Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Mor ve Ötesi... Nedir? Yenilir mi İçilir mi?

• nef_i • 21 Eylül 2004 15:14 • #439888
    böyleyiz böyle kalıcaz

belki gelir...
    ama onlarada aynı şeyler yapılır...
    avrupadaki gruplara benzetilir şarkılarının "hepsinin" çalıntı olduğu söylenir popülerlikle suçlanır ve daha sayılacak sayısız şey...
    biz türküz bizim görevimiz bu...
  • astharoth • 21 Eylül 2004 17:06 • #439900
    böyleyiz böyle kalıcaz

Güzel olan birden güzelleşti sanıldığında çekilmez olurlar...pek iyi değillerdi en başlarda ki bu da çok normal...senelerce bu işin içinde piştiler ve tecrübelerini güzel bir albüm olarak ortaya koyunca hırsız,ökz,kötü,kaka vs oldular...güzel yapmışlar..türk müziği adına büyük gelişme , görsem takdir ederim yani:)
  • crazy_girl • 21 Eylül 2004 18:42 • #439919
    ?????????????????????

arkadaşlar ben de bıktım artık mvö den.en başlarda ben de seviyordum.
    ama daha dün pop müzik dinleyenler bile mvö hayranı oldu çıktılar.seviyeye bakar mısınız ya?zaten albümünde de 2 şarkısı fena değil.(yardım et,bir derdim var).çok boş bi albüm olmuş.
  • morvedelisi • 21 Eylül 2004 20:03 • #439926
    Mor ve Ötesi yenilmez,içilmez dinlenir.birden moda olmak gibi bir durum da yoktur ortada 1995'te kurulmuş ülkemizde bir daha görülmesi oldukça zor olacak cins bir guruptur.Mor ve Ötesi popüler olmak istese bunu çok daha önce yapabilirdi.cambaz en güzel şarkıları değildir bana göre.ben bu kadar sevilmesinin taraftarı değilim.az ama öz taraftar istiyorum.artık Mor ve Ötesi dinliyorum diyenlere inanmıyorum çünkü bilen bilmeyen herkes dinliyor.ama Mor ve Ötesi yerden bitme bir durup değildir.popülerlik peşinde koşan bir gurup değildir.havalı bir gurup değildir.üyelerinin hepsi birbirinden sempatik ve mütevazi.besteler sözler müthiş ilk albümünden itibaren.ve Mor ve Ötesi popüler olmak için tv ye çıkmıyor beğenildiği için halk istiyor bunu.
    adam gibi şarkıları yok diyorsan al bir dinle albümlerini ya da yorulma ben sana bi kaç örnek veriyim bu şarkıları dinlediğin an fanatik olursun zaten.beyaz(sadece önce şaşkın dibine dek beyaz sonra iyi ki varsın iyi ki yokum),yalnız şarkı(biraz umut biraz sevgi ne çok şey demek oysa senden uzakta),balıklar(yolculuğun sonunda bembeyaz sevgini ört uykuma),23(yüzünden başlasam gitmeye uzaklara duymasam kimseyi sonu olmasa ummadık rüyalarda eksilse yokolsa bile değer)

bunlar 1.(yalnız şarkı) ve 2.(kalanlar)albümlerinden alıntılar...en çok sevdiğim gül kendine yani 3. albüm olur ki yazarsam hepsini dökmem gerek buraya.tabi ki hepsini seviyorum şarkılarının ama en sevdiklerim bunlar.

bilmeden,düşünmeden eleştirme.onlar herşeyi senden çok daha iyi biliyorlar...
  • Mavinci Gün • 21 Eylül 2004 22:52 • #439943
    Arkadaşlar bu konuyu biraz geç gördüm ve birşeyler yazmadan edemeyeceğim. divinemusic'e katılıyorum nedense fazla müzik bilgisine sahip olmayan arkadaşlar önlerine tv de sıkça çıkan herhangi bir popüler müzik örneği konulduğunda onu çok çabuk kabul ediyorlar. Ben de eski bir mor ve ötesi dinleyicisiyim kesinlikle onları seviyorum ve yaptıkları işe diyecek bişeyim yok ama onlar da kendilerini maalesef popülaritenin tehlikeli sularına attılar. Bu kadar popüler olmak belki ticari açıdan iyi olabilir ama daha iyi olan elit dinleyici kitlesini maalesef yok etmekte aynı örneği yine eskiden gerçekten sevdiğim Feridun Düzağaç için de verebilirim. Yine Mor ve Ötesi ile Feridun Düzağaç ı seven ve dinleyen biriyim ama şu var ki ben Mor ve Ötesi delisiyim ben Feridun hastasıyım demek yerine sadece yaptıkları işleri dinlemek gerektiğini düşünüyorum. Şimdi sizlere Mor ve Ötesi hakkında biraz bilgi vermek istiyorum böylelikle morvedelisi nickli arkadaşımızın da grup hakkında vermiş olduğu birtakım yanlış bilgileri da düzeltmiş olurum.

Mor ve Ötesi:
    1991'de İstanbul'da Decision adı ile Alman lisesinde kuruldu. Modern rock soundunu kullanan topluluk, çalışmalarında ağırlıklı olarak, 'büyük şehir de yaşayan genç'i anlatmaktadır(ilk iki albümde demek daha doğru bir saptama olur).Albümleri 1996 da Şehir, 1999 da Bırak Zaman Aksın,2001 de Gül Kendine,2003 de maalesef Yaz adlı single ve siyasi duruşlarının ağır bastığı ve bu yönleriyle bariz olarak Bulutsuzluk Özlemi ni örnek aldıkları Dünya Yalan Söylüyor adlı albüm de 2004 de çıktı. İlk albümleri Şehir de yerli parçalarının dışında yabancı parçalar da yer almaktaydı. Gül Kendine albümüne kadar vokalleri tamamen Harun yapmıyordu ve şu anki kadro da o albümle oluştu.Eski gitarist Derin Esmer gruptan ayrıldı ve şu anda Karayip Korsanı Keren Özyeğen gitarist olarak gruba dahil oldu. En sevdiğim parçaları da Bırak Zaman Aksın Albümündeki 23 adlı parça.
  • therion • 22 Eylül 2004 00:33 • #439954
    tebrik edrim arkadaşım güzel yorum yapmışsın..helal olsun ne diyeyim..ben de ilk çıktıklarından beri takip etmekteyim mor ve ötesini..fakat şuanki hayran kitlesi minimum gül kendine albümünden itibaren dinliyor bu grubu ve çok saçma yorumlar yapıyorlar..tebrikler eski bir dinleyiciden güzel ve doğru yorumlar görmek beni mutlu etti..
  • morvedelisi • 22 Eylül 2004 16:30 • #439975
    yanlış bilgi???
    nerede göremedim???
  • huseyl • 22 Eylül 2004 22:55 • #440003
    MVÖ kral tv ye falan para mı vermis koyun bizi bu kanala diye..tutulan sarkı ve klipler yayınlanıyo televizyonda..tabi ben de istemem televole de calınsın Cambaz sarkısı ama bu MVÖ nün sucu ya da popüleriteye yatkınlıgından kaynaklanmıyo..Kanalların halk tarafından sevilen sarkıların yayınlamasından kaynaklanıyo....
  • kedy • 22 Eylül 2004 22:58 • #440004
    mvö hakkındaki yorumlar yetmedi mi hala!
    ne zaman foruma baksam -ki nadiren bakıyorum- mvö tartışılıyo.
    yeter ya!ne çok yargıladınız,didiklediniz!
  • likablegirl • 22 Eylül 2004 23:13 • #440005
    ya o problem değilde hep suçlanması acayip derece de kötü bişey! bu grup ne yaptı ki size yaa adamlar ünlü oldu diye demediğinizi bırakmadınız nerdeyse gözlerinin üsütünde neden kaşları var diye forum açacaksınız yeter biraz da başarılarından bahsedelim olmayan yanlışlarından değil!