Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

John Petrucci'nin yazdıgı en iyi solo Hangisi?

• Bug • 6 Şubat 2005 05:56 • #449740
    Bence HEpsi ama ...
  • Mar19 • 6 Şubat 2005 06:02 • #449741
    bence hiçbiri ben begenmiyorum o adamı sololarda duygu yok ne bilim armoni bilmiyo heralde

satriani falan desen eyvallahta...

dream theater sux zaten...
  • Single_FACTOR • 6 Şubat 2005 21:19 • #449767
    bravo işte budur. Hep söylerim.Petrucci gitaristdir ama usta ve stili olan bir gitarist değildir. G3 te de izledik; Satriani ve Vai nin yanında sığıntı gibi kaldı ayrıca.
  • Bug • 7 Şubat 2005 13:47 • #449837
    Arkadaşım Petrucci usta bi gitarist olmasa ve kendi stili olmasa o kadar güzel ve duygulu sololar yazabilir mi ?
  • C-None • 7 Şubat 2005 14:46 • #449851
    bu forumda saatlerce yazmak istiyorum.bence kesinlikle mükemmel bi gitarist Petrucci.Eğer "Lie"'ı dinlediyseniz son bir buçuk dakikadaki eşsiz soloyu dinlediyseniz böyle düşünmezdiniz. "hollow years" canlı performansı dinlediyseniz ya da "once ın a lıve time"daki gitar soloyu dinleseydiniz böyle demezdiniz.ya da "one last time" nasıl bir şarkı hiç dinlediniz mi? ya da "home"? ya da "the spirit carries on"un new york canlı versiyonunu dinlediniz mi? ya da "another day"?
    "erotomania"dan hiç bahsetmiyorum bile."dance of eternity" ise tam bi insanüstü olay zaten. ismi geçen diğer virtüözler ondan daha hızlı olabilir belki ama "O"ndaki RUH diğerlerinde kesinlikle yok. bırakın soloları Dream Theater bestelerinde imzası olan bi insan.fazla söze ne gerek? yani davulda benim mükemmeliyetimi tartışmak gibi bişey oldu bu şimdi :))))))
  • andresson • 8 Şubat 2005 00:44 • #449924
    İtirazım şu D.T. dinleyicileri bunların yanısıra 2-3 gruptan sonra müzik profesörü kesiliyorlar. Çok şey dinledikten sonra J.Petrucci fazla reklamı yapılan olağan bir gitarist olarak geliyor. Onlar grup olarak iyiler. Bir Jason Becker'i hatim et, bir Alex Skolnick duygusallığıyla tanış , J.Satriani soloları kafanda ezbere çalsın, Steve Vai deliliğine şahit ol, Andy Timmons, Eric Johnson, Ritchie Kotzen, Paul Gibert, Marty Friedman neler yapmış bak, Nuno Bettencourt, Tony MacAlpine,Eddie Van Halen, George Lynch, Agnus Young, Allan Holdsworth kimdir bil, Petrucci'nin hayranı olduğu Steve Morse'u dinle zaten o zaman gelip burda Petrucci şöyle böyle demezsin. Michael Romero ayrıca ondan daha iyidir ( Symphony X ).

Tamam iyi soloları var duygusal da olabilir ama bu kadar da bahsedilmesi ilginç bir kısırdöngü içinde. Vinnie Moore hakkındaki düşüncelerin nelerdir ? David T. Chastain'in grubunun albümlerinde harika shred gitar çalarken kendi albümlerinde Fusion döktürmesini nasıl buluyorsun ?

Jimmy Page'den bile bahsedilmiyor bu adam kadar neymiş bu ya. Sen şimdi Petrucci Page'e de basar filan dersin :D

Lie'ın son 1,5 dakikasındaki solodaki legato yürüyüşlerini Satriani daha güzel olarak yıllar önce yaptı bunuda hatırlatayım. Wah kullanımı bile Satriani gibi o soloda. Bkz. Lords Of Karma, Bells Of Lal Part 2

Sevgili C-none sen benim dinlediklerimi dinleseydin bu yazıları yazarmıydın ben onu merak ediyorum . Bu sana bir bilgi yazısydı bildiklerimi paylaştım Ego düzeltici cevap almazsam sevinirim zaten cevap da vermem alırsam.

Duyguda en iyiler :

Mark Knopfler ( Dire Straits )Bu adamdaki gitara vuruş hissi apayrıdır.
    Joe Satriani
    Alex Skolnick ( Testament eski gitaristi Ballad, The Legacy, Return To Serenity , Perilious Nation sololarına dikkat et )
    Eric Johnson ayrıca.
  • Single_FACTOR • 8 Şubat 2005 02:44 • #449932
    Yürü be! Andresson be ! :)
  • Mad_Slayer • 8 Şubat 2005 03:15 • #449937
    Andresson sana tamam1yla kat1l1yorum, petrucciyi severim ama berkeleyden mezun oldu(kovulmusmuydu acaba) diye tapacak degilim, petrucci bi satrianinin bi vainin parmgi bile olamaz, petrucciyi iyi k1lan sey grubun elemanlar1n1n da kaliteli olduudur, ve sadece petruccinin at1lan soloyu yazacak diye bi kaidede yoktur petruccinin yapt11 lülülüler (legato ve sweepler hariç) her 2 sene solo elekto çalan1n hiç kasmadan yapabilecei seyelrdir, o yüsden bu adam1 o kadar gozünüzde büyütmeyin nitekim tarz1 proresiftir ve kar1s1k seyler yapacaktir ve bunlar üstün nota&gam bilgisi gerektiren seylerdir ama bu adamdan duygu beklemeyin, suanda yasayan en kalpten,en duygusal çalan virtiöz satrianidir ve buna karsi c1kan1n olaca1n1 zannetmiyorum... kal1n sagl1cakla..
  • Bug • 8 Şubat 2005 14:19 • #449984
    !!!

Bi şey sorcam J.Petrucci'yi eleştiren arkadaşlara soruyorum bi Petrucci kadar calabiliyomusunuz?Veya
    onun yaptıgı seylere yakın birşey yapptınız mı ??? icraat görelim o zaman!!!
  • Metal milita • 8 Şubat 2005 15:27 • #449993
    !!!

Bi şey sorcam J.Petrucci'yi eleştiren arkadaşlara soruyorum bi Petrucci kadar calabiliyomusunuz?Veya
    onun yaptıgı seylere yakın birşey yapptınız mı ??? icraat görelim o zaman!!!

tamam petrucci ye lafım yok ama bir müzisyeni eleştirirken ondan daha iyi olmak şart mıdır onu sorucam ben...