-
aslında bu müzik türünün yaratıcıları oasis ve blur'du. taaa 80'lere dayanıyoru. 90'larda radiohead, coldplay, muse, vb... şahsen ben 2-3 yıl radiohead dinledim, sıkmadı ve hala da sıkılmıyorum. radiohead ingilterenin en büyük grubu olarak kabul ediliyor. ancak son zamanlarda muse, kendilerinin en iyi olduğu konusunda iddaalı açıklamalar yapıyolar. şahsen ben, kendilerinin radiohead'e fazlaca benzemelerine (bazılarına göre radiohead'i taklit ediyolar) rağmen onları iyi buluyorum ama o kadar da değil!!
(muse solisti ile bi söyleşi, uydurma değildir!!)
S:müziğinizin radiohead'e benzetilmesi hakkında ne söyliceksiniz?
C:benim hayatımın kaydığı gün, creep'i dinlediğim gündür. sesimi hep thom yorke gibi eğitmeye çalışmışımdır. bu yüzden onlara benzememiz normaldir, ancak onları taklit ettiğimiz iddaa edilirse bunu kabul edemem!
adam inkar etmiyor, gençliği radiohead'i dinleyerek geçmiş. günün birinde muse radiohead'in tahtına geçebilir. ama henüz değil. bu nedenledir ki bu açıklamar yersiz olmuş.. (bitti)
-
rialto tek geçerim valla
-
saygı duyarım :)
-
rialto yu bilen birinn olması ne güzel
-
baba ben bi kaç defa dek geldi dinledim onları ama ne söyliyeyim.. hani bu işin babaları vardır ya.. ben onların arasına koyamam rialto'yu!!
-
james
-
nasıl??
-
eğer nasıl diye bana sorduysa cevaplayayım;
james, manchester kökenli bir grup.
bir kaç sene önce dağıldılar
eğer brit seviyorsan ve james dinlemediysen laid albümünü bir dinle, seven ve whiplash'i de dinle hatta.
emin ol pişman olmazsın.
:)
-
james'in woodstock 99 festival albümünde bi parçaları vardı yanılmıyosam. hoşuma gitmişti ama onlar hakkında ne fazla bilgim var ne de woodstock'takinden başka bi şarkılarını dinledim ama dinlicem.. eyvallah!!
-
oasis blur severim.didişmeleri, hatta oasisin psikopatlıkları filan zamanında bayağı eğlendirmişti beni
ada müziğini toptan tek geçerim
ama bunların arasında james bana kalırsa bir numaradır
hayalim jamesi sahnede izlemekti
ama dağıldıklarını duyunca yıkılmıştım
ankarada ikamet ediyorsan sanırım bulursun oralarda Jamesin albümlerini