Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Aranje Yapmaya Çalışanlar!!! PC. MÜZİK YAZILIM PROGRAMALARI

• sdqantaris • 23 Mart 2005 00:09 • #456661
    Valla özelden mesaj atarsan ben gönderirim cdye çekip. Bir hafta içinde çünkü bir iki cd eksik şu anda. Para mara da istemem. Hayrına.

Ama istersen emule aracılığıyla da bulabilirsin programları da vst, akai sample vesaireleri.

Saygı, sevgi.

Onur
  • paradigm_shift • 23 Mart 2005 23:20 • #456795
    ya cubase'e kas..ondan daha guzeli yok benim için...
  • bimilyon1 • 24 Mart 2005 00:12 • #456810
    cubase i yıllardır kullanıyorum. rahat ve kolaydır. pro tools da iyidir. biraz daha karışıktır. ama kartları ve rack sistemi lazım. ayrıca crack alırsan olmaz bi işe yaramaz.

davul olarak kendi yaptığım samplingleri kullanıyorum. davul ve perküsyon gibi vurmalılarda 16 bit samplingleri tavsiye ederim her zaman çünkü daha yüksek bittekiler djialize oluyor dolayısıyla ses bozuluyor bence. davul, perk., ve piano haricinde olan sazları canlı kullanmanı tavsiye ederim çünkü çok belli olur her zaman. ne kadar iyi sample edilmiş olsa bile.

editler içinse wavelabi tavsiye ederim. iyi bir programdır bence. kullanımı da kolaydır.

diğer programları bilmem ama bu anlattıklarım üzerinde bir problemin olursa her zaman elimden geldiğince yardım ederim.

saygılarımla..
  • Single_FACTOR • 24 Mart 2005 01:02 • #456819
    Bassların ve kicklerin aynı anda vurması genelde Frekansları birebirine karıştırır.Forte vuruşlar ağız tadıyla duyulmayabilir. kaliteli sample davulda yüksek bit kullanılır elbette ama bassları da ona göre aranje etmek şart ya da davulları 0,01ms gibi bi hatayla editlemek faydalı olabiliyor.
  • sdqantaris • 24 Mart 2005 01:13 • #456821
    Bir konuyu daha belirtmekte fayda var. Günümüz müzik dinleme standardı (CD) 16bit - 44.1Khz olduğundan 24bitte sample edilmiş bir şeyin kalitesi CDye yakılırken her halükarda düşmektedir. 16bit üzeri bir ses kartı almak için boşuna para vermeyin. Bir şeyler daha yazıcam sinyal kaliteleriyle ilgili ama aptal dejenere yamukluk çıkartıyor yazamıyorum. 24bitte samplelanmış bir enstrümanın ses/gürültü oranı 6.08dB, 16bitte samplelanmış esnstrümanın ses/gürültü oranı da yanlış hatılamıyorsam 5.88dB. Bu da insan kulağının kolay farkedemeyeceği bir fark. Neyse. İşin özü böyle.

Saygı, sevgi.

Onur

Ek Not: 24bit->16bit problematiğini çözmek için icat edilen "Dithering" mekanizmasının etkinliği de tartışma konusudur hala.
  • thriller • 24 Mart 2005 03:25 • #456836
    Reason3 fl studio5 ve son oalrak cubase3 de çıkmış bulunmaktadır.bilginize :))

Sample arayan arkadaşlar.İstanbulda oturuyorsanız beşiktaşta var...

sampleları internette bulmazk zor.Bulsan bile indirmen zor...

akai samplelar benim işimi görüyor.tavsiye edilir...