-
Bunu bayaği bir süredir yazacağım ama kısmet bugüneymiş. Artık Harun'un Mor ve Ötesi sarkilarini katletmesine dayanamiyorum.
Az önce Zaga'da Yalnız Şarkı'yı söyledi. Ondan sonra da Beyaz'ı söyledi.
Ya hayır, bu adam bu kadar kötü söylemiyordu. Farklı bir yorumla söyleyeceğim derken batırıyor.
Mor ve ötesini Yalnız Şarkıyla tanıdım. Taparım Yalnız Şarkıya. Onun akabinde gelen bir çok enfes şarkılar çıktı Mor Ve Ötesinden. Ama onun yeri ayrıdır.
Harun neyi kanıtlamaya çalışıyor?
Bizim şarkılarımız o kadar iyidir ki, onları ben bu şekilde söylesem de insanlar dinler mi diyor, yoksa bizim dinleyicimiz bizi her durumda izleyecektir nasılsa mı diyor?
Ben gerçekten çok SIKILDIM. Yeni yetme genç kızlarımız şekil verilmiş kaşlardan, iyi gizlenmiş makyajdan etkilenebilir. Bu nereye kadar böyle devam edebilir, hep birlikte göreceğiz bakalım.
-
bi gün önce yani yılbaşı gecesi parkorman daydılar.yani harun'un sesi kısıktı hak verirsinki.zaten o da detone olmamak için zorlamadı kendini.zaten aylardır nerdeyse hergün konser veriyolar.yüzden fazla konser 4-5 ayda.ne ses kalır,ne yorum.sen dua et yalnız şarkı söylediler.ben cambazı bekliyodum,yeni kitleyi memnun etmek için.ama beyaz ve yalnız şarkı çalmaları süpeeeerdi.
-
Bence o adamdan imkano yok rock grubu vokalisti olmaz.Eminim Albümlerinde sesi kaç tane filtreden geçiyordur.Bende Ne zaman canlı bir performasını izlesem deliriyorum bu adam neden seviliyor diye
-
Gerçi hiç oturup da albümlerini dinlemedim ama sağolsun bir kaç arkadaş serviste ezberletti şarkılarını
-
Ağır eleştiri yaptığım söylendi bana. Evet haklısınız belki, ama bu adamlar şu aralar en ağır eleştirileri yapan kişiler. Onların katıldığı bir programın bir sonraki bölümü yayınlanmadan yayından kaldırıldığı söylendi, ne kadar doğru bunu bilemiyorum, ama neler dediklerini ve ne şekilde söylediklerini hepimiz biliyoruz. Eskiden beri bunu yapıyorlar, fakat popülariteleri arttıkça, basında daha da çok yer aldıkça, daha da dikkat çekmeye başladılar eleştirilerinin ağırlığıyla. Yaptıkları eleştirilere sonuna kadar katılıyorum. Yaptıkları bir çok şeyi destekliyorum. Hatta yaz yaz yaz icrasını bile destekledim, sonuçta herkes bir şekilde sesini daha çok duyurabilmeyi ister hele hele söyleyeceği çok şey varsa.
Ama katledilen iyi bir ( hatta bir kaç) şarkı ise ve senelerdir dinlediğin bir grup çok gereksiz konularda saçmalıyor ise ben buna dayanamam.
Televizyonlarda Mor Ve Ötesi seyredicem diye heyecandan öldüğüm zamanları unutmuyorum, ve şimdi televizyonda bunları gördükçe fena halde canım SIKILIYOR!
Bana hiç, ağır eleştiri yapıyorsun demeyin. Başkalarına baktıkları gözlerle iki dakika kendilerine baksalar yeter de artar bile.
-
harunun canlı performansı gerçekten içler acısı ama bunun ne önemi var ki? bugün elektronik mzik denen bi olay var. sıfır insan sesi. onları dinlerken sorun etmiyorsam harunun sesiyle stüdyoda oynandığında da sorun yoktur benim için. evime gelip konser vermyeceğine göre... konserlerine gitmem olur biter.
harunun derdi nedir dersen bence olaylara duyarlı insanların derdinden başka bişey değil.
bir de dikkatimi çekiyor katıldıkları programlarda konuşmadan oturmayı tercih ediyorlar. acaba sansür olayı gerçek de protesto mu ediyolar?
-
Harun, ilk albümü düşünürsek yorum konusunda bayağı bir yol katetti. Sadece televizyonda değil, konserlerini de elimden geldiğince takip ediyorum. Aslında gayet iyi söylüyor İDİ,son zamanlarda n'oldu onu anlamıyorum.
albüm hazırlıklarında sesinin filtreden geçmesi filan, bunları herkes yapıyordur sanırım, Müzeyyen Senar bile yapıyor olabilir.işin o kısmı umrumda değil.
ben eskiden dinlerken keyif aldığım Mor ve Ötesi'ni geri istiyorum. derdim budur.
Ha bi de şu olabilir: Türkiye'de köşe bucak dolaşıyorlar, turne filan.
Harun!Yoruldun mu?
-
ya ben bu adamlarda iş yok balon bun lar dedikçe millet çok süper falan demeye başladı..neyse ben bu harun denen herifin zaten sesinin iğrenç olduğunun farkındaydım..derken geçen bi yerde BİR DERDİM VAR adlı şarkıyı dinlerken bi baktım şarkınınn sonunda adam(harun) nerdeyse 1 dakika kesmeden bağırıyo..güzel de...allah allah bu herifte bu kadar ses varmı ya falan derkennn..........ZAGA DA BOMBASI PATLADI..aman tanrım oyle bi rezalete ordaki seyirciler nasıl dayandı anlamadım..ULAN MADEM SESİN YOK BİŞEY DEMEYİZ...ROCK MUZİK SOYLEMEK İÇİN İLLAKİ SÜPER BİR SESİN OLMASI GEREKMİYOR..ama niye sesim çok güzel triplerinde iğrenç iğrenç bağırıyosun be adam........................yanında haluk levent var..utanmadınmı oyle iyi bir sesin yanında böğürmeye.
not: tez zamanda aramızdan kaybolması dileğiyle :)))
-
valla sana aynen katılıyorum. mor ve ötesi'nin adını detone ve ötesi'ne çevirdi adam zaten.
-
tez zamanda kaybolması aramızdan filan nedir, o kısmı anlamadım. Anlamamayı tercih ediyorum.
varsa bi eleştiriniz, düzgün cümlelerle anlatın.
MVÖ sadece Harun'dan ibaret değildir, basının yönlendirmesi bu. Fakat MVÖ'de müthiş iki gitarist -Harun'u da sayarsak üç- ve müthiş bir baterist var.
Yani en azından ben öyle düşünüyorum. Katılırsınız ya da katılmazsınız.