-
oohhhhhhaaaaaaaaaa adam haluk leventle,black sabbathı aynı kefeye koydu ya..sen nasıl black sabbath dınlıyorsun ya?harbı yıllarca uzerınden atamıyacagım bır soka soktun benı helal olsun..bnce sen kendını bogaz koprusunden at derım?!
-
SoFineSlash
9 Kasım 2004 Salı / 21:34
oohhhhhhaaaaaaaaaa adam haluk leventle,black sabbathı aynı kefeye koydu ya..sen nasıl black sabbath dınlıyorsun ya?harbı yıllarca uzerınden atamıyacagım bır soka soktun benı helal olsun..bnce sen kendını bogaz koprusunden at derım?!
birader beyin yaşın kaç ben onla onu aynı kefeyemi koydum bidaha oku düşün sonra yorum yap devirle alakalı bişey soyledim kapiş
-
saçma sapan yorum yapan arkadaşlar bence ilk once oturup o çağda kimler varmış kimler yokmuş onu öğrenmeli. Lommi, o donemde basit etkin ve sert soundlu gitaristlerin oncusuydu. Tıpkı blackmore gibi. Kullandıkları basit sert ve yırtıcı ( o cağa göre...) gitar tonları studyolarda oldukca az teknik imkanlarla oluşuyordu. Değişik filtrelemeler, farklı mikrofon açıları bu soundu oluşturdu. Anlamayanların o çağı gözönüne almaları lazım. o soundu duyunca kimbilir ne hissetmişlerdi... nedense hep Led Zeppelin, Deep Purple gibi grupların muhabbeti geciyor. Aslında bunların hepsi birarada takılan (müzikal anlamda değil arkadaşlık olarak) adamlardır. Black Sabbath denince sırf Ozzy değil Dio hatta Deep Purple'dan Ian Gillan bile vokal yapmış(en sevdiğim şarkılardan Zero The Hero mesela) en başarılı davulculardan bazıları çalışmış (Cozzy Powell gibi) ve zamanın otesinde sarkı sözleri ile bugün coğu grubun dediği gibi death'ten black e heavy metal'den doom'a oncu olmuşlardır. Konuyla ilintili olarak super bir dvd seti var merak edenler varsa. The Black Sabbath Story. bir seyredin ne demek istediğimi anlayacaksınız...
-
ben geçen sene real playerdan izlemiştim 45 dakıkalık bi bolum filandı
-
1992 Dehumanizer tartışmam ve şarkı (Computer God)
-
bu grubu hiç dinlemedim ama dinlemek istiyorum tahmini me göre çok manyak bi grup
-
nickin metallica ise dinlemelisin zaten metallicanın babası diebiliriz sabbath a
yalnız birsey belirticem sabbath aslında heavy den cok doom yapıyordu heavy akımları tumuyle ozzy den gelme bu yuzden gitarlarda asırılık yok