Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

rockerların lugatında özenti diye bir kelime yoktur

• ağustosböceee • 21 Mart 2005 18:50 • #456448
    delikanlılığın kitabı gibi bişey olsa gerek
  • chazy_chazzz • 22 Mart 2005 09:22 • #456538
    niye abi sonuçta benzemeye çalışanların dışında birebir taklit insanlar var. bir kişiyi kendine örnek alıp da beceremeyeceğini bildiği halde "tıpkı o olmaya çalışanlar" var
    işte tam olarak bunlara ÖZENTİ denir..Birilerine benzemeye çalışmak yanlış bence sadece ondan biraz esinlenmek belki örnek almak...Dozunu kaçırmadan..Ya hem niye bu kadar kasıyorsunuz millet yaa...rocker nedir bana bi tanımlar mısınız rocker lugatı nedir..saçma bence bunlarla uğraşacağınıza açın müziğinizi dinleyin güzel güzel gerisi boş...

_________Moonspell-Alma Matter___________
  • Ktulu • 22 Mart 2005 11:53 • #456551
    Bi kere birisi beni görüp de "aaaa sen James Hetfield'a benziosun" ya da "şuna buna benziosun" dese ben acaip rahatsız olurum... Neden brilerine benziyim ki? Şimdi Hero filmindeki adama çok benzediğimi söylediler hemen izliycem o herife benzememek için bişeyler değiştiricem sanırım :)

• pesimist • 22 Mart 2005 12:06 • #456554
    aaaaa Tuncay sen Metallica-Turn The Page klibinde hayatı anlatılan kişiye benziyorsun :)))

saygılarımla
    pesimist
  • Ktulu • 22 Mart 2005 12:12 • #456555
    Sen de Cradle Of Filth'in klibinde kafası kopartılıp kalbi sökülen kadına benziyosun :)
  • pesimist • 22 Mart 2005 12:22 • #456556
    ÖZENTİ diye bir kelime vardır kardeşim...

1-Beğenmediği halde sadece ortam yapmak için bu müziği dinleyenler...
    2-Hoşuna gitmediği halde kendini abidik gubidik hallere sokanlar...
    3-İçinden gelmediği halde Kız-Erkek tavlamak için enstroman çalmaya çalışan vede iinden gelmediği için bunu beceremeyenler...
    4-Milletin beğendikleri grupların hemen gidip internet sitesine bakıp grup elemanlarının isimlerini ezberlemeye çalışanlar...
    5-Bir kaç virtiöz ismi öğrenip bir kere bile izlemeden sağa sola hava atmak için adamın hangi enstromanı çaldığını bile bilmeden "offf Petrucci süper çalıyo yaa" diyenler...
    6-Üzerinde grup un t-shirt ü olduğu halde grup hakkında hiçbir bilgisi olmayanlar...
    7-TAKSİM deki ROCKSTOP a takılan insanların %99'u

ÖZENTİDİR KARDEŞİM...

saygılarımla
    pesimist
  • pesimist • 22 Mart 2005 12:28 • #456557
    anaaa kıreydıl ın kılibinde oynayan kadına mı benziyoruuuum :)))

yuppiiii...
    onun yeridne olmak için neler vermezdim...

saygılarımla
    pesimist
  • kızıl • 22 Mart 2005 12:32 • #456558
    vardır.rock lugatında böyle bir kelime olmasa da gerçekte var.pesimist e katılıyorum.bir şeyi sadece trend diye yapanlar özentidir.işin özü bu.
    saygılar
    kızıl
  • sdqantaris • 22 Mart 2005 12:37 • #456559
    Herkes bir şeylere özenerek başlar. Özenmek tuhaf, yadırganacak, aşağılanacak bir şey değildir tabii ki. Hayır var mı aranızda acaba anadan doğma rock, metal dinleyen? Ya da durup dururken rocktan, metalden habersiz yaşarken böyle vahi inen de gidip dinlemeye başlayan. Bu yüzden özenti kelimesi bence de anlamsızdır, kullanmıyorum.

İnsanlarda bu kavramı yaratan abik gubik bebelerin etrafta dolaşmasıdır onlara başka bir tabir bulmak mı gerek acaba? Gerçi sözlük anlamını TDK Sözlüğünden açıp bakınca

Özenti: Beğendiği durumda olma, beğendiği şeye benzeme çabası

tanımını görüyoruz. Bu da aslında kastedilen için uygun bir betimleme sayılabilir. Beğendiği şeye benzeme çabası. Yine de herkes özenerek başlar bu işe. Ömür boyu beğendiği şeye benzeme çabasında kalan varsa orada tuhaflık vardır elbette. Bir süre sonra insan beğendiği şey olur zaten, çaba maba kalmaz.

Neyse. Uğraşmayalım ya bunlarla. Aman ne ki... Concon deyin başka bi şey deyin ya da özenti deyin her neyse. Çok önemli bir konu sayılmaz.

Saygı, sevgi.

Onur

Not: Peki Rock'ta "lölö" diye bir kavram var mıdır ha? Söyleyin bana var mı lölö? Ha var mı?
  • Nofx • 22 Mart 2005 13:09 • #456560
    Nuriyi unutmayın..:!

Önceki topicleri okumadım ama bu sitede en hakiki rocker "nuri"dir üstüne tanımam.Özentilik namına tek bir kelime bulamazsınız lugatında..Öpüyoruz seni nuri..:))