-
Mesela Mor ve Ötesi'nin coverladığı "sevda çiçeği" çok tuttu.Kurban'ın son albümünde ki parçaların yarısından fazlası da cover.Piyasa da tekrar çalınan parçaları benimsiyor...
Müzikle uğraşanlara soruyorum şimdi:
Acaba cover yapmak kolaya mı kaçmaktır?? (Bence yeni bir parça yapmaktan daha zor)
The Wolfram
-
parçaya göre değişir
-
nerden bildiğimi hatırlamıyorum ama kurban zaten bu albümü para kazanmak için yapmış. istedikleri gibi bir albüm yapmak için. miş muş müş..
-
eh artik ne alaka. rancid kolaya mi kaçiyo ya da nofx?
-
parçaya göre değişir çünkü cover yapmak büyük cesaret ister, ortaya güzel bir şey çıkması lazım, hakkını vererek çalmış olman lazım. bu yüzden piyasada tutup tutmayacağı meçhuldür. tabi yine reklam ve isim olayı da var ama yorumlamak hassas bir şeydir ve tam anlamıyla kolaya açmak değildir. best of çıkarmak, eski parçaları düzenleyip yeniden kaydetmek ya da eski ve bilinmeyen kayıtları albüm yapıp piyasaya sürmek daha çok kolaya kaçmak anlamına geliyor.
grubun kendisini belli etmesi, ismini duyurması açısından yararlı ve gerekli bir şey ama iyi yapmak lazım, kişisine göre.
-
olabilr
-
ben de aynı şeyi duumuştum bi yerlerden,,dooru sölüosn..baştan sona cover gibi bişii..ama bence cover 2.planda kalmalı önce kendi müziğini konuştursun,kendi sözlerini..sonra cover!!pekiştirmek için bazı şeyleri!! ogün gibi:)))) çok severim kendilerini ben.. kurban da öyle..:)
-
Gruba göre değişir..Şimdi 10 yıllık gruplar cover yapıyorlar kolaya kaçmak içinmi hayır.Cover parça yapmak garanti oluyoo birazda insanların bildiği parçalar falan diye..En azından bu şarkıyla götürürüm diye.Ama şu aralar türkiyede suyu çıkmış durumda bu işin..Her rock grubunun bir coveri var...
-
Herşey çok iyi de verdiğin örnek batırmış yani...
Vericek örnek mi bulamadın?
En sağlam cover'lardan örnek veriyim bikaç tane:
Cradle Of Filth - Sleepless (Anathema)
Opeth - Remember Tomorrow (Iron Maiden)
Norther - The Final Countdown (Europe)
Burden Of Grief - Master Of Puppets (Metallica)
Cradle Of Filth - Hallowed Be Thy Name (Iron Maiden)
Apocalyptica - One (One'ın ölüsü yeter) (Metallica)
Graveworm - Losing My Religion (R.E.M. - Death metal version !!!) (Cover mantığı bu olmalı)
Legenda - Embers Fire (Paradise Lost)
-
Bazı şarkılar Yapılan covrlar sayesinde geniş dinleyici kitlelerine ulaşmış. Hatta orjinalinden bile fazla sevilmiştir.Ya da o şarkıların farkına varılmıştır.
Mesela
- Nirvana_ "The Who Man Sold The World" (David Bowie)
- Whitney houston_ "I will Always Love You" (Dolly Parton)
- A-ha "Crying in the rain " (Carole King)
- Cake "I will Survive" (gloria Gaynor)
- Faith No More "Easy" (The Comodores)
- Lionel Richie "lady" (The Comodores
- Limp bizkit "Behind Blue Eyes" (the Who)
- sinead O'conner "Nothing Compers 2U" (Prince)
- Guns&Roses_ "Knockin' On heaven's door" (Bob Dylan)
- jimmi Hendrix_ "All Along The Watchtower" (Bob Dylan)
- Malmsteen_"Carry On Wayward Son" (Kansas)
- Urge ovekill(Pulp fiction soundtrack)_"Girl, You'll Be A Woman Soon" (neil diamond)
-Boney m_"Still Im sad" (Uriah Heep)