-
türkiyede kim müzik yapıyor size göre?
çok merak ettim de...
-
arkadaşım, rock'ın şu halindeki asi ruha asla bir itirazım yok, olamaz da, ama kabul etmeliyiz ki elvis presley'in, roy orbison'ın, jerry lee lewis'in yaptığı müziğe de asi müzik diyemezsiniz. dans müziğidir başlangıç itibariyle rock, napalım yani, tarihi mi değiştirelim...? e kabul edelim...
-
Frank Sinatra gibi bir jazz-blues örneği veririm ve mafya yandaşı, karanlık amerika hükümeti maşası derim.
-
ya yukardaki herkese baktım popülerlik iyi bişey değil ne biliyim tarzı şeyler konuşmuş bari biraz düşünün popüler deyince aklınıza mankenler televoleler gelmesin ve hiçbir sakıncasınıda görmüyorum
-
Popülerlik kavramı nedir? Genel olarak herkesin beğendiği, yaş, cinsiyet, tarz, eğitim durumu, hayat tarzlarının belirli bir kalıpta olmadan herkesce paylaşılması, yaşanmasıdır. Ör; Türkiye de Manga var şu an için. Belirli bir kitleye hitap etmiyor ve herkes tarafından paylaşılıyor. Şimdi bir Iced Earth, Katatonia, Amon Amarth vs... dinleyen bir insan Manga dinler mi? Dinlemez, tabi ki. Dinleyen insan da popüler değildir, kendi tarzındadır, kendi dünyasındadır.
-
trt 4 diye bi kanal duyduysanız orda sıklıkla türk müziği çalınır. tabi ben konuyu saptırmış oldum ancak bu yalnızca bir örnek. türkiye de müzik kavramı yolunu değiştirdi artık en azından 5-10 yıl önce bile olsa türkiye de harbiden müzik yapan çok insan sayabilirdim size (ki bende pek dinlemediğim için çoğunu bilmem) ancak o gün müzik yapıyo olan çok insan bugün ya bir kenara çekilmiş ya da bu rezilliğe ayak uydurmuş durumda. rock adına bildiğim birkaç örnek vermek istiyorum : klasiktir pentagram, pilli bebek, turgay&frekans, YAVUZ ÇETİN ve batu mutlugil, kerim çaplı gibi birçok arkadaşı... ve benim (üzülerek söylüyorum) tanımadığım, bilmediğim ÇÜNKÜ POPÜLER OLMAYAN bir çok değerli müzisyen...
-
Popüler müzik kötü olacak diye bir genelleme yapmak yanlıştır.
ya yukardaki herkese baktım popülerlik iyi bişey değil ne biliyim tarzı şeyler konuşmuş bari biraz düşünün popüler deyince aklınıza mankenler televoleler gelmesin ve hiçbir sakıncasınıda görmüyorum
Aynen
karete'ye katılıyorum.
Metallica da,
Satriani de,
Micheal Jakson da kendi dallarında popüleritenin en yüksek seviyesini yakalamış ancak kaliteden de ödün vermemiş insanlar/gruplardır.
Önemli olan popüler olmak için uğraşmak değil, iyi iş çıkarmak için uğraşmaktır. Popülerlik de zaten arkasından gelir. Ki böyle insanların popülerliği de çok uzun sürer. Sadece büyük bir kiteleye hitab etmek için bir tarz oturtmayan isanların popüleritesi zaten geçicidir. Ör:
5ive.
Ben en popülerinden en underground'una kadar birçok grup dinlerim ama tabii ki insan ne için uğraşılıp ne için uğraşılmadığını anlıyor ve buna göre dinliyor bunları.
Bir insan iyi birşeyler yapıyorsa bence onu herkesin dinlemeye ve ondan bişeyler almaya hakkı vardır.
-
Dünyanın en popüler gruplarından biri olan U2 genel olarak bakıldığında rock yapar ve fena halde de popülerdirler, müzik dinleyip de U2'yu bilmeyen yoktur sanırım.
ve bu adamlar POP diye bir albüm yaptılar. daha önceki albümlerinden farklı bir albümdür, bildiğimiz klasik U2'nun çok dışındadır. daha çok zamane popüler kalıplarını kullanır ve benim en sevdiğim U2 albümüdür.
pop müzik kalıpları nasıl kullanıldığına bağlı olarak, müzik kalitesi değişir.
her zaman underground iyi diye bir şey söylenemez ve popüler müzik rock olsun, jazz olsun, ne olursa olsun tü kaka değildir.
popüler isimlerden biri olan madonna da her zaman zamane kalıpları kullanarak iyi işler çıkarmıştır, beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz ama bu sayede her zaman popülerliğini korumayı başarmıştır. her ne kadar madonna'yı playlist'ime alıp dinlemiyor olsam da kendileri bu konuda takdire değer bir şahıstır.
-
+1
-
insanların (bazıları ve ben:) popülerliği sevmemelerinin bi nedeni de çok genel bişey olduğu için kimin neyi ne kadar araştırarak dnlediğini veya yaptığını bilmemesidir. yani mesela mor ve otesi popüler oldu da çok mu iyi oldu?! artık ne olduğu ve şarkılardan ne anladığı belli olmayan insanlar da(ki çoğu 'ay solist çok yakışıklıymış' diye geliyor) dinliyor daha da korkuncu fanıyım diye dolanıyorlar.şimdi mvö nün popülerleşmesi çok mu iyi oldu?