Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Konservatuar mı? Özel Ders mi?

• fingolfin • 12 Ocak 2005 22:28 • #447484
    Sizce bir prof. olarak müzisyenlik yapmak isteyen bir gitaristin özel ders mi almalı? Yoksa konservatuvar eğitimi mi almalıdır?
  • cc_baran • 12 Ocak 2005 22:33 • #447485
    yani öyle sorular soruyorsunki.... :))
    klasik bir yanıt vermeyeceğim,işte çalışırsa hedede hödödö,konservatuar lazım,bu türkiye için çok daha farklı bir durum ama..
  • fingolfin • 12 Ocak 2005 22:43 • #447488
    bu soruları neden soruyorum açıklıyorum çünkü şu anda lise 2 öğrencisiyim annemler gitarla fazla ilgilenip derslerime engel olduğunu söyleyip duruyorlar araya da klasik olarak "bak müzisyen olcaksan ders çalışmıyacaksan seni hiç dershaneye göndermeyelim!!!!" tepkisini veriyor ilk başta şakasınaydı ama şimdi ciddi ciddi düşünmeye başladım başkalarının fikrini de almak istiyorum çok geç olmadan karar vermek istiyorum
  • cc_baran • 12 Ocak 2005 23:06 • #447492
    peki öyleyse.

müzik işini ne kadar ciddi düşünüyorsun?? yani gerçekten bir yere gelmek istiyorsan,kaliteli işler yapmak istiyorsan,bildiğimiz popüler sektörde değilde "müzik"te bir şeyler yapmak istiyorsan konservatuarı düşün. seneye sınava gireceksin,barajı geçersen devlet konservatuar sınavlarlarına girme hakkını elde ediyorsun. gitar bölümü olan konservatuarların hepsinde şansını dene. iyi bir hocayla çalış. kulak ve teknik bilgiler çok önemli. temel bilgileri edinmen ve pratiğe geçirmen için düzenli bir şekilde çalışman ve tüm dikkatinle müziğe yönelmen gerekiyor. okul müzik beraber yürütürüm diyorsan sağlam örnekleri mevcut ama ben pek tercih etmiyorum. şuanda ankara üniversitesinde okuyorum ama müzik istediğim için okula yoğunlaşamıyorum. gün boyu stüdyodayım,seneye sınavlara tekrar gireceğim,insanın tek bir hayali olmalıki sadece ona yoğunlaşıp başarıya ulaşabilsin,kapasitem çok diyorsan avukat doktor mühendis politikacı iş adamı ve müzisyen de olabilirsin :))
  • klavyeci • 12 Ocak 2005 23:11 • #447494
    Senin yeteneğine ve ilgine bağlı bir olay...Konservatuar oku derim...Müzikle iç içe olmak kadar dünyada başka bir zevk yok.Ama müzik ciddi bir hastalıklı sanat..ruhuna ve dünyana çoook farklı bakış açısı getirir..Kimi zaman lanet okur,kimi zaman iyi ki dersin:))
    Sevgiyle(müzikle)kal...
  • pinus_antares • 12 Ocak 2005 23:33 • #447500
    Zaten prof. olmak istiyosan akademik eğitimi yani üniversiteyi kesemezsin.Doktora filan yapmalısın.Konservatuara gitmelisin tabi ki. Ama bi laf vardır, eşeğe altın semer de vursan eşşek yine aynı eşşek diye.iş o noktadadır müzik için her zaman.tamamen bu sana bağlı.
  • ScarFace • 13 Ocak 2005 09:45 • #447513
    Sende yetenek varsa bence konservatuara falan çok da gerek yok.Sadece nam salmana ve de nota öğrenmene yarar.Konservatuar sana bir yere kadar eğitim verir ve seni bir yere kadar bişey yapar.Belli bir noktaya herkes gelir ama daha iyi olmak senin yeteneğine,üretkenliğine ve de çalışmana bağlı.Özel dersi boşver:) hayatının yarısı o özel dersteki etüdleri çalışmaya geçer.Sonra diğer yarısınıda onları unutmak için harcarsın çünkü adamı bir kalıba sokar.Bilmem anlatabildim mi??????
  • metaligirl • 13 Ocak 2005 12:08 • #447527
    eğer konservatuarın elektro gitar bölümü olsaydı giderdim.. ama şansıma keman çıktı gitmedim :))) ama eğer konservatuarda mevcut bişeyler çalıcaksanız ve yeteneğiniz de varsa tabii konservatuara gidin
    ama bu özel dersleri kötülediğim anlamına gelmiyor... ben de özel derse gidiyorum ve eşi bulunmaz dediğim bir hocam var... ama GENELLİKLE özel ders veren herifler bu işi pek ciddiye almazlar, amaçaları para kazanmak ve size iki tane akor öğretmektir... ama dediğim gibi hepsi değil, geneli...
  • pinus_antares • 13 Ocak 2005 14:37 • #447547
    metaligirl demiş ki:
    ama GENELLİKLE özel ders veren herifler bu işi pek ciddiye almazlar, amaçaları para kazanmak ve size iki tane akor öğretmektir... ama dediğim gibi hepsi değil, geneli...

Çok da doğru demiş.Özel ders veren çok sağlam insanlar var. İyi araştırmak lazım.Mesela adam kartvizitin üzerine saz,org,keman,gitar hepsini ben veriyorum diye sıralamışsa ondan kaçın!Özellikle "org" yazıyosa kaçın!
  • X-LoMBaRDo • 13 Ocak 2005 15:30 • #447549
    Yeteneği ve müzik sevgisi yoksa hiç bir şekilde bulaşmasınlar! Bence "özel ders"... Çünkü birebir çalışma her zaman daha faydalı olur! Tabi ders verecek kişiyi iyi seçmek lazım!