardan dolayı bu müziği yaptıklarını söyledi.Bunu niye anlattım çünkü bekara boşanmak kolay mvö de piyasa yapmak zorunda yoksa unutulur giderler ve belkide aç kalırlar kimse de helal olsun piyasa yapmadınız size ben bakıyım demez.Şunu da söylemek istiyorum ben de alternatif rock pek sevmem ama bu adamlara muhalif oldukları için saygı duyuyordum ancak muhaliflikleri sadece göstermelikmiş bunu geçen gün trt'de bir programa katıldıklarında öğrendim nasıl mı?Adamlar korsan albüme ve MP3'e karşı olduklarını söylediler yok efendim sanatçının hakkı yeniliyormuş; buna karşılık bir röportajında Igor Cavelara(sepultura'nın bateristi)MP3 ve benzeri şeylerin faydalı olduğunu müziği herkesin bedava dinlemesinin olumlu olduğunu söylrmişti ve Sepulturanın son iki albümü çoğunlukla internet üzerinden dağıtıldı!!Bence gerçek muhaliflik budur!!!MVÖ muhalfliğide kullanıyor; popilarite tamam konserlerden kazan barlarda çal ve oradan da kazan ama hem muhalif geçin hem de orjinal albüm alın bize para kazandırın de, bence bu olacak şey değil!!!
  • heimdall • 20 Eylül 2004 16:16 • #439791
    ....

İki sene önce kadıköy dolmuşunda Af grubunun solistiyle karşılaştım orada tanıştım onunla ve biraz sohbet ettik.O benim onların müziklerini beğenip beğenmediğimi sordu bende ona beğenmediğimi piyasaya hitab ettiklerini söyledim kendiminde müzikle uğraştığımı ve bir trash metal grubunda bass çaldığımı söyledim o da bana kendilerininde bu işe trash metalle başladığını ve sonra maddi zorunluluklardan dolayı bu müziği yaptıklarını söyledi.Bunu niye anlattım çünkü bekara boşanmak kolay mvö de piyasa yapmak zorunda yoksa unutulur giderler ve belkide aç kalırlar kimse de helal olsun piyasa yapmadınız size ben bakıyım demez.Şunu da söylemek istiyorum ben de alternatif rock pek sevmem ama bu adamlara muhalif oldukları için saygı duyuyordum ancak muhaliflikleri sadece göstermelikmiş bunu geçen gün trt'de bir programa katıldıklarında öğrendim nasıl mı?Adamlar korsan albüme ve MP3'e karşı olduklarını söylediler yok efendim sanatçının hakkı yeniliyormuş; buna karşılık bir röportajında Igor Cavelara(sepultura'nın bateristi)MP3 ve benzeri şeylerin faydalı olduğunu müziği herkesin bedava dinlemesinin olumlu olduğunu söylrmişti ve Sepulturanın son iki albümü çoğunlukla internet üzerinden dağıtıldı!!Bence gerçek muhaliflik budur!!!MVÖ muhalfliğide kullanıyor; popilarite tamam konserlerden kazan barlarda çal ve oradan da kazan ama hem muhalif geçin hem de orjinal albüm alın bize para kazandırın de, bence bu olacak şey değil!!!
  • 666 • 20 Eylül 2004 17:31 • #439795
    ....

lan soğudum mor ve ötesinden allahıma...
  • therion • 20 Eylül 2004 20:00 • #439814
    ....

arkadaşım muhaliflik niye?sen burda nasıl bi çelişkiye düştüğünün farkında mısın?adamlara hem piyasa olmak zorunda diyorsun hem de para kazanmasınlar diyorsun!!piyasa olmakla korsana karşı olmanın ne farkı var ben anlamadım!!!bu adamlar buralara gelirken bi çok maddi zorluklarla geldiler..bu adamlar ticari kaygı güderek cover albüm çıkardılar!!!sen kalkmış şimdi burda yaptıkları emeğin karşılığını almasınlar diyorsun!!!bu adamlar adidas giyen insanlar!!o ayakkabının parasını giyimini kuşamını yemeğini ev kirasını vs.sini konserden bardan mı karşılasın diyorsun???sen af grubunun önceden idealist olduğunu ama sonradan bunun hayal kırıklığıyla sona erdiğini anlatıyorsun!!!bak bizim ülkemizde idealistlik diye birşey söz konusu olamaz!!biraz da bazı şeylerde ülkenin durumunu düşünerek konuşun...dediğin gibi bekara karı boşamak kolay!!ve sen bekarsın galiba..
  • elff • 20 Eylül 2004 20:39 • #439816
    ....

aynen yafff...
  • ZamaZingo • 21 Eylül 2004 03:15 • #439873
    sakiiin!

Millet bi de şöyle düşünün...Türkiyenin berbat müzik piyasasında neler dinlemek zorunda bırakıldığımızı biliyorsunuz,tabii ki kral dinlemek filan zorunda diiliz ama arada sırada böyle grupların çıkıp da elektro gitar çalıp,popçular kadar piyasa olabilmesi belli açılardan güzel.Sonuçta az da olsa renk katabiliyorlar.Tabii ki ''amanaman ne kadar kaliteli'' diyemeyiz ama yine de kayıtların soundu filan gaayet iyi,Parçalar sağlam düzenlenmiş(penta tarkanın eliyle) ve bi de film müziği var arada...(mustafa hak.her.)
    Bu berbat piyasada kendine belli bi kitle edinmiş insanların ellerinden öpüp onları unutmadığımı belirtmek isterim...
    Bence hayatta içinde her şey gibi müzik de basamak basamaktır,herşeyin zamanı var,olaya biraz pozitif açıdan bakalım,belki yavaş yavaş kaliteleri artacak.ayrıca pek de fazla satmamış bu albüm,keşke satsa da keşke daha fazla para kazansalar da keşke kendi şirketlerini kurabilseler de,keşke harbiden istedikleri müzikleri duyabilsek.Unutmayın müziğin saygıdeğer lanetlileri:) burası türkiye,burda her şey daha zor ve bu saydığım keşkelerden daha çok vaaar'
    Her şey aslında kaliteli müzik dinleyip,harbiden müzik adına bişey yapmaya çalışanları elinde,bizler akıllı olup bu memleketi yükseltmeliyiz!!!
    Off amma konuşmuşum bre!
  • _dreamer_ • 21 Eylül 2004 07:59 • #439874
    ....

dediğime geldin demek
  • MeDuSa_62 • 21 Eylül 2004 09:21 • #439875
    sakiiin!

ya eski albümlerini de dinliyordum..iyilerdi....sadece bu albümde daha da bi popüler oldular....iyi halt yediler....ama biraz düşündüğümüzde...bu ülkede para kazanmak için tek şansın popülerite......yoksa nefesiniz kokar....birde mvö topic leri çok sıktı....bu kaçıncı topic ya.....
  • heimdall • 21 Eylül 2004 12:28 • #439877
    ....

Ben anlatamadım galiba piyasa olsunlar tamam bu zorunlu birşey ama birde utanmadan biz muhalifiz biz şöyleyiz böyleyiz demesinler cidden çok komik oluyor yani iki seçenek var ya popülarite ya da muhaliflik...Anlamıyormusunuz bu adamlar muhaliflik ayağına milleti kekliyor bunu kullanıyor ve ne için daha fazla para kaznmak için ikisi zıt şeyler ben bunu anlatım!Piyasa olmak bir tercihtir buna lafım yok ama olmamak da öyle ve bu adamlar ikisi birden olduklarını söylüyor; bu olamaz söylediğim bu!!Ya muhalifsindir ya da değil!!
  • Lq_girl • 21 Eylül 2004 14:30 • #439883
    ....

kısaca kalitelerinden ödün vermedikleri sürece yaptıkları herşeyin arkasında olmalıyız derim!onlar bunu hakediyorlar!şartlar nereye sürüklerse sürüklesin!onlara sahip olduğumuz için şanslı bir kitleyiz bence!bu denli saglam grup gelir mi o da bilinmez...