-
Bilmem siz farkettinizmi? Türk Rock' ı son iki yıldır büyük bir tırmanışa geçti ve gün geçtikçe popülerleşti.
Ya siz ne düşünüyorsunuz??
-
bence bugün dinlemekte olduğumuz kurban, duman, mor ve ötesi, mavi sakal, şebnem ferah, vb.. isimler bundan muhtemelen 10 belki de 15 yıl öncesinin liseli üniversiteli rock müzik dinleyicileriydiler va sayıları oldukça azdı. onlar sayesinde bugün türkiye'de rock müzik bu kadar gelişti. bundan 10-15 yıl sonrasında ise bu gruplar, şarkıcılar artacak ve eminim ki ülkemizde rock müzik ve sallama müzik (ör:dım tıs, cıs tak, aheey aheey...) bugünkü oranla yer değiştirecek..
-
umarım değişir
aslında değişmeye başladı
şu kral tv denen kanalda bile rock çalıyo artık
-
popüler olmak kötü bişeymi ben hiç anlamadım ne oluyo popüler olunca ?
-
ne bilim popülerlik kişiden kişiye değişir.. di mi?? ben sevmem mesela :)
-
ya popülerlik pek iyi değil bence
ne bileyim
-
rock dediğimiz kavram popüler müziğin bir uzantısıdır. temelleri de burdadır, rock 'n roll'un şu anki asi ve yıkıcı anlamı ona sonradan katılmıştır, yoksa rock bir endüstri müziğidir. ama tapılası müziktir, burası ayrı...
-
popüler denen şey genel zevklere hitap eder, ince zevklere değil.
ama öyle popülerler gördük ki ağzımız bir karış açık kaldı
türkiyede de müziğin rock'a kaymasının bence hiç bir sakıncası yok aksine beni mutlu ediyor
mesela kral tv her saat ebru gündeş, ibrahim tatlıses... yerine direc-T, kurban, mvö, pamela, kargo filan çalsa, ya da barış manço, erkin koray, moğollar, cem karaca çalsa nasıl olur?
bana kalırsa hiç fena olmaz
-
ner demiş ki:
rock dediğimiz kavram popüler müziğin bir uzantısıdır. temelleri de burdadır, rock 'n roll'un şu anki asi ve yıkıcı anlamı ona sonradan katılmıştır, yoksa rock bir endüstri müziğidir. ama tapılası müziktir, burası ayrı...
olayın popülerliğini bilmemde asi ve yıkıcı anlamı geçmişten gelen birşeydir
lütfen biraz dikkat!
(yazmadan önce biraz düşünelim)
-
türkiyede ben popüler rock falan göremiyorum. gördüğüm sadece yozlaşmış evrim geçirmiş rock tır! siz şebnem ferah ın yaptığına rock, duman ın direc-t in yaptığına müzik diyosanız biraz daha düşünün bence...