-
volcom, dediklerine katiliyorum tamam da burda benim yazima aykiri bisey yokki, yazi niye bana ithafen gelmis ? ya da ben mi oyle algiladim?
bizim buyumemizle bu islerin dogrudan alakasi var tabi ki (diger herseyde oldugu gibi eski tat vermemesi olayi, cunku kasari oluyorsun artik isin :))
herkes istedigi muzigi dinlesin, ben zaten bu fikirden yanayim. sonucta herkesin farkli seylerden zevk almasi sozkonusu. benim hayat felsefemde de bu var, daima zevk aldigin seyleri yap. neyse bu konulara girmiyim hic cikamayiz simdi icinden.
sonuc olarak eklemek istedigim bisey varki, butun bunlara ragmen , bu islerin eski samimiyetiyle yapilmadigi cok acik.
nerde eski ruh... endustriyellestirilmis muzigi bize yutturmaya devam ediyorlar ama YE-MEZ-LER, en azindan YE-MEM !
-
evet haklısınız... eskiye özlem. ama bence daha eskiye. 60'lara , 70'lere... günümüzde varlık gösteren çoğu rock insanının borçlu olduğu, efsanevi, yaşam tarzlarıyla, herşeyiyle, harbi "rock" yapan ve yine çoğu günümüz gruplarına ilham kaynağı olan sanat üstadlarına, Led Zeppelin'e, Deep Purple'a, Rainbow'a, Pink Floyd'a olan özlemim... evet arkadaşlar bunları o devirlerde yaşadığımdan dolayı değil (84'lüyüm zaten ;)) onların bu güzel akımın , tekleyerek te olsa, günümüze kadar sürmesine sebep olan, bıkmadan dinlenebilen, dinledikçe yeniden keşfedilen ve yine dinledikçe "inadına rock anasını satiyim" dedirten ama; günümüz rockerları tarafından haksızlığa uğratıldığını** düşündüğüm için yazdım..sizlere tavsiyem günümüz efsanelerinin icra ettikleri sanattan o ölümsüz tadı alabilmek istiyorsanız, onların ödünç aldıkları çoğu aşmış müzik insanını ve ortaya koyduklarını dinleyin...
**örnek: Korn'un son albümünde yaptığı "Pink Floyd-Another Brick in the Wall" cover'ı
-
iyi guzel de acaba o sarki senin soyledigin nedenle mi yapildi yoksa yine isin icinde ticari hesaplar mi var ?
bu tamamen bir sorudur ve gorusunu alma amaclidir , icinde yorum falan yok.
bu arada , kornun versiyonunu dinlemedim ama dinlemeden bile soyleyebilirimki pink floydun yaptigini tercih ederim. sahibi her zaman en iyi icra edenidir (bence)
-
Korn versiyonunu dinlemedim ve hiçbir bilgim yok ama manson'ın yorumundan daha iyi olduğuna eminim.
-
zaten dikkarlice okuduysan Korn'un yaptığı cover'ı eskilere yapılmış haksızlığa bir örnek olarak verdim... şarkıyla resmen dalga geçmişler ya!.. ayıp denen bişi var! biraz saygılı olsunlar!
-
ikisini de takip etmiyorum ama 10 korn 1 pink floyd eder mi acaba ?
onlar o sarkiyla dalga gececegine acsinlar, kendi uzuvlariyla dalga gecsinler :)
-
kesınlıkle ahhh nerde o eskıler desem....Ama bence artık bıtı o ruya kımse muzık ıcın bırsey yapmıyor herkes mtv muzık odullerı ve paranın pesınde...Cıksa Axl rose amcam bnm sesıme bısıı olmadı saka yaptım dese toplansalar tekrar axl,slash,ızzy,steven,duff
cıksa yapsalar baba gıbı sarkılarını konserlerle yıksalar ortalıgı..Bızde dınlesek en tehlıkelı rockcıları canlı canlı...Ahh ahh cekerız ancak arkalarından boyle..ama asıl o donemde yasayıpta bunları dınlemeyenler yansın kendı hallerıne bence neler kaybettıklerını hala bılmeyen cook kısı var etrafımda...Ama ben artk laf anlatmayı denemeyı kestım onlara bu baba gruplar en baba zamanlarında anlatamamıs muzıklerını dusuncelerını bız ne yapabılırızkı?!!
-
Ben birseye kat1lm1yorum bir sark1y1 en iyi onu yapan icra etmez örnek olarak Dio'nun Don't talk to strangers sark1s1n1n Blind Guardian cover1n1 gösterebilirim.Ve geri kalan herseye kat1l1yorum özelliklede SoFineSlash'e...Son olarak biz hala buraday1z diyorum ve biz var oldukça eskiler ve iyiy olanlar yasayacaklar diyorum...
-
neye göre iyi yaptığı,senin neyi iyi olarak gördüğün değişkendir. Dio ile Blind Guardian ayrı dallarda çalan,çıkış noktaları farklı olan ayrı müzisyenler. Bu durumda Dio'nun verdiği hava daha ağırken,Blind Guardian daha farklı bir izlenim yaratıyordur. Daha iyi diye mukayese etmek zor,senin ne aldığına bağlı. Ve kült olmuş parçalar yorumlanırken çok dikkatli olunmalı ( Another Brick In The Wall ) , sonra tonlarca çerçöple karşılaşıyoruz.
-
doğru diyorsun ama zaten ben kendi fikrimi söyledim ve şunu demek istedim bir parça coverlanırken içine etmedende iyi ve farklı bir şekilde bu yapılabilir önemli olan bu,tarz farklı olabilir ama o parçaya saygı duymak ve titiz davranmak gerekli ha eskisini sevenler yenisini tarzı nedeniyle beğenmeyebilir ama parça adam gibi ve titiz yapılmışsa sorun yoktur.Aslında bu yeni yetmelerin çoğu beceriksiz olduklerı ve müzik bilgileri yeni birşey üretmeye yetmediği için cover yapıyorlar ve tabii bu eski iyi parçaları mahvediyorlar Blind guardian örneği bu yüzden önemli yani zaten iyi olan bir grup böyle yaparsa(zevklerden bahsetmiyorum müzik bilgisi ve özgün üretimden bahsediyorum) bu iyi birşeydir eskileri anmak ve onları yeniden farklı bir şekilde yaşamak için!guplar bu şekilde olsunda biz zekimize uymadığı için dinlemeyelim bu kişisel birşey olur ve o parçaların içine de edilmemiş olur!