Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Konservatuar mı? Özel Ders mi?

• fingolfin • 13 Ocak 2005 17:30 • #447567
    Peki konservatuar sınavında tam olarak ne gibi sınavlar yapılıyor bilen varsa lütfen söylesin ayrıca bu sınavlar için mutlaka bir hocadan ders almak gerekiyo mu? Yoksa kendi çalışmakla da başarılabilir mi ayrıca bir türlü kendime uygun yeterli bir gitar metodu bulamıyorum önerebileceğiniz bir gitar metodu var mı ayrıca İzmir`de oturuyorum petrucci nin eğitim cd`lerini nereden bulabilirim?
  • metaligirl • 13 Ocak 2005 18:50 • #447571
    konservatuar sınavlarına girmen için ders falan alman gerekmiyor... kulak, yani yetenek sınavından geçiyorsun... piyanoyla sana ses veriyolar aynı sesi veriyosun... sonra aynı anda iki tuşa basıyo ikisini ayrı ayrı veriyosun.. sonra 3 tuşa basıyo üçünü ayrı ayrı veriyosun... sonra kısa melodiler çalyo onları aynen veriyosun.. sonra da eliyle ritmler tutuyo sen de aynı ritmleri veriyosun... en sonunda sana bi şarkı söyletip şutluyo... tavsiyem, dandik şarkı söyleme... güzel bişey seç... bu sınav 2 kez yapılıyo ikisini de geçmen lazım.. birincisini geçemeyen ikincisine giremiyo... elenmiş oluyo... tamamen yetenek ölçme sınavı yani... ha bir de şey var: sınav 2 defa yapılınca psikolojik olarak ikinci sınav daha zor gibi düşünme... ikisi de aynı... amaç elemeyi daha iyi yapmak, başka bişey değil... gireceksen başarılar...
  • thriller • 13 Ocak 2005 19:11 • #447573
    tabi ki konservatuar..zaten konservatuarlı değilsen profosyonel çalışmassın..yani profosyonel derken gidipte albümlere çalamassın..aranjör olamasssın..zor!!

ama gider bi grup kurarsın..albüm yaparsın.tutar..olursun profosyonel!!
  • ASPRYN • 13 Ocak 2005 19:48 • #447578
    Evet ne kadar iyi olursan ol cevre edinemezsen iş bulamazsın!Yani ya cok kaliteli ve cevresi genis bir hocan(Bkz.Joe Satriani-Steve Vai) olacak ya da konservatuara gideceksin!
    Ben Ayvalık'tan Istanbul'a dönerken Otobuste biriyle konusmustum.Bu kadar tesaduf olamazdı!Eric Clapton dinliyordum yanımda ki adam müzikle ilgilenip ilgilenmedigimi sordu.Biraz konustuk konservatuara gitmek istedigimi söledim.O da bana Marmara Üniversitesi Müzik bölümünde ögretim üyesi oldugunu söylemişti!Yol boyunca müzik ve müzisyenlik hakkında keyifli bir sohbet yaptık.Müzisyen olmak istiyorsam hayatımı buna adamam gerektigini söyledi.Bir cok fedakarlık yapmam gerektigini,sürekli kendimi geliştirmem gerektigini söyledi.Herkes konservatuar bitiriyor ama cok azı kalıcı işler yapıyor.Zaten Türkiye'de müzisyenlik meslek sayılmıyor.Önce 4 yıllık normal bir üniversite bitir bir meslek edin daha sonra istersen müzisyen olursun!Ama yok ben kafayı yemeye hazırım hayatımı buna adar cok da basarılı olurum diyorsan hic durma konservatuara git demişti.
  • death_glory • 14 Ocak 2005 00:16 • #447625
    konservatuardan konserve çıkar ancak! şaka şaka! müzik yapmak isteyen adam eğitim almasada olur insanın içinden gelmeli... benim gibi mesela...
  • thriller • 14 Ocak 2005 00:27 • #447627
    mesela beste yapmanın konservatuar okumakla ,gitar çalmakla müzik bilmekle falan hiç alakası yok....bunlar olursa tabi ki çok iyi olur ama olmasada olur...

fakat aranjör olmak için konservatuar şart!!!!hatta farz!!!! :))
  • _EvildoeR_ • 14 Ocak 2005 00:58 • #447629
    ehueh valla konservatuara gitmen gerekiyor bence belli bir kalitede ve seviyede gitarda başarılı olmak için, isim yapmak için ama (bak bu ama önemli)sana şöyle anlatayım!! Bende şu anda lise 2 ye gidiyorum ve bundan 2 sene önce klasik gitar bölümü için konservatuar sınavlarına girmiştim. Baştan şunu söyliyim ki (tabii ki izmirdeki konservatuarı bilemem ama ben istanbuldaki için konuşacağım) öncelikle kesinlikla paran olması lazım !! konservatuarda senin gireceğin sınav komisyonu hocalarından eğitim alman lazım ya da açıkçası para yediriceksin !! üzgünüm ama işin aslı bu ben 2 sne önce bunlarla karşılaştım. sadece sınava gircek olan gitar hocasından ders aldım solfeji başka yerden aldım sonuç olarak gitar sınavından 95 ötekinden 30 küsür bişey aldım barajı geçemediğim için almadılar. daha sonradan beni geçirmeyen solfej hocasıyla gidip konuştuğumuzda bu sınavdan 100 alsa bie benden ders almadığın sürece geçirmem seni dedi !! işte konservatuar gerçeği bu bunlarla karşılaşabilirsin kesin böyle birşey var demiyorum tabii ki ama göze al türkiyenin gerçekleri bunlar !! ama şunuda belirteyim hakkaten gitarda ders aldığım hoca süperdi ve beni klasik gitarda iyi bir yere getirdi !!öte yandan yukarda arkadaşların dediği gibi iyi bir hocayla karşılaşırsan gerçekten dalında ilerleyebilirsin.. sana başarılar zor bir maratonun içine giriceksin anladığım kadarıyla !!..
  • gizem_cobain • 14 Ocak 2005 10:51 • #447645
    ben konservatuar okuyorum da ne oluyo?ahanda canlı örneği burda!:)konservatuar asla ölçüt olamaz!!adam yetenekliyse,hırslıysa,müziği seviyosa okul okuması şart değildir.konservatuar okumasanız da konservatuar mezunu birinden daha başarılı olabilirsiniz..kendinizi sınırlamayın..
  • X-LoMBaRDo • 14 Ocak 2005 11:25 • #447652
    öl daha iyi be.. S*ktir edin konservatuar ı... Özel ders al k*ç*nı kurtar!
  • metaligirl • 14 Ocak 2005 16:09 • #447682
    _EvildoeR_ sen sanırım seviye sınavına girmişsin yanılıyor muyum? sıfırdan başlamak isteyen birinin sadece kulağına bakıyorlar.. ve çalacağın enstrumanı onlar seçiyorlar... hangisine uygun olduğuna bakıyorlar... ben yaklaşık 5 sene önce girmiştim konservatuar sınavına... keman çıktı şansıma :))) iş olsun diye söylemiyorum... onlar seçmişlerdi... gitmedim.. ama pişman değilim çünkü kemanda mutlu olamayacağımı biliyordum şu an elektro gitar çalıyorum... ha bir de seviye sınavına girerken nasıl bir tutum sergilediklerini bilmiyorum ama ben para yedirmemiştim :)) zannetmiyorum da öyle yapacaklarını...