-
ah o ortaokul yıllarım. dinlediğim guns'n'roses lar nirvanalar, bon jovi ler(dönemin bon jovisi), iron maidenlar, whitesnakeler daha sayamadıklarım... o yılların metallica(dönemin metallicası)'sı. yetişemediğim dönemlerin eski albümlerini almalar . şimdi ise neden alternatif rock. nedir alternatif rock. rock zaten kendi duruşuyla yaşama bir alternatif değil midir. bu durumda alternatif rock = kendini intihar etmek cümlesiyle aynı anlama gelmez mi. bir çağ bitti şimdi MTV pohpohlaması gruplar dönemi.
-
bravo ya..işte bu..
Bana göre bunlar geçicek sonunda gene kaliteli , ruhu yansıtan , dinletirken ağlatan , o iron maiden şarkılarını , o whitesnakeleri , o mükemmel yaratıcılık örneği sunan süper şarkıları dinleyeceğiz.Bende duygulandım şimdi bunları yazarken keşke MTV die müziği sindirip yutan bir kanal olmasaydı , keşke o kanalı izleyenler , veya o kanal bigi müziği üdnya çapında sunan insanlar olmasaydı.
Söyleyin bana kim bualbiliyor 80 lerdeki coşkuyu , aşkı şimdiki alternatifte ? Adamların konserlerde bile yüzlerinden dolar işareti eksik olmuyo ne kadar içler acısı...
-
şimdi şarkı sözleri boş içi çıkarılmış ve duvara asılmış postlar gibi, duygu yok ama hiç bi duygu. tek duygu aşk değil geçtim onu idealler yok, nefreti yansıtma yok. arabalarının jantlarını gösteren ellerinde para tomarları tutan zencilerle saçlarını jöle manyağı yapıp heryerini dövmeleyerek gençlik idolü olan alter-rockerlar var. millet avril lavigni, blink 182 yi punk sanmakta. bir dönemin aykırı duruşları, şimdinin sermayesi olmuş sokaklarda dolaşıyor
-
nedir alternatif rock. rock zaten kendi duruşuyla yaşama bir alternatif değil midir
yalnız bu kadar güzel ifade edilir...
eski parçalardaki tadı bulamıyorum. ama inanıyorumki elenecek. doğal seleksiyon dediğimiz şey...
-
Allah hepinizden raz1 olsun duygular1ma tercuman oldunuz sizin dediklerinizden sonra ne desem bos! kendimi nesli tükenmekte olan kaplumbaga gibi hissettigim, nefes alamad1g1m bu dönemde benim gibi birilerini görmek gerçekten çok güzel,var olmaya devam edin!
-
rock ın alternatif duruş olduğuna inanıyorsunuzda electronic müziğe neden inanmıyorsunuz.
gözler yavaşça kapanıyooor.üç iki bir.
-
yoksa uyudun mu?
-
yav ben daha yeni uyeyim ve bir suredir forumu takip etmeme ragmen yeni uye olmamin nedeni de ne zaman foruma baksam, vazgecmeme neden olan "yeni kusak" dinleyicilerinin tuhaf yazilariydi.
neyseki yine coklugun icinde variz. yine birbirimizi bulmayi basariyoruz.
tipki nirvananin dedigi gibi ...
and our little group has always been and always will be till the end
(not olarak reklam yapmakla bir alakasi yok sadece konuyla ilgili olarak aklima geldi, ayrica reklam amaci niye olsun, olsa da ne faydasi olurduki zaten ? neyse bu kisim cok uzadi :))
rock denen kavrami zipciktilarla, para uretme araci olarak 90larin ortalarinda tamamen oldurduler. bazen kendime soruyorum, ulan bende mi bi gariplik var ama gariplik bende degil donemin degismesiyle ilgili. eskiden samimiyet vardi iste bu kadar.
-
ya bısey degısmedı,sadece sen buyudun,ve kendı zamanında dınledıgın gruplar sımdı yok ya da katledildi,ve siz bu yuzden yeni yetmelere ve onların muzıklerıne boyle tepkılısınız,bırakın herkez ıstedıgını dınlesın,ozenerek baslasın,sız tepkınızı kendını gelıstırmeyen ve gozlerı acılmayanlara saklayın,ufaklıkları ozentı dıye ezmeyın,sen yıne nirvana nı dınle ya da neyı ıstersen dınle,ayrıca senın sevdıgın muzıgın yerını baska muzıklere bırakması senın ıcın bı avantaj
-
yalnız dikkat ederseniz hepsi birbiri ardına mtv tarafından üretilmiş ticari gruplar. yani bunların bir popüleritesi var ve inanılmaz satıyor. elbette ki belli bir dönemi kapsıyacak çünkü insanlar bir şeyleri özleyecek. dünyada ki her kavram gibi müzik de evrim geçiriyor,iyi ya da kötü,özüne mutlaka dönecek. benim de yakındığım bir konu bu ve mtv bir müzik kanalı değildir,rahatlıkla söyleyebilirim. parayı esas alan,ticari ilke merkezli bir reklam kurumu. kaliteyi yokederek ve aynı burada olduğu gibi (ünlüler çiftliği,gelinim olur musun...) insanların beynini yıkayarak,estetiğini kirleterek para kazanıyorlar. Bu boş program furyası ve müzik katli tamamen küresel.